Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Kovacs promovează pe scara europeană

Ziarul de Vrancea
14 dec 2015 245 vizualizări
Arbitrul roman Istavn Kovacs, în varstă de 31 de ani, a fost promovat în "First Category" de către Comisia de Arbitri a UEFA, a doua treaptă ca importanţă după "Elite", a anunţat, site-ul oficial al Federaţiei Romane de Fotbal.

La întalnirea Comisiei de Arbitri a UEFA, în care au fost analizate prestaţiile arbitrilor europeni, a fost revizuită ierarhia acestora pentru partea a doua a sezonului. Istvan Kovacs este unul dintre arbitrii care au fost promovaţi în "First Category", a doua după "Elite", cea în care, în continuare, se află un alt central din Romania, Ovidiu Haţegan. Tot în categoria "First" se mai află un reprezentant al Romaniei, Alexandru Tudor, în timp ce în "Second" se regăsesc Marius Avram, Cristian Balaj, Sebastian Colţescu şi Radu Petrescu.

Dolniceanu, bronz la Cupa Mondială

Scrimerul Tiberiu Dolniceanu a caştigat, în noaptea de duminică spre luni, medalia de bronz în proba de sabie a turneului Grand Prix  de la Boston (SUA). Dolniceanu a fost învins, în semifinale, cu scorul de 9-15, de italianul Aldo Montano, care a şi reuşit să caştige competiţia. Anterior, Tiberiu Dolniceanu a trecut de americanul Erwin Cai (scor 15-4, în primul tur), de ungurul Andras Szatmari (scor 15-14, în turul doi), de germanul Richard Huebers (scor 15-11, în optimile de finală) şi de rusul Nikolai Kovalev (scor 15-9, în sferturile de finală).Următoarea etapă de Cupă Mondială la sabie masculin va avea loc în perioada 29-31 ianuarie 2016, în Italia, la Padova.

Administrator nou la Rapid

Radu Bîrlică a fost numit, începand cu data de 7 decembrie, în funcţia de administrator special al societăţii care administrează clubul FC Rapid, aflat în insolvenţă, a anunţat, luni, site-ul oficial al grupării giuleştene. Radu Bîrlică provine din mediul de afaceri, în ultimii şase ani activand în management şi marketing sportiv. "Este pentru prima dată în viaţa mea cand îmi aleg un loc de muncă cu sufletul. Vreau să-mi folosesc experienţa pentru a ajuta Rapid, fiindcă acum este nevoie de mine. M-am întors acasă şi sunt foarte fericit că lucrez iar la Rapid", a declarat noul administrator special, Radu Bîrlică.

Mişelăricu pleacă de la Viitorul

Fundaşul Constantin Mişelăricu şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu formaţia FC Viitorul, a anunţat, ieri,  site-ul oficial al grupării patronate de Gheorghe Hagi. Mişelăricu a fost adus la FC Viitorul la începutul sezonului, dar a evoluat într-un singur meci în Liga I şi într-o partidă din Cupa Romaniei, în care a şi marcat un gol. În schimb, fundaşul în varstă de 26 de ani a adunat 12 prezenţe la echipa a doua a clubului. De asemenea, FC Viitorul poartă discuţii pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractelor cu portarul Călin Albuţ şi cu fundaşul Cristian Munteanu.

Litex ameninţă cu retragerea

Patronul clubului Ludogoreţ, Kirik Domusciev, a declarat, ieri, că echipa din Razgrad, la care evoluează şi romanii Cosmin Moţi, Claudiu Keşeru şi Andrei Prepeliţă, s-ar putea retrage din campionat, el precizand că arbitrii favorizează rivala Levski Sofia. "De ce să cheltuim bani şi să tolerăm echipe care nu au competenţa şi clasa necesare pentru a caştiga titlul corect?", a spus Domuschiev. Patronul grupării Ludogoreţ, campioana en titre a Bulgariei, a făcut prin aceste afirmaţii referire la meciul de sambătă, dintre Litex Loveci şi Levski Sofia, la care antrenorul formaţiei Litex şi-a retras jucătorii de pe teren considerand arbitrajul părtinitor. La partida de sambătă, Litex Loveci era deja în inferioritate numerică în momentul în care arbitrul Gheorghi Iordanov a mai eliminat un jucător şi a acordat penalti pentru Levski. Jucătorii de la Litex Loveci au refuzat să mai joace în semn de protest.

Atletismul e treabă grea, Serena!

Cea mai bună jucătoare de tenis din lume, Serena Williams, nu a putut să alerge distanţa de 5 kilometri, la un cros caritabil pe care l-a organizat la Miami, ea trecand linia de sosire într-un taxi. Numărul 1 WTA a organizat, duminică, o cursă caritabilă de cinci kilometri în beneficiul fundaţiei ei, care ajută copii din zonele africane defavorizate să meargă la şcoală. Serena Williams a alergat doi kilometri, apoi a urcat într-un taxi. "Nu am alergat pană la final, dar promit că o voi face anul viitor", a declarat Williams, într-un film postat pe Facebook, fără a da alte explicaţii. În schimb, Venus Williams, locul 7 WTA, sora Serenei, a alergat distanţa fără probleme, la fel ca aproximativ 3.000 de participanţi la Serena Williams Live Ultimate Run.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.