Sport

Cand fotbalul conduce Primăria

Ziarul de Vrancea
16 dec 2015 620 vizualizări
Dorin Florea, primarul de la Targu Mureş a fost trimis în judecată de către DNA pentru finanţarea ilegală a clubului FCM, actualmente ASA * clubul şi preşedintele său au fost acuzate şi de deturnare de fonduri şi spălare de bani

Primarul din Targu Mureş, Dorin Florea, a fost trimis în judecată, alături de directorul economic al Primăriei şi de alţi funcţionari, în dosarul privind finanţarea Asociaţiei Sportive Fotbal Club Municipal Targu Mureş din bugetul local, municipiul fiind prejudiciat cu suma de 7.053.000 lei.Potrivit unui comunicat de ieri, procurorii DNA Targu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului Dorin Florea şi a directorului economic din Primărie, Imola Kiss pentru abuz în serviciu. Tot în stare de libertate au fost trimişi în judecată şi alţi şase funcţionari pentru complicitate la abuz în serviciu. Procurorii au dispus trimiterea în judecată şi a lui Ioan Nucu Man, preşedinte al Asociaţiei Sportive "Fotbal Club ASA 2013" Tîrgu Mureş (Fotbal Club Municipal, la data faptei), pentru complicitate la abuz în serviciu, deturnare de fonduri, în formă continuată (105 acte materiale) şi spălare de bani, dar şi a A S FC ASA 2013 Targu Mureş pentru spălare de bani.
Potrivit rechizitoriului, Dorin Florea, în calitate de primar, a iniţiat, în condiţii ilegale şi sprijinit de Laszlo Bako şi de Emil Măceşanu un proiect de hotărare de Consiliu Local care a stat la baza adoptării, în 25 iulie 2013, a unei hotărari privind aprobarea alocării, de la bugetul local, a sumei de 7.500.000 lei pentru sezonul competiţional 2013-2014, în vederea continuării asocierii dintre municipiul Targu Mureş şi FCM Targu Mureş. Potrivit DNA, Florea şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu prin încălcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local către AS FCM  Tîrgu Mureş, întrucat aceasta avea obligaţii de plată neonorate privind impozitele şi taxele către stat, precum şi contribuţiile către asigurările sociale de stat.  Ulterior, primarul a încheiat şi a semnat, alături de Imola Kiss, în calitate de director economic, un contract de asociere cu AS FCM Targu Mureş, contract vizat de Virgil Măceşanu, în calitate de jurist, prin care s-a alocat acestei asociaţii sportive, de la bugetul local, suma de bani respectivă. Totodată, procurorii susţin că Florea şi Kiss au beneficiat de ajutorul lui Ioan Nucu Man, care a omis să îi informeze pe cei doi că asociaţia sportivă înregistra obligaţii legale restante către bugetul de stat  şi a depus o documentaţie incompletă de solicitare a sprijinului financiar de la municipiul Targu Mureş. Prin aceste fapte, bugetul local al municipiului Targu Mureş a fost prejudiciat cu suma de 7.053.000 lei, plătită asociaţiei sportive în perioada august 2013 - mai 2014, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru FCM Targu Mureş. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. În martie, cand Dorin Florea a fost audiat la DNA, în calitate de suspect în dosarul privind finanţarea unor cluburi sportive din bugetul local, primarul din Targu Mureş declara că finanţarea a fost legală.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.