Sport

Şanse mari pentru Irlanda şi Ucraina

Ziarul de Vrancea
15 nov 2015 577 vizualizări
Partida Danemarca - Suedia se arată a fi derbiul fazei retur a meciurilor de baraj pentru Euro 2016

În acest week-end s-au încheiat partidele tur din cadrul barajelor pentru turneul final al Euro 2016, competiţie programată anul viitor în Franţa. După ce, joi seara, Ungaria a obţinut o victorie extrem de importantă în deplasare, scor 1-0 în faţa Norvegiei, Irlanda a ratat, în seara următoare, o performanţă similară, la Zenica î faţa Bosniei-Herţegovina. După o partidă lipsită de prea mult spectacol, în care gazdele au ratat mari ocazii prin Ibisevic (’22) şi Lulic (’61), la ultima parada portarului Randolph fiind de-a dreptul senzaţională, oaspeţii au fost cei care au înscris în min. 82 prin Robbie Brady, după o acţiune individuală încheiată cu un şut la colţul lung care l-a lăsat spectator pe portarul Begovic. Însă bucuria “verzilor” n-a durat decat trei minute, pană cand Dzeko a egalat din pasa lui Vranjes. Scorul de 1-1 avantajează, totuşi, echipa Irlandei care susţine astăzi returul la Dublin.
Sambătă s-au disputat celelalte două partide: la Lvov, Ucraina a învins cu 2-0 reprezentativa Sloveniei după un meci aflat aproape în permanenţă la discreţia gazdelor. Andri Iarmolenko a deschis scorul în min. 23 după o superbă cursă urmată de un şut sănătos, iar Evhen Selezniov a majorat scorul (’54) din centrarea lui Fedeţki, fază la care oaspeţii au reclamat un ofsaid. În final, slovenii au ieşit de la cutie şi au căutat un gol care să-i mai menţină în cursă, dar apărarea gazdelor s-a grupat foarte bine şi a menţinut rezultatul,
Ultimul meci din faza tur s-a disputat între Suedia şi Danemarca şi echipa suedeză s-a impus cu 2-1, la capătul unei înfruntări cu multe durităţi, salvat de finalul determinat de reducerea handicapului de către echipa daneză.  Gazdele au deschis scorul în timpul adiţional al primei reprize, cand Forsell a fructificat din careu pasa excelentă a lui Lustig. În min 49,, suedezii au beneficiat de un penalty controversat, la un fault al lui Kahlenberg, iar Ibrahimovic a transformat. Danezii au redus din handicap la un corner: lovitura de cap a lui Simon Poulsen se ducea afară, dar Nicolai Jørgensen a întins un picior şi a deviat mingea în plasă (’60). Danezii au dominat restul de 30 de minute, uneori cu autoritate, acelaşi Jørgensen fiind extrem de aproape de egalare în primul minut suplimentar. Aseară s-a disputat partida retur Ungaria – Norvegia, astăzi de la ora 21:45 se dispută partida Irlanda – Bosnia-Herţegovina, iar maine, de la aceeaşi oră au loc jocurile Slovenia – Ucraina şi Danemarca – Suedia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.