Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Lotul handbalistelor pentru Mondiale

Ziarul de Vrancea
13 nov 2015 565 vizualizări
Federaţia Romană de Handbal a anunţat, vineri, componenţa echipei naţionale feminine pentru Campionatul Mondial din Danemarca, din luna decembrie, în lot fiind incluse 17 jucătoare. Potrivit anunţului FRH, lotul Romaniei are următoarea componenţă:

Paula Ungureanu, Ionica Munteanu şi Diana Petrescu - portari, Valentina Ardean.  Ana-Maria Tănăsie, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Eliza Buceschi, Aurelia Brădeanu, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu, Luciana Marin, Oana Manea, Crina Pintea, Laura Chiper, Adriana Nechita şi Gabriella Szücs - jucătoare de camp. La Campionatul Mondial din Danemarca, echipa Romaniei, care este antrenată de suedezul Tomas Ryde şi de Costică Buceschi, va evolua la Frederikshavn, în grupa D, alături de Norvegia, Spania, Rusia, Kazahstan si Porto Rico.  Handbalistele tricolore vor întalni, în ordine, Porto Rico (5 decembrie), Kazahstan (7 decembrie), Spania (8 decembrie), Norvegia (10 decembrie) şi Rusia (11 decembrie).

Succese la tenis în circuitul ITF

Jucătoarea Elena Cadar, cap de serie numărul 5, s-a calificat, ieri, în semifinalele turneului ITF de la Sharm El Sheikh (Egipt), dotat cu premii totale de 10.000 de dolari. Cadar a învins-o în sferturile de finală, cu scorul de 6-2, 7-5, pe sportiva franceză Victoria Muntean, favorită 3. Înaza următare, Cadar o va întalni pe Kamila Kerimbaeva (Kazahstan), cap de serie numărul 2, care a trecut în sferturile de finală de romanca Anc Mihăilă, favorită 6, scor 6-4, 3-6, 6-2. La dublu, Anca Mihăilă, care face pereche cu sportiva belgiană Helene Scholsen, a acces în finală, după 6-3, 6-2 cu perechea Ksenia Bekker/Martina Pradova (Rusia/Cehia). Ele vor întalni perechea Kamila Kerimbaieva/Ana Veselinovic (Kazahstan/Muntenegru), cap de serie 4. În altă ordine de idei, Ana Bogdan s -a calificat în semifinalele turneului ITF de la Bath (Marea Britanie), după 6-2, 6-3 cu turcoaica Pemra Ozgen, din Turcia. În runda următoare, romanca o va întalni pe sportiva italiană Gioia Barbieri.

Duel Răducan – Becali

Preşedintele grupării Pandurii Targu Jiu, Narcis Răducan, susţine într-o declaraţie de presă, remisă agenţiei MEDIAFAX, că închirierea unui teren din complexul sportiv Ghencea, aşa cum a fost cazul echipei sale, nu suportă comparaţie cu un contract pentru întreaga bază, aşa cum doreşte FC Steaua. Răducan afirmă că Pandurii Targu Jiu nu a folosit terenul de joc din incinta Complexul Sportiv Ghencea ci doar, ocazional, un teren de antrenament, care este folosit pentru o perioadă scurtă de timp. Gruparea FC Steaua se află în litigiu cu Clubul Sportiv al Armatei Steaua, proprietarul complexului sportiv din Bulevardul Ghencea, formaţia antrenată de Mirel Rădoi evoluand în ultima partidă de pe teren propriu, cu FC Botoşani, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj, deoarece Arena Naţională nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.

Villar a fost amendat

Preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, Angel Maria Villar, a fost amendat cu 23.000 de euro şi a primit un avertisment, deoarece nu şi-a adus aportul necesar în ancheta privind atribuirea ediţiilor din 2018 şi 2022 ale Cupei Mondiale.  Villar este şi vicepreşedinte FIFA şi UEFA şi, conform Comisiei de Etică, a primit doar o amendă, deoarece a promis că va colabora în cadrul acestei anchete.  De asemenea, vicepreşeduntele federaţiei congoleze, Jean Guy Blaise Mayolas şi secretarul general al forului, Badji Mombo Wantete, au fost suspendaţi cate şase luni. Ei sunt acuzaţi că au încălcat articolele 13 şi 20 din codul etic, deoarece au "oferit şi acceptat cadouri sau alte avantaje".

Hayatou a făcut transplant renal

Preşedintele interimar al FIFA, Issa Hayatou, a fost supus unei operaţii de transplant renal, iar recuperarea sa va dura cateva zile, a anunţat forul mondial, pe site-ul oficial. Potrivit sursei citate, operaţia a avut loc ieri. Issa Hayatou suferea de mai mulţi ani de insuficienţă renală, însă această problemă medicală nu l-a împiedicat să îşi îndeplinească fără întrerupere atribuţiile de preşedinte al Confederaţiei Africane de Fotbal.  FIFA notează că mandatul lui Hayatou de preşedinte interimar al FIFA nu va fi întrerupt.

Apel la TAS

David Nakhid, fost căpitan al naţionalei din Trinidad-Tobago descalificat din cursa pentru postul de preşedinte al FIFA, a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Nakhid a fost descalificat deoarece nu a demonstrat că are susţinerea a cinci federaţii, criteriu obligatoriu pentru fiecare candidat. David Nakhid, în varstă de 51 de ani, afirmă că a fost descalificat pe nedrept, deoarece are susţinerea a cinci federaţii. FIFA nu a luat însă în calcul una dintre cele cinci federaţii, pe cea din Insulele Virgine Americane, acest for arătandu-şi susţinerea pentru doi candidaţi. Alegerile pentru şefia FIFA vor avea loc la 26 februarie 2016.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.