Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ameninţare teroristă la Bologna

Ziarul de Vrancea
18 nov 2015 468 vizualizări
Un islamist rămas neidentificat a lansat o ameninţare cu caracter terorist înaintea meciului amical de fotbal Italia-Romania, dar partida, desfăşurată marţi seară în oraşul italian Bologna, nu a fost anulată, afirmă surse citate de presa italiană

Potrivit site-urilor BolognaToday.it, CalcioWeb.it şi BlitzQuotidiano.it, cu puţin timp înainte de începerea meciului Italia-Romania un bărbat a sunat la Poliţia locală şi a spus: "Nu mai jucaţi partida, Allah este mare!". Autorităţile italiene au precizat că vocea părea a fi a unui străin, care deocamdată nu a fost identificat.

Energia, lider de grupă

Echipa de baschet masculin Energia Targu Jiu a fost învinsă, marţi, în deplasare, cu scorul de 62-66, de formaţia din Kosovo,  Sigal Prishtina, într-un meci din etapa a patra a grupei K a FIBA Eurocup. Marcatorii echipei Energia au fost Eziukwu 15 puncte, Mack 13, Troupe 12, Diggs 9, Horne 8, Radosavljevici 3 şi Aktas 2. Anterior, Energia Targu Jiu a învins Sigal Prishtina (Kosovo), cu scorul de 87-72, AEK Larnaca, cu 75-71, şi BC Astana (Kazahstan), scor 89-72. În celălalt mec al zilei, AEK Larnaka a învins cu 87-68 echipa kazahă, Astana. În clasament, Energia conduce cu 7 puncte, urmată de Larnaka şi Prishtina (cate 6) şi Astana (5). Următorul meci al Energiei va avea loc pe 24 noiembrie, pe teren propriu, cu AEK Larnaka.

Şanse cat nuca

Echipa naţională de tineret a Romaniei a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1 (1-1), cu reprezentativa similară a Ţării Galilor, într-un meci din grupa a cincea a preliminariilor Campionatului European din 2017, informează site-ul oficial al UEFA. "Tricolorii" au deschis scorul prin Nedelcearu, în minutul 2, galezii reuşind egalarea prin Burns, în minutul 14. Romania a jucat în inferioritate numerică din minutul 44, după eliminarea portarului Laurenţiu Brănescu. Într-un alt meci din grupa a cincea, formaţia Danemarcei a trecut, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), de reprezentativa Armeniei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Banggaard  şi Ingvartsen. Clasamentul grupei este următorul: 1. Ţara Galilor - 11 puncte (5 jocuri), 2. Danemarca - 10 puncte (4 jocuri), 3. Romania - 10 puncte (6 jocuri), 4. Bulgaria - 9 puncte (5 jocuri), 5. Luxemburg - 1 punct (4 jocuri), 6. Armenia - 1 punct (6 jocuri). Următorul meci al naţionalei de tineret a Romaniei va avea loc la 29 martie, acasă, cu Ţara Galilor.

Ecuador domină zona AMSUD

Reprezentativa Argentinei a învins, marţi, cu scorul de 1-0, selecţionata Columbiei, într-un meci contand pentrru preliminariile Cupei Mondiale din 2018, zona Americii de Sud. Unicul gol al meciului a fost marcat de Lucas Biglia, în minutul 20. Într-un alt meci, Brazilia a trecut de Peru, scor 3-0, iar Ecuador a învins Venezuela, scor 3-1. De asemenea, tot în preliminariile CM-2018, Uruguay a învins Chile, scor 3-0., iar Paraguay a trecut de Bolivia, scor 2-1. Clasament după patru runde: 1. Ecuador – 12 p; 2. Uruguay – 9 p; 3. Brazilia – 7 p; 4. Paraguay – 7 p; 5. Chile – 7 p; 6. Argentina – 5 p; 7. Columbia – 4 p; 8. Bolivia – 3 p; 9. Peru – 3 p; 10.. Venezuela – 0 p.

Atleţii anului 2015

Jamaicanul Usain Bolt şi americanii Ashton Eaton şi Christian Taylor au fost nominalizaţi, miercuri, la titlul de atletul anului de Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF), a anunţat agenţia Ansa. Bolt, în varstă de 29 de ani, şi-a apărat titlurile mondiale la Beijing, în probele de 100, 200 şi 4x100 metri. Eaton (27 de ani) a stabilit recordul mondial al probei de decatlon, cu 9.045 de puncte, şi a caştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale din China.  Taylor, în varstă de 25 de ani, a fost medaliat cu aur la mondialele de la Beijing în proba de triplu salt, reuşind a doua cea mai bună săritură din istorie, 18,21 metri. La feminin, cele trei sportive nominalizate sunt etiopiana Genzebe Dibaba, olandeza Dafne Schippers şi poloneza Anita Wlodarczyk.

Arestări la Dinamo Zagreb

Directorul executiv al clubului Dinamo Zagreb, Zdravko Mamic, a fost arestat, el fiind bănuit de detunare de fonduri în ceea ce priveşte transferurile la gruparea croată. Potrivit The Guardian, Mamic a fost arestat alături de alte patru persoane. Clubul Dinamo Zagreb a anunţat că poliţia percheziţionează sediul, dar nu a oferit alte amănunte. Zdravko Mamic şi fratele său Zoran au fost audiaţi şi în luna iulie pentru acuzaţii de evaziune fiscală.

Titlu pierdut, pe moment

Pugilistul portorican Miguel Cotto, care urma să-şi apere trofeul în faţa mexicanului Saul Alvarez, şi-a pierdut titlul mondial la categoria mijlocie, după ce a încălcat regulamentele WBC, a anunţat L'Equipe. Organizaţia pugilistică a anunţat, în schimb, că Miguel Cotto va fi recunoscut campion dacă va reuşi să-l învingă pe Saul Alvarez. Conform canalului de televiziune ESPN, Cotto a refuzat să plătească către WBC suma de 300.000 de dolari pentru meciuri disputate sub egida sa. Miguel Cotto, în varstă de 34 de ani, a caştigat patru titluri mondiale la categorii diferite şi are în palmares 40 de victorii şi trei înfrangeri la profesionişti. Meciul dintre Miguel Cotto şi Saul Alvarez va avea loc, sambătă, la Las Vegas.


Balotelli s-a operat

Atacantul echipei AC Milan, Mario Balotelli, a fost operat în urma unei pubalgii şi va lipsi de pe teren o lună, a anunţat, ieri, clubul italian, citat de L'Equipe. "Mario Balotelli a fost operat la Munchen. Intervenţia a fost una reuşită, iar perioada de indisponibilitate va fi de o lună dacă nu apar complicaţii", se arată în comunicatul grupării italiene. Balotelli, în varstă de 25 de ani, a fost împrumutat la începutul sezonului de FC Liverpool la AC Milan.

Morten Olsen, demis

Federaţia Daneză de Fotbal a anunţat, marţi, că antrenorul Morten Olsen nu mai este selecţionerul echipei Danemarcei, adversară a Romaniei în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Forul a făcut acest anunţ după ce Danemarca a pierdut barajul cu Suedia de calificare la Campionatul European din 2016. Danezii au remizat în manşa secundă, acasă, scor 2-2, după ce în tur pierduseră cu 1-2. Morten Olsen se afla la conducerea tehnică a naţionalei daneze din anul 2000. În preliminariile Cupei Mondiale din 2018, echipa Danemarcei va evolua în grupa E, alături de Romania, Polonia, Muntenegru, Armenia şi Kazahstan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.