Sport

Mintea romanului de pe urmă

Ziarul de Vrancea
8 dec 2015 606 vizualizări
Cuplul Bellu - Bitang a revenit la naţionala de gimnastică feminină, care speră să se califice la Olimpiada de la Rio de Janeiro

Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang vor reveni la conducerea lotului olimpic de gimnastică feminină, ei urmand a pregăti echipa Romaniei în vederea calificării la JO din 2016, dar şi la competiţia de la Rio, dacă sportivele se vor califica în urma turneului preolimpic din luna aprilie. Anunţul a fost făcut marţi, după şedinţa Comisiei Tehnice a Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, şi a fost confirmat, pentru MEDIAFAX, de surse federale.  Potrivit surselor citate, cei doi tehnicieni, care au condus gimnastele tricolore la ultimele şase ediţii de Jocuri Olimpice, ar urma să se alăture oficial lotului de la Izvorani, începand cu 15 decembrie. Bellu şi Bitang se ocupă deja de recuperarea unora dintre gimnastele cu probleme de sănătate, între care se numără şi Cătălina Ponor, operată la tendonul unui picior.
Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang s-au retras de mai multe ori de la lotul olimpic feminin, revenind ulterior asupra deciziei. Ultima oară, ei au anunţat în septembrie că nu mai sunt antrenorii lotului, astfel că nu au fost prezenţi alături de echipă la Campionatele Mondiale de la Glasgow, din luna octombrie. La Glasgow, echipa feminină de gimnastică a Romaniei a încheiat calificările pe locul 13 şi va evolua, în premieră în istoria sa, la turneul preolimpic de la Rio pentru calificarea la JO din 2016, în timp ce în finalele individuale de la Mondiale s-au calificat doar Larisa Iordache şi Laura Jurca la individual-compus. În această probă, Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz, iar Laura Jurca a fost pe locul 8. Echipa Romaniei, medaliată olimpică la fiecare ediţie, începand cu 1976, va evolua la turneul preolimpic de la Rio (16-19 aprilie 2016) pentru unul din ultimele patru locuri disponibile pentru JO de anul viitor, unde vor concura, calificate direct deja la competiţia olimpică, şi primele opt clasate la CM din acest an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.