Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Patru stelişti la test antidoping

Ziarul de Vrancea
21 dec 2015 668 vizualizări
Jucătorii stelişti Adrian Popa, Cornel Rapă, Paul Papp şi Alexandru Chipciu au fost supuşi, la 12 decembrie, unui test antidoping inopinat la baza de pregătire de la Mogoşoaia, informează site-ul oficial al campioanei Romaniei.

Jucătorii au dat probe de urină şi sange. "Controalele anti-doping conduse de ANAD au loc periodic, la toate echipele de fotbal din prima ligă, iar faptul ca jucătorii noştri au fost solicitaţi pentru a da probe după instalarea pe banca tehnică a lui Laurenţiu Reghecampf este o simplă coincidenţă. Mai mult de atat, clubul nostru a respectat întotdeauna reglementările codului mondial anti-doping", a notat sursa citată. FC Steaua mai informează că Alexandru Chipciu şi Paul Papp sunt componenţi ai lotului de testare înregistrat al Agenţiei Naţionale Antidoping şi sunt înscrişi în programul ADAMS al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), ei fiind testaţi în mod periodic.

Fane Radu este optimist

Fundaşul echipei Lazio Roma, Ştefan Radu, a declarat, duminică seară, după victoria din meciul cu Internazionale Milano, scor 2-1, că el şi colegii săi au demonstrat că nu au uitat să joace fotbal. “În această seară am demonstrat că avem dorinţă şi că nu am uitat să jucăm fotbal. Ne dorim să jucăm mereu aşa cum am făcut-o astăzi în prima repriză. Inter are jucători de viteză, aşa cum este Biabiany, şi nu trebuie să le dai spaţii. Dar nici eu nu sunt lent şi lupt pană la final. A fost mare satisfacţie în vestiar la finalul meciului. Urmează o scurtă vacanţă, dar avem un moral bun pentru anul viitor. Este o victorie importantă. Credem în forţele noastre şi ne dorim să prindem un loc de cupe europene", a spus Radu. Formaţia Lazio Roma, cu Ştefan Radu integralist, a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Internazionale Milano, într-un meci din etapa a XVII-a a campionatului Italiei.

Feussi s-a mutat la Concordia

Fundaşul dreapta Patrice Feussi, 29 de ani, fost la Dinamo, a semnat,ieri un contract valabil pană în vară cu gruparea Concordia Chiajna, informează site-ul oficial al clubului ilfovean. Feussi a mai jucat în Romania pentru ASA Targu Mureş şi Dinamo Bucureşti şi va evolua la Concordia cu numărul 26 pe tricou. Jucătorul camerunez şi-a reziliat, vineri, contractul cu FC Dinamo. Transferat la începutul acestui sezon la Dinamo, fundaşul a evoluat în 13 meciuri, în toate competiţiile, în tricoul alb-roşu.

Fani duşi cu pluta

Fotbalistul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a fost scuipat şi insultat de fani ai formaţiei River Plate, la aeroportul din Tokyo, după ce formaţia catalană a caştigat Campionatul Mondial al cluburilor, anunţă presa spaniolă. Fanii echipei argentiniene River Plate s-au simţit trădaţi de Messi, după ce acesta a marcat în meciul caştigat de FC Barcelona, scor 3-0.  Antrenorul Luis Enrique şi uruguayanul Luis Suarez au intervenit pentru a calma spiritele, un alt jucător insultat fiind Javier Mascherano, de asemenea argentinian.  FC Barcelona a caştigat Campionatul Mondial al cluburilor, după ce a învins, duminică, la Yokohama, cu scorul de 3-0 (1-0), formaţia argentiniană River Plate, în finala competiţiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Messi ('36) şi Suarez ('49, '68). FC Barcelona a mai caştigat de două ori în istorie Campionatul Mondial al cluburilor, în 2009 şi 2011.

Murray, premiat de BBC

Tenismanul britanic Andy Murray, locul 2 ATP, a fost desemnat personalitatea sportivă britanică a anului de BBC şi a primit premiul într-o gală organizată, duminică, la Belfast. Scoţianul, care a contribuit decisiv la caştigarea Cupei Davis de către Marea Britanie după 79 de ani, a obţinut acest premiu pentru a doua oară în trei ani, după ce s-a mai impus în 2013. Murray, în varstă de 28 de ani, a primit 35 la sută din voturi şi i-a devansat pe rugbystul Kevin Sinfield (28 la sută din voturi) şi pe atleta Jessica Ennis-Hill (8 la sută din voturi). Andy Murray mai primise premiul de tanăra personalitate sportivă a anului în 2004.Selecţionerul naţionalei de fotbal a Irlandei de Nord, Michael O'Neill, a fost desemnat antrenorul anului. Naţionala lui O'Neill a ocupat locul 1 în Grupa F a preliminariilor Euro-2016, urmată de Romania, ambele reprezentative obţinand direct calificarea la turneul final din Franţa.

Fotbalişti cu chef de scandal

Atacantul belgian Maxime Lestienne şi portarul olandez Jeroen Zoet, componenţi ai echipei PSV, au fost reţinuţi de poliţie, duminică dimineaţă, la Eindhoven, după ce au fost implicaţi într-o bătaie pe stradă, în faţa unui bar. Lestienne, 23 de ani, a fost reţinut pentru implicare în altercaţie, iar Zoet, 24 de ani, pentru că a încercat să-l scape pe coechipierul său din mainile poliţiştilor. Gruparea din Eindhoven a anunţat că va lua măsuri împotriva fotbaliştilor turbulenţi. Cei doi jucători sărbătoreau victoria echipei lor, înregistrată sambătă seară, scor 3-2, cu FC Zwolle, în urma căreia PSV a revenit pe locul 2 în Eredivisie, după disputarea a 17 etape, avand trei puncte în urma rivalei Ajax Amsterdam (41 de puncte).

Plecarea lui Guardiola era cunoscută

Antrenorul Josep Guardiola a informat în urmă cu două săptămani conducerea grupării Bayern München că a decis să plece, a afirmat, luni, preşedintele clubului bavarez, Karl-Heinz Rummenigge. "În timpul petrecerii de Crăciun, de acum două săptămani, el a venit la mine. Mi-a spus că este în căutarea unei noi provocări şi aproape s-a scuzat. Clar era greu pentru el", a afirmat Rummenigge. Acesta a mai spus că ştie şi care va fi următoarea echipă al lui Guardiola, dar doreşte să lase ca anunţul să fie făcut de tehnicianul catalan sau de noul club al acestuia. Bayern München a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că Josep Guardiola va părăsi echipa bavareză, urmand să fie înlocuit cu italianul Carlo Ancelotti. Pep Guardiola a venit la Bayern în 2013, reuşind caştigarea campionatului (de două ori), Cupei Germaniei în 2014, Supercupei Europei în 2013 şi Campionatului Mondial al cluburilor în acelaşi an.

Stop cardiac

Fostul portar ceh Pavel Srnicek este în stare critică, după ce a suferit un stop cardiac în timp ce alerga, ieri, în oraşul său natal Ostrava, a anunţat un purtător de cuvant al clubului Sparta Praga. În varstă de 47 de ani, Srnicek are 49 de selecţii în naţionala Cehiei. La cererea familiei, nu au fost oferite alte informaţii despre starea fostului portar. În timpul carierei, Srnicek a mai jucat la Newcastle, Portsmouth, West Ham, Brescia şi Beira Mar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.