Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Distincţie pentru COR

Ziarul de Vrancea
22 nov 2015 686 vizualizări
Secretarul General al COSR, Ioan Dobrescu, a primit, sambătă, distincţia Laurii Olimpici ai EOC 2015, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Praga, cu ocazia celei de-a 44-a Adunări Generale a Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene,

"Ne onorează mult premiul decernat astăzi. Acest trofeu este o recunoaştere a muncii depuse de COSR la nivel european şi naţional în ultimii ani. Acest premiu nu este al meu, ci este al tuturor colegilor din COSR cu care am format o echipa unită şi performantă", a declarat Ioan Dobrescu. Nominalizarea a fost votată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv al EOC în şedinţa care a avut loc în luna septembrie la Tirana, Ioan Dobrescu fiind primul roman care a primit acest trofeu.

Debut victorios al baschetbalistelor

Reprezentativa feminină de baschet a Romaniei a învins, sambătă, la Cluj, cu scorul de 67-65, selecţionata Bosniei Herţegovina, în prima etapă a grupei H a preliminariilor Campionatului European din 2017. Naţionala noastră a dominat prima jumătate a meciului şi avea la pauza mare un avantaj de 14 puncte, 45-31. Oaspetele au început apoi o cursă de recuperare şi s-au apropiat pas cu pas pe tabela de marcaj, scorul devenind egal, 56-56, cu 4 minute şi 44 de secunde înainte de final, după nouă puncte consecutive înscrise de bosniace. Tricolorele şi-au regăsit concentrarea şi au trecut din nou în avantaj într-un final dramatic, ajungand la 66-61, cu 12 secunde rămase de joc, iar apoi au caştigat cu 67-65.  Gabriela Mărginean a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, cu 21 puncte, 7 recuperări şi 2 pase decisive.  În celălall meci al grupei, Turcia a învins Israel cu 72-53. Următorul meci al Romaniei va avea loc pe 25 noiembrie, cu Israelul, în deplasare.  Romania are programat următorul meci la 25 noiembrie, cu Israel. Prima clasată din fiecare din cele nouă grupe preliminare, precum şi încă şase echipe de pe locul 2 cu cea mai bună linie de clasament, se vor califica la turneul final al Campionatului European din 2017, găzduit de Cehia.

Gol pentru Moţi în Bulgaria

Fotbalistul echipei Ludogoreţ Razgrad, Cosmin Moţi, a înscris unicul gol al partidei pe care formaţia la care evoluează şi Claudiu Keşeru şi Andrei Prepeliţă a disputat-o, sambătă, în deplasare, scor 1-0, cu Slavia Sofia, în etapa a XVI-a a campionatului Bulgariei. Moţi, integralist la oaspeţi, a marcat în minutul 35, din penalti. Andrei Prepeliţă a jucat de asemenea pe toată durata meciului, iar Claudiu Keşeru a evoluat pană în minutul 84. Keşeru a primit un cartonaş galben în minutul 76. Ludogoreţ Razgrad se află pe locul doi în clasamentul campionatului bulgar, cu 28 de puncte. Lider este Levski Sofia, cu 31 de puncte şi un joc mai puţin.

Liga a II-a, etapa a XV-a

Seria I: Rapid – Farul Constanţa 0-0; Bucovina Pojorata - Rapid CFR Suceava 1-1; Dunărea Călăraşi - Oţelul Galaţi 3-1; Academica Clinceni - ACS Berceni 2-2; Ceahlăul Piatra Neamţ - Gloria Buzău 0-1; Dacia Unirea Brăila – SC Bacău 1-0. CS Baloteşti a stat. Clasament: 1. Rapid – 30 p; 2. Călăraşi – 27 p; 3. Clinceni – 27 p; 4. Brăila – 27 p; 5. Farul  25 p.
Seria a II-a: Unirea Tărlungeni - Gaz Metan Mediaş 2-0; Chindia Targovişte - CS Mioveni 3-1; FC Bihor Oradea - Olimpia Satu Mare 0-5; Metalul Reşiţa - CSM Ramnicu Valcea 1-6; FC Caransebeş - FC Braşov 1-4; FCM Baia Mare – Şoimii Pancota 0-0; UTA – “U” Cluj 1-0. Clasament: 1. UTA – 29 p; 2. Valcea  -28 p; 3. Mediaş - 28 p; 4. Chindia – 26 p; 5. Baia Mare – 26 p.

“Minerii” lui Lucescu defilează

Formaţia Şahtar Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, echipa Volîn Luţk, la care evoluează Florentin Matei, într-un meci din campionatul Ucrainei. Golurile au fost marcate de Marlos ('19, '38), Ismaily ('32) şi Gladki ('67). Florentin Matei a fost integralist la oaspeţi. Şahtar Doneţk este lider în clasament, cu 37 de puncte.

Clujenii – locul V în Superligă

CS Universitatea Cluj a ocupat locul V în clasamentul final al SuperLigii CEC Bank la rugby, deşi a fost învinsă de CS Dinamo Bucureşti cu scorul de 29-30 (8-20), sambătă, în deplasare, în manşa a doua a confruntării pentru poziţiile V-VI. Ardelenii, care au avut o revenire remarcabilă în repriza a doua a meciului jucat pe stadionul ''Florea Dumitrache'', caştigaseră prima manşă a duelului cu scorul de 26-15.  Sambăta viitoare vor avea loc semifinalele campionatului, Timişoara Saracens - CSM Olimpia Bucureşti şi CSM Ştiinţa Baia Mare - CSA Steaua Bucureşti.

Sancţiuni contra lui Blatter şi Platini

Camera de investigaţii a Comisiei de Etică a FIFA a anunţat că a cerut sancţiuni împotriva lui Joseph Blatter şi Michel Platini, fără a preciza despre ce este vorba, informează presa internaţională.  Blatter, Platini, care îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al FIFA, şi secretarul general Jerome Valcke au fost suspendaţi, la 7 octombrie, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de corupţie, de Comisia de Etică a forului fotbalistic mondial. Perioada de suspendare a celor trei se referă la orice activitate naţională şi internaţională legată de fotbal. Blatter este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini. Această plată s-a făcut în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002.

Patru ani pentru dopaj

Mijlocaşul Arijan Ademi, coleg la Dinamo Zagreb cu Alexandru Măţel, a fost suspendat de UEFA patru ani pentru dopaj. "Nu sunt vinovat şi nu am făcut nimic greşit. Nu ştiu ce să spun despre această suspendare. Mă simt îngrozitor acum", a declarat Arijan Ademi. Tehnicianul Zoran Mamic a declarat că Dinamo Zagreb va face apel. "Ademi şi experţii au demonstrat că suplimentul său era contaminat cu o substanţă interzisă şi că el nu a ştiut ce fel de supliment lua. De aceea nu înţeleg decizia de suspendare. O suspendare de patru ani este o prostie. Cum ar sancţiona UEFA cluburi mari, ca Arsenal, Bayern sau Manchester? Ne vom lupta pentru Arijan Ademi, pentru că este un tanăr, jucător şi vicecăpitan extraordinar. Vrem să îl protejăm, să protejăm clubul şi fotbalul croat în general", a spus Mamici.

Derby anulat

Derby-ul campionatului de Greciei, Panathinaikos - Olympiakos, programat sambătă, a fost anulat din cauza scenelor violente care au avut loc pe stadion şi în împrejurimi, suporterii aruncand cu torţe, informează Reuters. Incidentele dintre poliţie şi fani au dus la o atmosferă tensionată. După ce o petardă a explodat la picioarele lui Alfred Finnbogason, atacantul lui Olympiakos şi colegii lui s-au retras la vestiar, la puţin timp după ce jucătorii echipei oaspete începuseră încălzirea.  Olympiakos le-a cerut oficialilor anularea partidei, ceea ce pană la urmă, după o oră de aşteptare, s-a întamplat.

Se moare pe teren şi la crichet

Jucătorul namibian de crichet Raymond von Schoor a încetat din viaţă, la varsta de 25 de ani, după ce a suferit un accident vascular cerebral pe teren la un concurs în Africa de Sud. Von Schoor îşi reprezenta ţara la competiţia din Africa de Sud. El s-a prăbuşit pe teren, a fost transportat de urgenţă la spital în stare critică, iar cinci zile mai tarziu a încetat din viaţă. Raymond von Schoor juca pentru echipa Namibiei de la varsta de 17 ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.