Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Au încheiat anul pe locul 16

Ziarul de Vrancea
3 dec 2015 737 vizualizări
Reprezentativa Romaniei a coborat două poziţii în clasamentul FIFA Coca-Cola, avand 980 de puncte, conform ierarhiei anunţate ieri, pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial

 Adversarele echipei Romaniei în preliminariile Cupei Mondiale din 2018 ocupă următoarele poziţii: Polonia - locul 34 (776 puncte), Danemarca - 42 (685 de puncte), Muntenegru - 85 (403 puncte), Armenia - 123 (285 puncte), Kazahstan - 129 (266 puncte). Pe primele zece locuri se află Belgia (1494 p), Argentina (1455 p), Spania (1370), Germania (1347), Chile (1273), Brazilia (1251), Portugalia (1219), Columbia (1211), Anglia (1106) şi Austria (1091). Următorul clasament FIFA Coca-Cola va fi dat publicităţii la 7 ianuarie.

Bucureşti – capitala snookerului european

Campionatul European de snooker, care va avea loc în luna octombrie la Bucureşti, se va organiza anual în Romania şi va fi cuprins în calendarul oficial al World Snooker, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, organizatorului competiţiei, Adrian Thiess. "Am semnat cu World Snooker un acord şi urmează să se stabilească toate detaliile pentru contractul de bază. Am convenit asupra datelor, Campionatul European va avea loc în luna octombrie 2016  se va organiza anual la Bucureşti. Evenimentul va fi înscris în calendarul oficial al World Snooker. Va rămane la Bucureşti. Vor fi prezenţi 128 de jucători din toată lumea, şi din China şi din Australia, de peste tot. Titulatura este de Campionat European, dar sunt prezenţi jucători din toată lumea. Ronnie O'Sullivan şi-a anunţat participarea încă de la Bucureşti. Sunt 128 de jucători care se înscriu, plătesc o taxă la World Snooker pentru înscriere. Premiile vor fi în valoare de 350.000 de euro", a declarat Thiess. Meciurile Campionatului European de snooker vor avea loc cel mai probabil la Romexpo, urmand ca semifinalele şi finala să se dispute la Circul Globus..

Victorie în ultimul test

Echipa naţională de handbal feminin a Romaniei a învins, miercuri, la Eslov, reprezentativa Suediei, cu scorul de 33-30 (12-15), în ultimul meci amical înaintea participării la Campionatul Mondial din Danemarca, al cărui debut este programat sambătă. Golurile tricolorelor, antrenate de Tomas Ryde, au fost înscrise de Cristina Neagu 8, Adriana Nechita 6, Eliza Buceschi 5, Valentina Ardean 5, Aurelia Brădeanu 2, Ana-Maria Tănase 2, Laura Chiper 2, Melinda Geiger 1, Gabriela Perianu 1, Oana Manea 1. De la Eslov, reprezentativa tricoloră va pleca direct spre Danemarca, la Campionatul Mondial, unde va evolua la Frederikshavn, în grupa D, cu echipele Norvegiei, Spaniei, Rusiei, Kazahstanului şi Porto Rico.

O nouă înfrangere a baschetbaliştilor Stelei

Echipa de baschet masculin Steaua Bucureşti a fost învinsă, în deplasare, de formaţia turcă Banvit Bandirma, cu scorul de 60-90 (33-45), în cea de-a opta partidă din grupa D a Eurocup. Marcatorii echipei Steaua au fost Lee 19 puncte, Rasic 17, Amis 8, Nicoară 6, Marinovic 6, Paul 2, Ikovlev 2. Astfel, după opt meciuri, în care a adunat două victorii şi şase înfrangeri, Steaua are zece puncte, fiind pe locul şase, ultimul, în grupa D, cu 10 puncte, după Unics Kazan (13),  Trabzonspor (13), Aris Salonic, Banvitspor şi  Buducnost.  În grupa D, Steaua va juca următoarea partidă pe teren propriu, în 9 decembrie, cu Aris Salonic.

Sorţi pentru romai în Cupa EHF

Tragerea la sorţi a grupelor Cupei EHF la handbal masculin, desfăşurată la sediul Federaţiei Europene de la Viena a stabilit adversarekle echipelor romaneşti, CSM şi Dinamo Bucureşti în faza grupelor. La tragerea la sorţi, Dinamo a făcut parte din urna a treia valorică, iar CSM din cea de-a patra.Dinamo va face parte din grupa A, cu Fraikin BM Granollers (Spania), SC Magdeburg (Germania) şi Aalborg Handball (Danemarca), iar CSM Bucureşti este plasată în grupa D, cu Chambéry Savoie Handball (Franţa), Helvetia Anaitasuna Pamplona (Spania) şi Ystads IF (Suedia). Meciurile din grupe vor începe în 13-14 februarie 2016 şi se vor încheia în 26-27 martie, primele două clasate din fiecare din cele patru grupe urmand a obţine calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF.

14 arestări la varful FIFA

Autorităţile elveţiene au confirmat, ieri într-un comunicat, că doi oficiali al FIFA au fost arestaţi, menţionand că aceştia sunt suspectaţi că au acceptat milioane de dolari ca mită şi că sunt ţinuţi în arest în vederea extrădării. În cursul dimineţii, autorităţile elveţiene au arestat cel puţin 12 persoane, la Zürich, în cadrul anchetei cu privire la scandalul de corupţie din cadrul FIFA, a anunţat jurnalul New York Times, care a menţionat că preşedintele demisionar al forului mondial, Joseph Blatter, nu se numără printre arestaţi. Persoanele respective, acuzate de înşelătorie, spălare de bani şi fraudă, ar urma să fie inculpate. Operaţiunea de ieri s-a desfăşurat la solicitarea autorităţilor americane şi a vizat în special hotelul Baur au Lac, unde au avut loc şi primele arestări în acest caz, la 27 mai. Printre arestaţii de ieri de numără Juan Angel Napout (Paraguay), preşedintele CONMEBOL, şi Alfredo Hawit (Honduras), preşedinte interimar al CONCACAF. Ambii sunt şi vicepreşedinţi ai FIFA.

Mare succes al voleibaliştilor sălăjeni

ACS Volei Municipal Zalău a dispus de formaţia elveţiană Lausanne UC cu scorul de 3-1 (24-26, 25-23, 25-21, 25-20), în deplasare, în prima manşă a optimilor de finală ale Cupei CEV la volei masculin.  Îîn faţa a 550 de spectatori, vicecampioana Romaniei a obţinut victoria după o oră şi 50 de minute.  Marian Bala a fost cel mai bun om al zălăuanilor, potrivit site-ului CEV, cu 20 de puncte. S-au mai remarcat Ciprian Matei (17 p) şi Răzvan Mihalcea (13). De la gazde s-au evidenţiat Jan Krba şi Enes Dustinac, cu cate 16 puncte fiecare.  Manşa a doua a optimilor va avea loc pe 16 decembrie, la Zalău.

Va fi eliminat Real din Cupa Spaniei?

Formaţia Real Madrid a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 3-1, echipa Cadiz, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Cupei Spaniei, dar ar putea fi eliminată din competiţie deoarece a folosit un jucător ineligibil. Potrivit surselor citate, pentru Real Madrid a jucat miercuri Denis Cerişev, fotbalist care era suspendat. Cerişev a şi înscris un gol, în minutul 3. Suspendarea lui Cerişev a fost decisă la 6 martie, după ce jucătorul a primit al treilea cartonaş galben în ultimul meci jucat de echipa sa de atunci, Villarreal, în ediţia 2014/2015 a Cupei Spaniei. Conform regulamentelor, folosirea unui jucător ineligibil atrage eliminarea echipei şi o amendă de 6.001 pană la 9.000 de euro.

Palmeiras a caştigat Cupa Braziliei

Formaţia Palmeiras a caştigat pentru a treia oară Cupa Braziliei, după ce a învins pe teren propriu echipa  FC Santos, în manşa retur a finalei, cu scorul de 2-1 (4-3 la lovituri de departajare). Golurile în timpul regulamentar au fost marcate de Dudu (’56, ’84), respectiv, Ricardo Oliveira (’86).  Pentru gazde au înscris apoi Zé Roberto, Jackson, Cristaldo şi Prass. Rafael Marques a ratat. La Santos, au marcat Geuvanio, Lucas Lima şi Ricardo Oliveira, iar Marquinhos Gabriel şi Gustavo Henrique au ratat. În tur, la 25 noiembrie, Santos s-a impus cu scorul de 1-0. Palmeiras a mai caştigat Cupa Braziliei în 1998 şi în 2012.

Cu cine joacă Energia?

Echipa de baschet masculin Energia Targu Jiu va disputa prima partidă din grupa S, contand pentru Top 32, 16-imile FIBA Europe Cup, în deplasare, cu formaţia croată Cibona Zagreb, în 16 decembrie. După încheierea meciurilor din grupele preliminare ale Eurocup, Energia Targu Jiu şi-a aflat adversarele din grupa S, contand pentru Top 32, 16-imile competiţiei. Astfel, Energia va evolua cu echipele Cibona Zagreb (Croaţia), STB Le Havre (Franţa) şi Pieno Zbaigzdes (Lituania). În faza grupelor preliminare, Energia Targu Jiu a încheiat grupa K pe primul loc, cu 11 puncte.

Pistorius, din nou vinovat

Atletul paralimpic Oscar Pistorius, eliberat în octombrie după o perioadă de detenţie de un an ca urmare a uciderii iubitei sale Reeva Steenkamp, a fost declarat vinovat de omor, ieri, de Curtea Supremă de Apel din Africa de Sud, astfel că riscă o condamnare la cel puţin 15 ani de închisoare. Potrivit Le Figaro, judecătorul a precizat că acuzatul "este vinovat de omor, el avand intenţii criminale" atunci cand şi-a folosit arma. Drept urmare, sentinţa va fi revizuită. Oscar Pistorius a fost eliberat din închisoare, la 19 octombrie, după un an de detenţie, el fiind plasat în regim de arest la domiciliu. Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.