Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Varujan, antrenorul Armeniei

Ziarul de Vrancea
11 dec 2015 511 vizualizări
Tehnicianul Varujan Sukiasian a fost numit în funcţia de selecţioner al Armeniei, adversara Romaniei în grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, a anunţat site-ul oficial al UEFA

"Ne aşteaptă o perioadă grea, dar sper să trecem peste toate dificultăţile. Avem nevoie de jucători patrioţi care să dea totul pe teren. Vrem să avem o mentalitate de caştigători", a declarat Sukiasian. Varujan Sukiasian, în varstă de 59 de ani, a mai pregătit naţionala Armeniei în perioada 2000-2001, caştigand trei meciuri din 17. Sukiasian îl va înlocui la naţionala Armeniei pe Sargis Hovsepian, care a asigurat interimatul după demiterea lui Bernard Challandes în luna martie. Romania şi Armenia fac parte din grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din Rusia, din 2018, alături de reprezentativele din Danemarca, Polonia, Muntenegru şi Kazahstan.

Debut fericit la futsal

Reprezentativa de futsal a Romaniei a învins, joi, cu scorul de 5-1, selecţionata similară a Norvegiei, în grupa a şasea de calificare la Campionatul Mondial din 2016. La meciul desfăşurat în Portugalia, pentru Romania au marcat Achrifi (autogol -1:44), Cristian Matei (6:27), Mimi Stoica (33:33), Emil Răducu (39:56) şi portarul Vlad Iancu (40:00), iar pentru Norvegia a înscris Skaga (27:53).  În celălalt meci al grupei, Portugalia a învins Polonia, scor 6-2. Echipele clasate pe primele două locuri se vor califica la barajul programat în martie-aprilie 2016. Turneul final al Cupei Mondiale va avea loc în Columbia, în perioada 10 septembrie - 2 octombrie 2016.

A murit tunarul de pe Someş

Fostul atacant roman Mihai Adam, care a jucat în peste 350 de meciuri în Liga I, a încetat din viaţă la varsta de 75 de ani, anunţă, vineri, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF). Născut pe 3 iulie 1940 la Cîmpia Turzii, Mihai Adam a jucat 353 de meciuri în primul eşalon şi a marcat 160 de goluri. Meciul de debut l-a jucat în 19 august 1962, Ştiinţa Cluj – Ştiinţa Timişoara 2-1  El a evoluat pentru Universitatea Cluj (1962 – 1968 şi 1969-1972), Vagonul Arad (1968-1969) şi CFR Cluj (1972-1976). Mihai Adam a caştigat de trei ori titlul de golgheter al Romaniei (1964/1965, 1967/1968 cu Universitatea Cluj şi 1973/1974 cu CFR Cluj), fiind singurul jucător care a cucerit acest trofeu cu două echipe din acelaşi oraş. Adam a caştigat Cupa Romaniei în ediţia 1964/1965, după finala Universitatea Cluj - FC Argeş, scor 2-1.

Manchester vrea vedete mari

Publicaţia britanică The Times a scris ieri că Manchester United vrea să-i achiziţioneze pe Cristiano Ronaldo, Gareth Bale (ambii de la Real Madrid) şi Neymar (FC Barcelona), oficialii grupării engleze fiind interesaţi şi de serviciile lui Robert Lewandowski (Bayern). "Manchester United se va concentra vara viitoare pe aducerea a unor jucători de elită, care să ridice echipa eliminată marţi din Liga Campionilor", scrie sursa citată. Potrivit sursei citate, un alt jucător dorit de United este atacantul formaţiei Tottenham, Harry Kane. Formaţiile Wolfsburg (3-2 cu United) şi PSV Eindhoven (2-1 cu ţSKA Moscova) s-au calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor în urma rezultatelor înregistrate, marţi, în ultima etapă a Grupei B, iar Manchester United a încheiat această fază pe locul 3, astfel că va evolua în 16-imile Ligii Europa.

Scuze penibile

Apelul clubului Real Madrid la excluderea din Cupa Spaniei a fost respins, joi, de Comisia de Apel a Federaţiei Spaniole de Fotbal. Oficialii grupării Real Madrid au spus că nu au fost informaţi de clubul Villarreal, prcedenta formaţie a lui Denis Cerişev, că jucătorul este în stare de suspendare.Real Madrid se poate adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). Echipa Real Madrid a fost exclusă, la 4 decembrie, din Cupa Spaniei, deoarece a folosit un jucător ineligibil la meciul disputat în urmă cu două zile cu formaţia Cadiz, în prima manşă a 16-imilor de finală ale competiţiei. Comisia de Competiţii a federaţiei spaniole a luat această decizie după ce Denis Cerişev a jucat miercuri pentru Real Madrid, deşi era suspendat.

Mannone fuge de concurenţa lui Pantilimon

Antrenorul Sam Allardyce a declarat că sunt şanse foarte mari ca portarul Vito Mannone să părăsească gruparea Sunderland în ianuarie, deoarece este nemulţumit de statutul pe care îl are, cel de rezervă a lui Costel Pantilimon. "Am vorbit cu Vito şi el vrea să fie titular, iar aici nu poate. Contractul lui expiră la finalul sezonului şi ar putea să plece. Nu îl vom împrumuta, pentru că devine liber de contract în vară. El simte că un jucător de valoarea lui nu ar trebui să stea aici ca numărul 2. Aşa că depinde dacă un club vine şi vrea să-l ia", a spus Allardyce. Tehnicianul se gandeşte să-l readucă la Sunderland pe portarul Jordan Pickford, împrumutat pe la mai multe cluburi

Internaţional hondurian asasinat

Fundaşul Arnold Peralta, component al echipei naţionale a Hondurasului şi al formaţiei Olimpia, a fost asasinat, joi, în faţa unui centru comercial din oraşul La Ceiba, a anunţat poliţia locală, citată de El Mundo Deportivo. Jucătorul, care a jucat şi în Europa, la Glasgow Rangers, a fost atacat de o persoană necunoscută în momentul în care se pregătea să urce în maşină, fiind împuşcat în cap. Peralta evolua la Olimpia, cea mai populară echipă din Honduras, cu 29 de titluri în palmares. Arnold Peralta fusese convocat de selecţionerul Hondurasului, Jorge Luis Pinto, pentru meciul amical cu Cuba, programat la 16 decembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.