Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Marseilleza, în Premier League

Iulia Crețu
19 nov 2015 714 vizualizări
Imnul Franţei, "La Marseillaise", va fi cantat înaintea tuturor meciurilor din prima ligă engleză din acest weekend, în memoria victimelor atentatelor de la Paris, a anunţat, ieri Premier League.


Marţi, la meciul amical Anglia - Franţa, de pe Wembley, întreg stadionul a intonat imnul Franţei înainte de startul jocului, versurile fiind afişate pe tabelă.  În Premier League evoluează un număr de 72 de jucători francezi. Franţa s-a confruntat, vineri seară, cu cele mai grave atentate din istorie, soldate cu 129 persoane ucise şi cu sute de răniţi. Atacurile teroriste comise la Paris, care au vizat şi Stadionul Stade de France, ce găzduia amicalul Franţa - Germania, au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Steaua se mută cu cortul

Conducerea grupării FC Steaua doreşte ca partida cu Astra Giurgiu, din cadrul etapei a XIX-a a Ligii I, să se dispute la Piteşti, pe Stadionul “Nicolae Dobrin”, în acest sens solicitand acceptul Ligii Profesioniste de Fotbal, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul clubului bucureştean. Toate stadioanele pe care se dispută partide din Liga I sunt inspectate de către o comisie a LPF, care trebuie să omologheze arenenele în funcţie şi de opiniile reprezentanţilor Jandarmeriei. Potrivit unor surse din LPF, o comisie a ligii a vizitat Stadionul Nicolae Dobrin şi a făcut o serie de recomandări privind remedierea unor neregului. Dacă aceste probleme vor fi rezolvate în timp util, Steaua va juca meciul cu Astra la Piteşti.

Festival de snooker la Bucureşti?

Romania va găzdui în toamna anului viitor, la Bucureşti, prima ediţie a Campionatului European de snooker, rezervată jucătorilor profesionişti, au declarat pentru MEDIAFAX surse din randul organizatorilor. Evenimentul va avea avea loc în octombrie sau noiembrie 2016 şi este organizat de World Snooker, aceeaşi instituţie care se ocupă şi de Campionatul Mondial de snooker de la Teatrul Crucible din Sheffield.  Ediţia din 2016 a Campionatelor Europene de snooker este cea mai nouă competiţie pe care World Snooker o va organiza. Conform surselor citate, partener în organizarea acestei prime ediţii a CE de snooker este compania McCann Thiess Events, care îi va aduce la Bucureşti în acest weekend pe Ronnie O'Sullivan şi Stuart Bingham. La ediţia din anul viitor ar putea participa printre alţii Stuart Bingham, Shaun Murphy, Judd Trump, Mark Selby sau Ronnie O'Sullivan.

Florentin Petre, demis de la Dinamo

FC Dinamo a anunţat, joi, prin intermediul site-ului oficial că Mugurel Cornăţeanu, ultima oară antrenor secund la FC Botoşani, îl înlocuieşte pe Florentin Petre la conducerea tehnică a echipei a doua a clubului, care evoluează în Liga a III-a. Conducerea grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare a precizat faptul că Florentin Petre a fost înlocuit din funcţia de antrenor principal a echipei secunde din cauza rezultatelor înregistrate în sezonul competiţional 2015-2016. Cu Florentin Petre la conducerea tehnică a echipei, FC Dinamo II Bucureşti a adunat doar nouă puncte în primele 10 etape ale acestui sezon în Liga a III-a, două victorii, trei remize şi cinci înfrangeri, fiind eliminată încă din prima fază a Cupei Romaniei, 2-3 pe teren propriu cu FC Metaloglobus.

Zidane, în joc de glezne

Cotidianul catalan El Mundo Deportivo a scris ieri că Zinédine Zidane i-ar putea lua locul lui Rafael Benitez la conducerea tehnică a formaţiei Real Madrid, în cazul în care gruparea madrilenă pierde derbiul cu FC Barcelona, de sambătă, din etapa a XII-a. Deşi Zidane nu doreşte să preia o echipă în mijlocul sezonului, El Mundo Deportivo susţine că francezul ar putea fi convins de preşedintele Florentino Perez să accepte conducerea tehnică a formaţiei. El Mundo Deportivo notează că Perez este nemulţumit de jocul arătat de Real la partidele cu Paris Saint-Germain şi FC Sevilla. De asemenea, deşi dorea un antrenor care să conducă vestiarul cu "mană forte", totuşi Perez nu se aştepta ca jucătorii săi să fie nemulţumiţi de modul de lucru al tehnicianului. Rafael Benitez a preluat echipa Real Madrid la începutul acestui sezon, cand a semnat un contract pe trei sezoane.

Boateng rememorează clipe de groază

Fundaşul echipei naţionale a Germaniei, Jerome Boateng, a declarat, ieri pentru Bild, că meciul amical cu Franţa, în timpul căruia au fost mai multe atentate la Paris, a fost cea mai urată experienţă din cariera sa, informează site-ul tuttomercatoweb.com. "Am fost foarte aproape de incidente, este foarte greu să joci fotbal în astfel de circumstanţe. Am auzit prima explozie, m-am uitat la banca tehnică dar nu am văzut nimic. Cand a fost a doua explozie am făcut legătura cu alarma cu bombă care a fost la hotelul nostru cu cateva ore înainte. Nu contează unde se va ţine Campionatul European din 2016, atacurile pot fi oriunde", a spus Boateng.

Taffarel, interimar la Galatasaray

Fostul portar brazilian ClaudioTaffarel va asigura interimatul la echipa Galatasaray Istanbul, în locul lui Hamza Hamzaoglu, al cărui contract a fost reziliat miercuri, Claudio Taffarel a evoluat la Galatasaray în perioada 1998 - 2001. Tehnicianul Hamza Hamzaoglu, în varstă de 46 de ani, şi-a reziliat contractul cu echipa Galatasaray Istanbul. Hamzaoglu a venit la Galatasaray în decembrie 2014 şi a reuşit eventul campionat - Cupa Turciei.Galatasaray Istanbul ocupă în acest moment locul trei în campionat şi în grupa C a Ligii Campionilor.

Nainggolan, confundat cu un terorist

Mai multe persoane din Hotelul Radisson din Anvers au anunţat poliţia că în stabiliment este "un suspect potenţial periculos", în persoana mijlocaşului belgian al echipei AS Roma, Radja Nainggolan, a anunţat site-ul ad.nl, citat de Gazzetta dello Sport. Forţele de ordine care au sosit la hotel l-au recunoscut pe internaţionalul belgian, originar din Anvers, şi şi-au cerut scuze pentru problemele create. După anularea meciului amical dintre Belgia şi Spania, care ar fi trebuit să aibă loc marţi, Nainggolan şi-a petrecut ziua de pauză la Anvers, împreună cu familia şi prietenii. Meciul amical de fotbal Belgia - Spania, programat marţi, de la ora 21.45, la Bruxelles, a fost anulat din cauza riscului sporit de atac terorist.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.