Sport

Eugénie îşi plăteşte imprudenţa

Ziarul de Vrancea
17 nov 2015 629 vizualizări
Federaţia de tenis din SUA a caştigat procesul cu Bouchard

Federaţia americană de tenis (USTA) şi-a afirmat nevinovăţia în legătură cu accidentarea suferită de jucătoarea canadiană Eugénie Bouchard, care a alunecat în vestiar la US Open. În răspunsul legal formulat la acuzaţiile sportivei, USTA susţine că Bouchard nu ar fi trebuit să intre în vestiar fără "consimţămantul expres sau însoţirea personalului autorizat". Totodată, a sugera faptul că, dacă nu s-ar fi accidentat, Bouchard ar fi caştigat titlurile la Tokyo - turneu de la care s-a retras - şi de la Beijing, unde a abandonat în primul tur, reprezintă în întregime o speculaţie şi o incertitudine, în opinia federaţiei americane. În octombrie, Eugénie Bouchard a dat în judecată pentru neglijenţă federaţia americană de tenis, organizatoarea US Open, pe care o consideră vinovată de accidentarea suferită la Flushing Meadows, cand a alunecat şi s-a lovit la cap în vestiar.
În plangerea formulată de avocaţii canadiencei de 21 de ani se arată că ea a alunecat şi a căzut în sala de fizioterapie, din cauza unei substanţe periculoase de pe podea, iar paraţii - federaţia americană şi centrul naţional de tenis de la Flushing Meadows, unde a avut loc turneul - "au provocat sau creat" incidentul ori "au ştiut sau ar fi trebuit să ştie" că acea substanţă era pe podea. Bouchard susţine că accidentarea suferită a obligat-o să se retragă din turneul de la US Open, unde era calificată în optimile de finală ale probei de simplu şi în manşa a doua a probelor de dublu feminin şi dublu mixt, dar şi de la turneele de la Wuhan şi Tokyo, precum şi să abandoneze în primul tur la China Open. Astfel, susţine ea, a pierdut 13 locuri în ierarhia WTA de simplu. Avocatul Benedict Morelli declara, în octombrie, pentru New York Times, că Bouchard poate solicita despăgubiri de "milioane şi milioane" de dolari.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.