Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Astra şi ASA, amendate de UEFA

Ziarul de Vrancea
17 dec 2015 802 vizualizări
Grupările Astra Giurgiu şi ASA Targu Mureş au fost amendate şi nu vor putea participa la o ediţie a Cupelor Europene în cazul calificării în următoarele trei sezoane, dacă nu vor demonstra pană la sfarşitul lunii ianuarie că şi-au achitat datoriile.

Alături de Astra şi ASA Targu Mureş a fost amendată şi gruparea FC Botoşani. ASA Targu Mureş, Astra Giurgiu şi FC Botoşani au fost investigate de Corpul de control financiar al cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA deoarece s-a constatat că înregistrează datorii către alte grupări, angajaţi şi autorităţi. Pe langă cele trei grupări din Liga I au mai fost investigate cluburile Inter Baku (Azerbaidjan), Sporting Braga (Portugalia) şi Dnipro Dnipropetrovsk (Ucraina), iar perioada vizată a fost 30 iunie - 30 septembrie. Clubul ASA Targu Mureş a fost amendat cu 50.000 de euro şi ASA cu 80 .000 euro  şi dacă pană la 31 ianuarie 2016 nu vor  demonstra că şi-au achitat datoriile de pană la 30 septembrie 2015 nu vor putea participa la următoarea ediţie a cupelor europene la care se va califica în următoarele trei sezoane.

CE de gimnastică, la Cluj

Campionatele Europene de gimnastică din 2017, a căror găzduire a fost atribuită Romaniei în luna ianuarie de către forul continental de profil, vor avea loc la Cluj, între 19-24 aprilie, FRG şi UEG făcand, ieri, anunţul oficial. Potrivit unui comunicat al FR Gimnastică, de ieri, candidatura Romaniei pentru organizarea CE din 2017 a fost depusă în 11 decembrie 2013, iar în ianuarie 2015 Comitetul Executiv al UEG a decis ca ţara noastră să fie gazda competiţiei, în viitoarea Sală Polivalentă din Bucureşti.  "Însă începerea construcţiei acestui important obiectiv sportiv/cultural al municipiului Bucureşti a întarziat nepermis de mult faţă de estimările factorilor interesaţi în folosirea acestei săli, ducand în cele din urmă la stabilirea unei a doua alternative pentru organizarea evenimentului din 2017, respectiv Sala Polivalentă din Cluj”, se arată în comunicatul FR Gimnastică. Ca urmare, forul naţional şi cel continental "anunţă în mod oficial că ediţia din anul 2017 a Campionatelor Europene de gimnastică se vor desfăşura în Sala Polivalentă din municipiul Cluj , în perioada 19-24 aprilie".

Succes pentru un bober campulungean

Sportivul Mihai Tentea, în varstă de 18 ani, legitimat la Clubul Sportiv Muşcelul Campulung, s-a clasat pe primul loc în proba de monobob din cadrul Cupei Mondiale de la Lillehammer, se arată într-un comunicat al Federaţiei Romane de Bob şi Sanie. Competiţia a avut la start 25 de sportivi, iar romanul s-a impus la prima manşă de concurs cu timpul de 57 secunde şi 37 de sutimi, iar în manşa a doua 57 secunde şi 87 de sutimi.  Mihai Tentea este pregătit de antrenorul Daniel Păcioianu şi în etapele anterioare a obţinut locul 1 si locul 5 la Calgary, Canada, locul 4 si locul 5 Innsbruck, Austria, iar miercuri a avut şi cel mai bun timp de start din competiţie: 5 secunde şi 55 sutimi. Tentea s-a calificat astfel la Jocurile Olimpice de Tineret care se vor desfăşura în luna februarie 2016 la Lillehammer.

Laureaţii gimnasticii romaneşti

Marian Drăgulescu (gimnastică artistică - masculin), Larisa Iordache (gimnastică artistică - feminin) şi Lucian Săvulescu (gimnastică aerobică) au fost desemnaţi cei mai buni sportivi ai anului de către Federaţia Romană de Gimnastică. 
Drăgulescu, vicecampion mondial la sărituri, a mai fost desemnat cel mai bun gimnast în şapte randuri (2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2009).
Larisa Iordache, aflată pentru a treia oară consecutiv în fruntea ierarhiei feminine, a fost medaliată cu bronz la Mondiale, în concursul de individual compus.
 Lucian Săvulescu, laureat în premieră la aerobic, a cucerit aurul la Europene la trio şi pe echipe, pe langă medalia de bronz obţinută la grup. În urma lui Drăgulescu, se află, în ordine Marius Berbecar şi Andrei Munteanu, iar Larisa este urmată de Laura Jurca şi Andreea Munteanu.

Ancelotti se apropie de Bayern

Antrenorul italian Carlo Ancelotti va prelua conducerea tehnică a echipei Bayern Munchen din sezonul viitor, a anunţat, ieri, presa germană, citată de Tuttosport. Conform sursei citate, oficialii campioanei Germaniei s-au înţeles cu Ancelotti pentru un contract pe trei sezoane, anunţul oficial urmand să fie făcut săptămana viitoare. Actualul tehnician al echipei  Bayern, spaniolul Josep Guardiola, ar urma să plece în Anglia, el fiind în tratative cu formaţiile Manchester City şi Manchester United. , dar fiind dorit şi de Chelsea, după despărţirea de José Mourinho

Finala aşteptată

Formaţia FC Barcelona s-a calificat în finala Campionatului Mondial al cluburilor, după ce a învins, joi, la Yokohama, cu scorul de 3-0, echipa Guangzhou Evergrande, într-un meci din semifinale, în care toate cele trei goluri au fost marcate de Luis Suarez, în minutele 39, 50 şi 67, ultimul gol din penalty. Argentinianul Lionel Messi nu a evoluat în acest meci, el fiind indisponibil din cauza unei colici renale. În ultimul act al CM al cluburilor, FC Barcelona va întalni, duminică, tot la Yokohama, echipa River Plate.

S-a retras legenda fotbalului feminin

Jucătoarea americană Abby Wambach, cea mai bună fotbalistă din lume în 2012, s-a retras din activitate, ea evoluand pentru ultima dată într-un meci dintre SUA şi China, scor 0-1, joc disputat la New Orleans. Wambach, în varstă de 35 de ani, a fost ovaţionată de public la ultima sa partidă. "Ştiu că toată lumea îşi dorea ca eu să înscriu în acest meci. Cu siguranţă de aceea echipa nu a marcat, pentru că era prea concentrată să mă ajute pe mine să înscriu. Însă nu rezultatul a fost important la acest meci. Am celebrat nu doar cariera mea, ci şi şansele pe care le-am avut alături de colegele mele şi timpul petrecut alături de acestea", a declarat Abby Wambach. Abby a evoluat pentru naţionala SUA în perioada 2001-2015 şi a înscris 184 de goluri, un record. Ea are în palmares un titlu mondial, două medalii olimpice de aur şi titlul de jucătoarea anului în 2012.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.