Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Dinamo - Steaua nu se joacă pe Arena Naţională

Ziarul de Vrancea
16 nov 2015 490 vizualizări
F C Dinamo Bucureşti a anunţat, ieri că meciul cu Steaua, contand pentru etapa XVIII-a din Liga 1, se va disputa duminică, de la la ora 20.30, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare. Meciul Dinamo - Steaua contează pentru etapa a XVIII-a a Ligii I şi va avea loc de la ora 20.30.

Derbiul ar fi trebuit să se desfăşoare pe Arena Naţională, însă cel mai mare stadion din Romania nu are autorizaţie de securitate în caz de incendiu. Din acest motiv, meciul Steaua - FC Botoşani, contand pentru etapa a XVII-a a Ligii I, s-a jucat, la 8 noiembrie, la Cluj, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu.
Rosberg a caştigat la Interlagos
Pilotul german al echipei Mercedes, Nico Rosberg, a caştigat, duminică, Marele Premiu al Braziliei, penultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de coechipierul său, britanicul Lewis Hamilton, şi de germannul Sebastian Vettel de la Ferrari. Pe locurile IV şi V s-au clasat doi finlandezi, Kimi Räikkönen de la Ferrari, respectiv Valtteri Bottas de la Williams, care au trecut linia de sosire înaintea germanului Nico Hulkenberg de la Force India, situat pe locul 6. În continuare, s-au mai clasat în puncte Daniil Kviat (Red Bull), Felipe Massa (Williams), Romain Grosjean (Lotus) şi Max Verstappen (Toro Rosso). În final, Massa a fost descalificat, din cauza temperaturii necorespunzătoare a unuia dintre pneurile de la monopostul său. Grosjean, Verstappen şi Pastor Maldonado au urcat cate o poziţie. Primii trei clasaţi în clasamentul piloţilor sunt Lewis Hamilton (363 p), Nico Rosberg (297 p) şi Sebastian Vettel (266 p). Lewis Hamilton şi echipa Mercedes sunt virtuali campioni mondiali. Ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, va avea loc la 29 noiembrie, pe circuitul Yas Marina.

Contract LPF – Orange

Liga Profesionistă de Fotbal a încheiat, ieri, un parteneriat de imagine cu Orange Romania, în urma căruia prima divizie de fotbal se va numi Liga I Orange, iar noii abonaţi ai companiei de telecomunicaţii vor avea acces nelimitat la meciurile din prima ligă pe telefon, tabletă sau laptop. Durata contractului este de doi ani. Acest parteneriat aduce şi o ofertă nouă pentru abonaţii Orange care pot urmări nelimitat meciurile din Liga I pe telefon, tabletă sau laptop, iar cu ajutorul stick-ului Orange TV şi pe ecranul mare al televizorului. Aceştia au acces nelimitat fără costuri suplimentare la canalele Look TV HD şi Look Plus HD, care difuzează toate meciurile din Liga I, prin serviciul Orange TV Go.

N-are sens să se schimbe locul Euro 2016

Selecţionerul Germaniei, Joachim Löw, a declarat, luni, că este convins că turneul final al Campionatului European va avea loc în Franţa în 2016, în ciuda temerilor de după atentatele de la Paris, el menţionand că nu are sens să se vorbească despre alte variante. "Sunt convins că Euro-2016 va avea loc în Franţa. Sunt sigur că guvernul francez şi forţele de ordine ne vor asigura protecţia şi că turneul se va desfăşura fără probleme. Nu are sens să începem să vorbim despre alte ţări acum. Ceea ce s-a întamplat la Paris se putea întampla oriunde", a spus Löw. Turneul final al Campionatului European din 2016 este programat să aibă loc în Franţa, în perioada 10 iunie - 10 iulie. La competiţie este calificată şi naţionala Romaniei.

Cruyff încheie conturile cu Ajax

Fostul internaţional olandez Johan Cruyff, diagnosticat luna trecută cu cancer la plămani, a anunţat că pune capăt colaborării cu gruparea Ajax Amsterdam, la care era consilier, el menţionand că viziunea sa nu a fost luată în considerare la club. "Renunţ. De-a lungul anilor am văzut că viziunea mea la Ajax nu a avut urmări. În plus, am avut din ce în ce mai mult sentimentul că acest lucru a fost deliberat, iar eu nu mă joc", a notat Cruyff în editorialul său din jurnalul De Telegraaf. Cruyff, în varstă de 68 de ani, şi-a început cariera de jucător la Ajax Amsterdam, cu care a caştigat trei Cupe Campionilor Europeni (1971, 1972, 1973). Olandezul a fost şi antrenor la Ajax Amsterdam, în perioada 1985-1988.

Mureşenii se mută la Cluj

Formaţia ASA Targu Mureş va disputa partida cu FC Viitorul, din cadrul etapei a XVIII-a a Ligii I, pe Cluj Arena din cauza unor lucrări de modernizare la stadionului Trans-Sil, din Targu Mureş, a declarat, ieri pentru MEDIAFAX preşedintele grupării ardelene, Bogdan Mara. "S-a făcut un proiect de modernizare a stadionului nostru, care pană vineri cel mai probabil va fi gata, se vor lua toate avizele, dacă nu cel tarziu săptămana viitoare. Dar pentru a fi siguri că nu vom întampina dificultăţi, am stabilit ca acest meci cu FC Viitorul să se dispute la Cluj", a declarat Mara. Partida ASA Targu Mureş - FC Viitorul, din cadrul etapei a XVIII-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 18.00.

Corupţie în fotbalul asiatic

FIFA a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că preşedintele federaţiei din Nepal, Ganesh Thapa, a fost suspendat de Comisia de Etică cu efect imediat pe o perioadă de zece ani, sancţiunea fiind valabilă atat în plan naţional cat şi internaţional. De asemenea, preşedintele federaţiei din Laos, Viphet Sihachakr, a fost suspendat doi ani. Ganesh Thapa a comis mai multe acte ce contravin regulamentelor, inclusiv solicitarea şi acceptarea de bani de la alt oficial, în beneficiu personal, în contextul alegerilor din 2009 şi din 2011 pentru Comitetul Executiv al FIFA, la congresul Confederaţiei Asiatice. Drept urmare, Thapa a fost suspendat zece ani şi amendat cu 20.000 de franci elveţieni. Viphet Sihachakr a solicitat şi acceptat bani de la alt oficial, în contextul alegerilor din 2011 pentru Comitetul Executiv al FIFA. Drept urmare, conducătorul din Laos a fost suspendat doi ani şi amendat cu 40.000 de franci elveţieni.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.