Sport

Înfranţi dar caştigători

Ziarul de Vrancea
19 nov 2015 811 vizualizări
Deşi au pierdut în faţa italienilor Bolelli / Fognini, Florin Mergea şi Rohan Bopanna şi-au adjudecat grupa la Turneul Campionilor de la Londra * în semifinală, e calificată şi echipa Horia Tecău/Jean Julien Rojer

Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India, nr. 8) a pierdut, joi, cu scorul de 4-6, 6-1, 5-10, în faţa cuplului Simone Bolelli/Fabio Fognini (Italia, nr. 5), în penultima partidă a Grupei A a Turneului Campionilor, dar învinşii se califică în semifinale de pe primul loc al grupei. Cu prezenţa în penultimul act asigurată după ce au caştigat primele două meciuri în grupă, Mergea şi Bopanna au început prea relaxaţi partida. Ei au pierdut şapte puncte la rand în startul meciului, primele patru pe serviciul lui Bopanna. Break-ul reuşit le-a fost suficient italienilor pentru caştigarea primului set, cu 6-4, după 30 de minute de joc.  În continuare, Mergea şi Bopanna au speculat veriga slabă din jocul adversarilor, serviciul lui Fognini, şi au obţinut două break-uri, punand capăt setului secund în 20 de minute, cu 6-1. Mai atenţi şi mai precişi în super tie-break, italienii s-au impus cu 10-5, după 61 de minute de la începutul jocului. Aceasta este prima victorie a echipei Bolelli şi Fognini la Turneul Campionilor din acest an, dar ei părăsesc competiţia.  În ultima partidă a Grupei A, americanii Bob şi Mike Bryan au întalnit aseară echipa Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia).
Florin Mergea participă în premieră al Turneul Campionilor. Bopanna este pentru a treia oară la finala sezonului, iar în 2012 a pierdut în ultimul act, cand era în echipă cu compatriotul său Mahesh Bhupathi.
Astăzi, se vor încheia şi partidele din Grupa B: Horia Tecău/Jean Julien Rojer (Romania/Olanda) - Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Franţa), de la 19.45, şi Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia) - Marcin Matkowski/Nenad Zimonjic (Polonia/Serbia), de la ora 14.00. În funcţie de aceste rezultate, va fi cunoscut clasamentul acestei grupe. Cu două victorii obţinute din două meciuri, Tecău şi Rojer sunt siguri de calificarea în semifinale, însă nu şi de locul pe care îl vor ocupa, 1 sau 2.
* În ultimul meci din runda a doua a grupei B, elveţianul Stan Wawrinka l-a învins cu 7-5, 6-2 pe spaniolul David Ferrer, după o oră şi 34 de minute. Reamintim că, anterior, Rafael Nadal a trecut, cu scorul de 6-4, 6-1, de britanicul Andy Murray, al doilea favorit al competiţiei. În ultima etapă a grupei Ilie Năstase (B), care se va disputa  astăzi, Wawrinka îl va întalni pe Murray într-un meci decisiv pentru calificarea în semifinale, iar Nadal va juca împotriva lui Ferrer. Ieri, în grupa A (Stan Smith), Roger Federer a obţinut a treia victorie consecutivă, trecand, în două ore şi 13 minute, de japonezul Kei Nishikori cu 7-5, 4-6, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.