Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Toni Conceiçao, antrenor la CFR

Ziarul de Vrancea
8 dec 2015 480 vizualizări
Portughezul Antonio Conceiçao este noul antrenor al echipei CFR Cluj, el înlocuindu-l pe Francisc Dican, care şi-a reziliat contractul cu gruparea ardeleană după remiza, scor 0-0, înregistrată, vineri, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna, în etapa XXI-a a Ligii I.

Conceiçao în varstă de 54 de ani, a mai pregătit pe CFR Cluj în perioada aprilie-noiembrie 2009, cucerind Cupa Romaniei şi Supercupa Romaniei. în Liga I, portughezul a mai antrenat formaţiile FC Braşov (decembrie 2010-iulie 2011) şi Astra (ianuarie-martie 2012). El a mai condus în ţara sa natală echipele Sporting Braga, Naval, Estrela Amadora, Vitoria Setubal, Trofense, Belenenses Lisabona, Sporting Braga B, Moreirense şi Olhanense. Conceiçao a antrenat ultima dată echipa Al-Faisaly din Arabia Saudită, fiind înlocuit în vară de Liviu Ciobotariu.

Bute, felicitat de Pascal

Boxerul canadian Jean Pascal s-a declarat impresionat de nivelul arătat de pugilistul roman Lucian Bute în meciul cu britanicul James DeGale, pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, relatează presa nord-americană.  Bute a fost învins la puncte, decizie în unanimitate, pe 28 noiembrie, la Quebec, de campionul en titre DeGale, dar Pascal consideră că meciul trebuia să se termine la egalitate.  ''Vreau să-l felicit pe Lucian Bute pentru meciul pe care l-a făcut'', a afirmat Pascal, care va lupta pe 30 ianuarie cu rusul Serghei Kovalev pentru titlurile mondiale IBF, WBA şi WBO la categoria semigrea. Pascal va încerca să-şi ia revanşa după ce a fost învins în martie de Kovalev, prin KO tehnic în repriza a opta. Boxerul roman a pierdut titlul de campion mondial IBF la supermijlocie în mai 2012, cand a fost învins prin KO tehnic de britanicul Carl Froch, la Nottingham. Bute a boxat în ianuarie 2014 cu Pascal, la semigrea, fiind învins la puncte.

Pas cu stangul

Naţionala feminină de hochei pe gheaţă a Romaniei a fost întrecută de Africa de Sud cu scorul de 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-1), după prelungiri, luni, la Sofia, în prima zi a Campionatului Mondial 2016, Divizia a II-a, Grupa B preliminară. Tricolorele au început cu stangul lupta de calificare în al cincilea eşalon al hocheiului feminin mondial, deşi au dominat jocul cu Africa de Sud (32-15 raportul şuturilor pe poartă).  Romania a condus de două ori, prin golurile marcate de Ana Voicu (08:24) şi Hanga Balint (08:24), dar adversarele au revenit de fiecare dată, prin Donne Oxenham (25:40), respectiv Chloe Schuurman (39:22), pentru ca Dalene Rohode (62:52) să marcheze golul victoriei.

Pistorius, eliberat pe cauţiune

Justiţia sud-africană a ordonat, ieri, eliberarea pe cauţiune a campionului paralimpic Oscar Pistorius, după condamnarea sa în apel, săptămana trecută, pentru uciderea prietenei sale în 2013. Pistorius, căruia nu i-a fost încă fixată noua pedeapsă, este "eliberat pe cauţiune, aceasta fiind fixată la 10.000 de ranzi" (690 dolari), a anunţat judecătorul Aubrey Ledwaba la înalta Curte din Pretoria. 
Eliberarea pe cauţiune este însoţită de mai multe condiţii, între care consemnarea la domiciliul unchiului său din Pretoria, cu permisiunea de a-l părăsi între ora 7,00 dimineaţa şi pranz, pe o distanţă de maximum 20 km de casă. De asemenea, el va fi monitorizat electronic şi va trebui să predea justiţiei paşaportul său, a adăugat judecătorul. Curtea Supremă sud-africană a modificat verdictul iniţial al judecătorilor în cazul lui Pistorius (29 ani) din "ucidere involuntară" în "crimă", ceea ce i-ar putea aduce sportivului paralimpic o condamnare de minimum 15 ani de închisoare.


Prelungiri de contracte la Zenit

Jucătorii Oleg Şatov şi Igor Smolnikov şi-au prelungit contractele cu echipa Zenit Sankt Petersburg pentru încă patru sezoane, actualele înţelegeri urmand să expire în vara anului 2020, a anunţat, ieri, L'Equipe. Mijlocaşul Oleg Şatov, în varstă de 25 de ani, a fost achiziţionat în 2013 de la Anji Mahacikala şi a reuşit 19 goluri şi 18 pase decisive în 98 de meciuri jucate la Zenit Sankt Petersburg. Fundaşul Igor Smolnikov (27 de ani) a reuşit opt goluri şi cinci pase decisive în 85 de partide jucate la Zenit Sankt Peterburg, după transferul de la FC Krasnodar, din 2013.


Matuzalem, sub comanda lui Nesta

Fotbalistul brazilian Matuzalem, fost component al echipei şahtior Doneţk, a semnat un contract cu Miami FC, echipă care îi aparţine lui Paolo Maldini şi este antrenată de Alessandro Nesta. Mijlocaşul în varstă de 35 de ani a fost achiziţionat în urmă cu aproape trei luni de Hellas Verona. Matuzalem a jucat pentru Şahtar  Doneţk, sub conducerea lui Mircea Lucescu, în perioada 2004-2007. El a evoluat ulterior la Real Zaragoza, Lazio Roma, Genoa şi Bologna.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.