Sport

Mergea, direct în infern

Ziarul de Vrancea
13 nov 2015 658 vizualizări
în primul lor joc la Turneul Campionilor de la Londra, Florin Mergea şi Rohan Bopanna îi vor întalni pe gemenii Bryan * tot în acest week-end se dispută la Praga finala Fed Cup între Cehia şi Rusia

Florin Mergea, împreună cu partenerul său indian, Rohan Bopanna, va face parte din grupa A (Ashe / Smith) a Turneul Campionilor de la Londra, proba de dublu, alături de cuplurile Mike Bryan/Bob Bryan (SUA), Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia) şi Simone Bolelli/Fabio Fognini (Italia), s-a stabilit, ieri, la tragerea la sorţi. Din grupa B (Fleming / McEnroe) face parte şi Horia Tecău, împreună cu partenerul său din Olanda, Jean-Julien Rojer. Adversarii lor vor fi Ivan Dodig / Marcelo Melo (Croaţia / Brazilia), Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Franţa) şi Marcin Matkowski/Nenad Zimonjic  (Polonia/Serbia). Grupa A se va numi Ashe/Smith, în onoarea lui Arthur Ashe şi Stan Smith, învingători la dublu, la Tokyo, în 1970. Grupa B va fi numită Fleming/McEnroe, pentru a-i onora pe Peter Fleming şi John McEnroe, de şapte ori caştigători ai turneului. În acest an, Turneul Campionilor împlineşte 45 de ani de la înfiinţare, prima ediţia avand loc la Tokyo, în 1970.
Mergea şi Bopanna vor debuta maine de la ora 18:00, contra gemenilor americani Bob şi Mike Bryan, fiind urmată de întalnirea de simplu dintre Roger Federer şi Tomas Berdych. În aceeaşi grupă, în meciul de deschidere al turneului se vor întalni, de la ora 12:00, cuplurile Murray / Peers şi Bolelli / Fognini. După acest meci. După meciul de dublu, dar nu mai devreme de ora 14.00, va avea loc partida de simplu dintre Novak Djokovic şi Kei Nishikori. Tecău şi Rojer vor întalni, luni, în primul meci perechea Matkowski / Zimonjic.
În privinţa probei de simplu, sarbul Novak Djokovic, numărul unu mondial şi deţinătorul titlului, a fost repartizat în aceeaşi grupă cu elveţianul Roger Federer, ocupantul locului 3 în clasamentul ATP. Djokovic speră să caştige pentru a cincea oară în cariera sa acest turneu de final de sezon, pentru a încheiat "en fanfare" un an excepţional, pe parcursul căruia şi-a trecut în palmares trei titluri de Grand Slam: Australian Open, Wimbledon şi US Open.  În cazul unui succes în capitala britanică, "Nole" îi va egala pe americanii Pete Sampras şi Ivan Lendl care deţin recordul de victorii în Turneul Campionilor (5). În varstă de 28 ani, sarbul îl va avea ca adversar pe Federer pentru a 43-a oară. în acest moment, bilanţul general al confruntărilor este egal, fiecare dintre ei avand cate 21 de victorii. Djokovic l-a învins anul acesta pe elveţian în finalele de Grand Slam de la Wimbledon şi la US Open, precum şi în ultimul act la turneele Masters 1000 de la Roma şi Indian Wells, în timp ce Federer a caştigat la randul său duelurile din finalele turneelor  de la Cincinnati şi Dubai.  Novak Djokovic şi Roger Federer au fost repartizaţi în Grupa Stan Smith, alături de japonezul Kei Nishikori şi cehul Tomas Berdych (nr.6).
Cealaltă grupă a Turneului Campionilor poartă numele legendarului tenisman roman Ilie Năstase, primul lider din istoria circuitului ATP, avandu-i în componenţă pe britanicul Andy Murray, elveţianul Stanislas Wawrinka şi spaniolii Rafael Nadal şi David Ferrer.  Andy Murray, campionul olimpic en titre, nu a caştigat niciodată pană acum Turneul Campionilor, însă obiectivul său principal la ora actuală îl reprezintă Cupa Davis, competiţie a cărei finală o va disputa alături de echipa Marii Britanii, care va întalni Belgia la Gent, pe zgură, la mai puţin de o săptămană după turneul londonez.  Scoţianul a permis Marii Britanii să se califice în finala Cupei Davis pentru prima oară în ultimii 37 de ani, iar ţara sa aşteaptă din 1936 o victorie în această prestigioasă competiţie pe echipe.
* Jucătoarea cehă Petra Kvitova (6 WTA) o va întalni pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova (28), iar Karolina Pliskova (11) va juca în compania Mariei Şarapova (4),  sambătă, în primele meciuri de la finala Cupei Federaţiei, conform tragerii la sorţi de la Praga. Duminică, Petra Kvitova o va întalni pe Maria Şarapova, iar Anastasia Pavlucenkova pe Karolina Pliskova. În meciul de dublu, Lucie Safarova şi Barbora Strycova vor juca în compania perechii Ekaterina Makarova/Elena Vesnina. Meciurile vor avea loc la O2 Arena din Praga. Cehia vizează un al patrulea titlu în cinci ani, în timp ce Rusia are deja patru trofee în perioada 2004-2008.

CAS
London, for ever
Turneul Campionilor, în care se întalnesc cei mai buni opt jucători din lume din anul în curs, va fi organizat la Londra pană în 2018, a anunţat, ieri, preşedintele ATP, Chris Kermode. "Suntem încantaţi că am ajuns la un acord care ne va permite să sărbătorim a zecea ediţie consecutivă la Londra în 2018. Turneul a înregistrat un succes spectaculos din 2009 de cand este găzduit de O2 Arena, generand recorduri de spectatori, atmosferă incredibilă şi audienţă extraordinară în întreaga lume", a declarat Chris Kernode. Meciurile de la Turneul Campionilor sunt găzduite de O2 Arena, o sală cu o capacitate de 20.000 de locuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.