Sport

Platini, legat de maini şi de picioare

Ziarul de Vrancea
24 nov 2015 641 vizualizări
Decizia Tribunalului de la Lausanne este singura şansă a preşedintelui UEFA de a mai activa în fotbal

Preşedintele UEFA, Michel Platini, riscă să fie suspendat pe viaţă din orice activitate legată de fotbal, a anunţat ieri cotidianul Liberation. Camera decizională a Comisiei de Etică prezidată de Hans-Joachim Eckert a deschis, luni, proceduri ce îi vizează pe Joseph Blatter şi Michel Platini, în baza rapoartelor prezentate de Camera de investigaţii. Liberation susţine că această cameră decizională solicită suspendarea lui Platini, vizat pentru că a primit suma de 1,8 milioane de euro pentru servicii prestate între 1999 şi 2002. Camera decizională a Comisiei de Etică va anunţa hotărarea în aceste cazuri în luna decembrie. Săptămana trecută, Camera de investigaţii a Comisiei de Etică a FIFA a anunţat că a cerut sancţiuni împotriva lui Joseph Blatter şi Michel Platini, fără a preciza despre ce este vorba.
Blatter, Platini, care îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al FIFA, şi secretarul general Jerome Valcke au fost suspendaţi, la 7 octombrie, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de corupţie, de Comisia de Etică a forului fotbalistic mondial. Perioada de suspendare a celor trei se referă la orice activitate naţională şi internaţională legată de fotbal. Blatter este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini. Această plată s-a făcut în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002.
Săptămana trecută, Michel Platini s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în urma deciziei Comisie de Apel a FIFA, care i-a menţinut suspendarea provizorie, de 90 de zile, din orice actrivitate legată de fotbal, hotărată de Comisia de Etică a forului mondial. Platini a cerut TAS să-i ridice suspendarea provizorie pană la o decizie finală a FIFA în cazul său. Platini îşi vede candidatura la preşedinţia FIFA în pericol, deoarece el nu are dreptul să participe ca oficial la nicio activitate legată de fotbal pe perioada suspendării. Singura şansă a preşedintelui suspendat al UEFA să participe la alegerile din 26 februarie 2016 este să obţină o decizie favorabilă la TAS.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.