Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: TVR se disculpă

Ziarul de Vrancea
22 dec 2015 528 vizualizări
Televiziunea Romană va transmite în exclusivitate Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro 2016 şi Campionatele Europene de handbal feminin din 2016 şi 2018, informează TVR. Televiziunea Romană urmăreşte să transmită toate competiţiile sportive importante şi depune eforturi susţinute în acest sens, anunţă instituţia, menţionand că licitaţia pentru vanzarea drepturilor de televizare pentru Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2015, deţinute de Compania beIN - divizia de sport a Al Jazeera - a avut loc în perioada 2012 - 2013.

Televiziunea publică a participat şi a depus o ofertă cu o sumă importantă, dar drepturile TV au fost atribuite unui post comercial din Romania, potrivit TVR. De altfel, preţul ridicat a făcut imposibilă cumpărarea drepturilor TV şi de către alte televiziuni publice din Europa, cum ar fi cele din Rusia, Germania, Cehia, Ungaria şi Olanda, adaugă Televiziunea publică.
Geraldo nu joacă pană la play-off
Fundaşul portughez al echipei Astra Giurgiu, Geraldo Alves, a fost suspendat, marţi, pentru trei jocuri şi penalizat cu 7.000 de lei de Comisia de Disciplină a FRF, pentru faultul dur comis asupra lui Viorel Nicoară, la meciul cu Pandurii Targu Jiu, din etapa a XXIII-a a Ligii I. Eliminat în aceeaşi partidă, jucătorul Ovidiu Piţian (Pandurii) a fost sancţionat cu suspendare pentru un joc şi cu penalitate sportivă de 740 lei. Jucătorii Sofianne Moussa şi Adrian Ropotan de la Petrolul au fost suspendaţi cate un meci şi penalizaţi cu cate 740 lei, după ce au fost eliminaţi la meciul cu ASA Targu Mureş. Florin Onosă, masorul echipei Concordia Chiajna, a fost suspendat o lună şi a primit o penalitate sportivă de 640 lei pentru proteste, la partida cu FC Botoşani. Pentru nerespectarea Regulamentului Media, Comisia de Disciplină a sancţionat clubul Concordia Chiajna cu penalitate sportivă de 1500 lei.

Filippeto pleacă de la Pandurii

Jucătorul argentinian al echipei Pandurii Targu Jiu, Ezequiel Filippeto, a reziliat, pe cale amiabilă, contractul cu Pandurii Targu Jiu, informează site-ul oficial al grupării gorjene. Preşedintele clubului Pandurii, Narcis Răducan, a afirmat că jucătorul se confruntă cu o problemă familială, care îl împiedică să mai joace în Europa. "Vreau să-i mulţumesc lui Eze pentru aportul său la parcursul foarte bun al echipei din acest sezon. Din păcate, o problemă de sănătate familială îl împiedică să mai joace în Europa pentru anul următor şi, de comun acord, am reziliat colaborarea noastră.", a declarat Răducan. Transferat în vară de Pandurii Targu Jiu, Ezequiel Filipetto, 28 de ani, a făcut parte din lot la toate meciurile acestui sezon şi a devenit unul dintre jucătorii de bază ai echipei, el evoluand în 16 partide din acest sezon şi fiind titular în 14 dintre cele 23 de meciuri ale campionatului, în care a evoluat toate cele 90 de minute.

Varela se operează la Londra

Fotbalistul echipei Steaua Fernando Varela a anunţat, ieri pe pagina sa de Facebook, că a plecat la Londra, unde va fi operat de hernie inghinală. Fotbalistul a postat şi fotografii cu el şi cu biletul său de avion, precum şi o imagine cu ceea ce este hernia inghinală. Fernando Varela a fost integralist, luni, în ultimul meci al Stelei din 2015, scor 3-1 cu ACS Poli Timişoara, în etapa a XXIII-a Ligii I.

Ngadeu poate pleca de la Botoşani

Preşedintele FC Botoşani, Corneliu Şfaiţer, a declarat, ieri, că mai multe echipe s-au arătat interesate de achizionarea fundaşul Michael Ngadeu, printre care se numără şi Steaua, oficialul precizand că este dispus să-l cedeze pe jucător pentru o sumă corectă, Oficialul formaţiei botoşănene este convins că Ngadeu poate face pasul spre o echipă importantă: "Ngadeu este un jucător extrem de important în compartimentul nostru defensiv. S-a văzut că după revenirea lui, echipa s-a exprimat altfel. Este un jucător care dă siguranţă, care a ajuns la maturitatea fotbalistică. Cred că el a demonstrat că are valoare şi, după cum aţi văzut în ultimele meciuri, ştie să marcheze. îi prevăd un viitor frumos. Poate ajunge la o formaţie importantă." Camerunezul Michael Ngadeu, în varstă de 25 de ani, a venit, în vara anului 2014, la echipa antrenată acum de Cristian Pustai.

Arsenal visează la titlu

Managerul echipei Arsenal Londra, Arsène Wenger, a declarat, ieri după victoria echipei sale în derbiul cu Manchester City, că este devreme să se vorbească de titlu, dar succesele îi dau încredere că acest obiectiv este realizabil. "Este prea devreme să ne gandim la titlu, dar suntem acolo sus. Asta ne dă încredere. Cred că avem un spirit foarte puternic, există viaţă în echipă. Fiecare victorie îţi întăreşte încredere, cu atat mai mult un meci mare ca acesta. Avem dorinţa de a ne îmbunătăţi evoluţia şi ne-am obţinut dreptul să caştigăm aceste partide", a declarat Wenger. Arsenal a învins, luni seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Manchester City, în ultimul meci al etapei a XVII-a a campionatului Angliei. "Tunarii" şi-au consolidat, astfel, locul 2 în Premier League, cu 36 de puncte, distanţandu-se la patru puncte de City, ocupanta locului 3. Lider continuă să fie Leicester, cu 38 de puncte.

River Plate cere iertare de la Messi

Clubul River Plate i-a cerut iertare, într-un comunicat, jucătorului echipei FC Barcelona Lionel Messi pentru agresiunea la care a fost supus de fani ai formaţiei argentiniene pe Aeroportul Internaţional Narita. "În legătură cu agresiunile suferite de Lionel Messi pe aeroportul Narita, Club Atletico River Plate precizează că respinge orice fel de violenţă şi a cerut iertare fotbalistului şi grupării FC Barcelona. De asemenea, River Plate doreşte să felicite Barcelona pentru caştigarea Campionatului Mondial al cluburilor, disputat în Japonia", se arată în comunicatul grupării argentiniene. Fotbalistul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost scuipat şi insultat de fani ai formaţiei River Plate, la aeroportul din Tokyo, după ce formaţia catalană a caştigat Campionatul Mondial al cluburilor. Fanii echipei River Plate s-au simţit trădaţi de Messi, după ce acesta a marcat în meciul caştigat de FC Barcelona, scor 3-0.

Turul Franţei porneşte din Germania

Startul ediţiei 2017 a Turului Franţei va fi dat la Düsseldorf, fiind pentru prima dată cand Marea Buclă va porni din Germania din 1987, an în care a început în Berlinul de Vest, a anunţat directorul competiţiei, Christian Prudhomme, la France Info. Este pentru a patra oară în istorie cand Turul Franţei are startul în Germania, după 1965 (Köln), 1980 (Frankfurt) şi 1987. "Revenim într-o ţară care îşi regăseşte gustul pentru ciclism", a declarat Prudhomme. Ediţia din 2016 a competiţiei va porni de la Mont-Saint-Michel, la 2 iulie. De-a lungul timpului, Turul Franţei a avut 21 de starturi în afara Franţei, ultimul fiind al Utrecht (Olanda), în acest an.

Preşedintele ŢSKA, bătut cu ciocanul

Preşedintele clubului de baschet masculin ŢSKA Moscova, Andrei Vatutin, a fost spitalizat după ce a fost lovit, luni seară, de persoane necunoscute care au folosit un ciocan de cauciuc. Potrivit medicilor, Vatutin a suferit răni de gravitate medie la cap, la maini şi la picioare, starea sa fiind stabilă. Incidentul a avut loc în apropierea locuinţei oficialului, în momentul în care acesta ieşea dintr-un magazin şi se îndrepta către maşina sa. Poliţia a deschis o anchetă. Andrei Vatutin, în varstă de 42 de ani, a devenit preşedintele ŢSKA Moscova în 2009, după ce a mai fost jurnalist la Itar-Tass, şef al serviciului de presă şi asistent al mangerului general al Federaţuiei Ruse de Baschet, adjunct al directorului general al clubului Ural Great Perm şi după ce a mai ocupat diferite funcţii la gruparea din capitala Rusiei, în cadrul căreia se află din 2002. ŢSKA Moscova este cel mai titrat club din VTB United League, competiţie profesionistă care reuneşte cluburi din Europa de est şi de nord, şi a treia cea mai de succes echipă din Euroligă.

Pentru un pariu derizoriu

Jucătoarea Angela Reakes de la ACT Meteors din Liga naţională feminină de cricket din Australia a fost suspendată doi ani pentru că a pariat o sumă totală de nouă dolari australieni (6 euro), încălcand astfel codul anticorupţie al forului de specialitate (CA). Sportiva de 24 de ani a recunoscut că a pus cinci pariuri totalizand nouă dolari pe jucătorul meciului Australia-Noua Zeelandă, finala Cupei Mondiale, care a avut loc în martie. "Angela ştie că a făcut o greşeală gravă. Tuturor jucătorilor de elită li se reaminteşte regulat că parierea pe orice formă de crichet este strict interzisă", a declarat Iain Roy, şeful de integritate al Cricket Australia. James Faulkner a fost desemnat jucătorul finalei caştigate de Australia în faţa Noii Zeelande.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.