Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Duel romanesc în Cupa EHF

Ziarul de Vrancea
24 nov 2015 467 vizualizări
Echipele de handbal feminin Corona Braşov şi HCM Roman se vor întalni în optimile Cupei EHF, iar SCM Craiova se va duela cu Krim Ljubljana, în optimile Cupei Cupelor, potrivit tragerii la sorţi de marţi, de la Viena.

Conform tragerii la sorţi a meciurilor din faza optimilor de finală ale Cupei EHF, Corona Braşov şi HCM Roman vor juca pentru un loc în sferturile competiţiei. Meciul tur va avea loc la Roman, în 9-10 ianuarie, iar cel retur la Braşov, în 16-17 ianuarie. În optimile Cupei Cupelor, SCM Craiova se va duela cu echipa slovenă Krim Ljubljana, manşa tur urmand a avea loc în 9-10 ianuarie la Craiova, iar cea retur o săptămană mai tarziu, în deplasare. Krim Ljublana a evoluat în grupa A preliminară din Liga Campionilor, în care a fost şi HCM Baia Mare, slovenele încheind pe ultimul loc, fără vreo victorie.

Colţescu, în Youth League

Arbitrul Sebastian Colţescu va conduce la centru meciul dintre echipa spaniolă Atletico Madrid şi formaţia turcă Galatasaray Istanbul, din etapa a cincea a fazei grupelor UEFA Youth League, competiţie rezervată formaţiilor cu jucători sub 19 ani, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA. Colţescu va fi ajutat de asistenţii Radu Ghinguleac şi Mircea Grigoriu, iar spaniolul Valentin Gomez va fi arbitru de rezervă. Bosniacul Haris Gvozden va fi delegat UEFA, iar spaniolul Juan Antonio Fernandez Marin va fi observator de arbitri. Partida Atletico Madrid - Galatasaray Istanbul, din etapa a cincea a grupei C a UEFA Youth League, se va disputa astăzi de la ora 13.00.

Record de eficienţă în Liga I

Etapa a XVIII-a a Ligii I a înregistrat un record de goluri marcate, 23, în acest sezon al Ligii I, unul mai mult decat în etapa a VIII-a, informează site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. De asemenea, LPF menţionează faptul că ultima etapă a punctat statistic şi prin modul cum au evoluat scorurile în cateva partide. Astfel, în meciurile Astra Giurgiu - ACS Poli Timişoara, ASA Targu Mureş - FC Viitorul şi FC Botoşani - FC Voluntari, toate încheiate cu scorul de 2-2, gazdele au marcat primele, oaspeţii au revenit şi au preluat conducerea, pană aproape de final, atunci cand formaţiile care au evoluat pe teren propriu au înscris şi au salvat cate un punct.  Unsprezece din cele 23 de goluri marcate în runda a XVIII-a au fost înscrise în ultimele 30 de minute.

“Voluntarii” fac curăţenie

Gruparea FC Voluntari a anunţat pe site-ul oficial, că va rezilia contractele a nouă jucători, printre care se află Nicolae Grigore şi Elton Da Silva. Cei nouă fotbalitşti care nu mai intră în vedere stafului tehnic sunt Nicolae Grigore, Radu Zaharia, Florin Maxim, Elton Da Silva, Paul Botaş, Sorin Ispir, George Călinţaru, Eugen Crăciun şi Robert Toader.  "Conducerea clubului le va rezilia contractele pe cale amiabilă şi va încerca să le găsească acestora alte echipe unde să poată evolua", anunţă gruparea FC Voluntari.  FC Voluntari a terminat la egalitate, scor de 2-2 (1-1), partida disputată luni seară, în deplasare, în compania echipei FC Botoşani, în etapa a XVIII-a a Ligii I. în clasament, FC Voluntari ocupă locul 13, penultimul, cu 11 puncte.

Pantilimon, zid de netrecut

Formaţia Sunderland, cu portarul Costel Pantilimon integralist, a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Crystal Palace, în ultimul meci al etapei a XIII-a a campionatului Angliei.  Unicul gol al meciului a fost marcat de Jermain Defoe, în minutul 80. Sunderland a obţinut prima victorie în deplasare în acest sezon şi se află pe locul 18 în clasament, cu nouă puncte. Crystal Palace este pe locul 10, cu 19 puncte. Liderul campionatului englez este Leicester City, cu 28 de puncte.

Un mare gimnast a murit la 49 de ani

Fostul gimnast Valentin Moghilnîi, de cinci ori campion mondial pentru Uniunea Sovietică în anii '80, a încetat din viaţă în urma unei crize cardiace la 49 de ani, a anunţat Federaţia Rusă de Gimnastică. Moghilnîi era specialist la cal cu manere şi a obţinut şi şase titluri de campion european la individual compus. El locuia în Franţa de 20 de ani şi a fost căsătorit cu Olga Bicerova, de asemenea campioană mondială. Cei doi aveau un băiat, Alex.

Maxim, fără antrenor

Tehnicianul Alexander Zorniger a fost demis de la VfB Stuttgart, formaţie la care este legitimat şi Alexandru Maxim, a anunţat, ieri, gruparea germană, pe site-ul oficial. "Am luat această decizie, după ce am analizat impactul înfrangerii de sambătă asupra echipei şi stafului", a declarat preşedintele clubului, Bernd Wahler. Zorniger antrena echipa VfB Stuttgart din această vară. Conducerea formaţie va fi asigurată de Jürgen Kramny, antrenor al echipei Under 23.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.