Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Astra, în play-off, trei în play-out

Ziarul de Vrancea
15 dec 2015 696 vizualizări
Echipa Astra Giurgiu este prima formaţie calificată matematic în play-off-ul Ligii I, după ce a învins Petrolul Ploieşti, scor 3-1, în etapa a XXII-a, iar CSMS Iaşi a terminat la egalitate, scor 1-1, cu ASA Targu Mureş, a anunţat, ieri, site-ul oficial al LPF

Cu patru etape înainte de finalul sezonului regulat, Astra Giurgiu se află pe primul loc în clasament, cu 45 de puncte, şi nu mai poate fi ajunsă de CSMS Iaşi (29 de puncte), ocupanta poziţiei a şaptea, prima care nu permite accederea în play-off. Alte patru echipe, FC Viitorul, Dinamo Bucureşti, Pandurii Targu Jiu şi Steaua Bucureşti, îşi pot asigura locul de play-off în funcţie de rezultatele meciurilor din etapa a XXIII-a, ultima din acest an. Formaţiile Concordia Chiajna (17 puncte), FC Voluntari (15 puncte) şi Petrolul Ploieşti (8 puncte) vor evolua în play-out, ele nemaiputand să ajungă echipa ASA Targu Mureş (32 de puncte), ocupanta locului şase, ultimul al play-off-ului.

Galcă a fost prezentat la Espanyol

Tehnicianul Constantin Galcă a declarat, luni seară, la prezentarea la formaţia Espanyol Barcelona, că se bucură pentru că a revenit la echipa la care a evoluat patru ani, între 1997 şi 2001, subliniind că a fost contactat sambătă pentru a prelua acest post. "Mă bucur că am primit şansa de a reveni acasă. Voi face totul pentru a ajunge la un nivel bun. Trebuie să atragem din nou fanii la stadion prin jocul nostru. Vreau o echipă agresivă, dacă vrem balonul, trebuie să-l recuperăm rapid. Jucătorii au un potenţial extraordinar, iar filozofia mea este să am un grup puternic, fiecare să-şi asume rolul şi de aici să ne simţim bine. Trebuie să caştigăm fiecare meci, să nu facem niciun cadou", a declarat Galcă. El  a afirmat că a discutat cu fostul antrenor Sergio Gonzalez, care i-a fost coleg de cameră în perioada în care juca la Espanyol, şi a subliniat că a fost contactat sambătă de oficiali grupării spaniole pentru a prelua echipa. Constantin Galcă va fi ajutat de secundul Dumitru Uzunea şi de preparatorul fizic Julian Jimenez.

Romance în turneul de la Ankara

Jucătoarea de tenis Alexandra Cadanţu, locul 266 WTA, s-a calificat, în turul doi al turneului ITF de la Ankara, dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari. Alexandra a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 7-6, 6-3, după o oră şi 46 de minute, pe Basak Eraydîn (Turcia. 267 WTA). Π   n turul doi, Alexandra Cadanţu o va întalni pe Paula Kania (Polonia), cap de serie numărul 4 şi locul 153 WTA, care a trecut, cu scorul de 7-5, 6-3, de Ganna Poznihirenko (Ucraina, 418). În turul II s-a calificat şi Cristina Dinu (233), care a învins o jucătoare mai bine clasată, Sofia Şapatava (207) cu 6-4, 7-6. Cristina va juca în turul secund cu Michaela Honcova (Slovacia, 469, jucătoare venită din calificări care a trecut cu 6-4, 6-3 de turcoaica Ayla Aksu (401). Celelalte jucătoare romane au fost eliminate: Marina Melnikova (Rusia, 210) – Mihaela Buzărnescu (236) 6-2, 6-2; Ipek Soylu (Turcia, 158) – Sorana Cîrstea (241) 6-1, 6-1.

Fără barcelonezi, în echipa Ligii

Formaţia spaniolă FC Barcelona, deţinătoarea trofeului, nu are niciun jucător în echipa ideală a fazei grupelor Ligii Campionilor, întocmită de UEFA. Cate doi jucători în această echipă au formaţiile Paris Saint-Germain (Kevin Trapp, Thiago Silva) şi Bayern München (David Alaba, Thomas Müller). Echipa ideală a fazei grupelor Ligii Campionilor este următoarea: Trapp – Barzagli, T.Silva, Godin, Alaba – Willian, Kums, Sterling – Hulk, Cr. Ronaldo, Müller.
Tevez, şef în Serie A
Fostul atacant argentinian al echipei Juventus Torino, Carlos Tevez, a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul italian în sezonul trecut de Asociaţia Italiană a Fotbaliştilor (ACI), a anunţat, site-ul oficial al UEFA. Tevez, care în această vară a fost cedat la formaţia argentiniană Boca Juniors, a marcat 20 de goluri în 32 de partide jucate în Serie A şi a înscris de şase ori pentru Juventus în Liga Campionilor. Cel mai bun antrenor al sezonului pedecent a fost desemnat tehnicianul echipei Juventus Torino, Massimiliano Alegri. Premiul pentru cel mai bun arbitru i-a revenit lui Nicola Rizzoli.  Echipa ideală a sezonului trecut din Serie A este următoarea: Buffon – Darmian, Bonucci, Rugani, Chiellini – Nainggolan, Pirlo, Pogba – Tevez, Toni, Icardi.

Fred, suspendat în America de Sud

Mijlocaşul brazilian Fred de la Şahtar  Doneţk, echipă antrenată de Mircea Lucescu, a fost suspendat din toate competiţiile sud-americane pană la 26 iunie 2016 pentru utilizarea de substanţe interzise, a anunţat, ieri, presa braziliană. CONMEMBOL, confederaţia sud-americană de fotbal, l-a suspendat pe Fred un an, cu începere de la 27 iunie, cand a fost depistat pozitiv, şi va sesiza FIFA, care poate decide extinderea sancţiunii la nivel mondial. Bichara Neto, avocatul jucătorului, a declarat că studiază posibilitatea de a face apel la această hotărare. Fred, 22 de ani, a fost depistat pozitiv cu un diuretic la un control antidoping efectuat la Copa America din acest an, unde a participat alături de naţionala Braziliei. Testul antidoping a fost realizat în timpul competiţiei, iar produsul vizat este hidroclorotiazidă, un diuretic folosit în cazuri de hipertensiune, insuficienţă cardiacă, probleme renale şi ciroză hepatică.

Messi îşi laudă antrenorul

Atacantul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a declarat, într-un interviu acordat site-ului oficial al FIFA, că jocul formaţiei sale a devenit mai vertical după numirea lui Luis Enrique în funcţia de antrenor. "Jocul nostru s-a schimbat puţin, a devenit mai vertical. Bineînţeles, nu ne-am pierdut ideologia de a conserva mingea. Posesia este marca acestui club, este prioritatea noastră. Dar acum am introdus ideea de a ajunge din cateva atingeri în faţa porţii adverse. înainte ajungeam la finalizare după o construcţie elaborată", a spus Messi. Luis Enrique, în varstă de 45 de ani, a fost numit în funcţia de antrenor principal la FC Barcelona în 19 mai 2014, iar în primul sezon la conducerea catalanilor a caştigat campionatul, Cupa Spaniei, Liga Campionilor şi Supercupa Europei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.