Sport

Platini mai stă pe bară

Ziarul de Vrancea
12 nov 2015 562 vizualizări
Candidatura francezului la preşedinţia FIFA nu a fost, deocamdată, admisă

Candidatura lui Michel Platini la şefia FIFA nu a fost "admisă" de Comisia Electorală a forului fotbalistic mondial, însă aceasta va fi examinată în luna ianuarie, cand se va încheia suspendarea de 90 de zile a preşedintelui UEFA. Cele cinci candidaturi admise sunt cele prezentate de prinţul Ali bin al-Hussein, Jerôme Champagne, Gianni Infantino, şeicul Salman bin Ebrahim al-Khalifa şi Tokyo Sexwale . În schimb, candidatura lui Musa Bility a fost respinsă.
Platini, preşedintele UEFA, a fost suspendat 90 de zile din orice activitate legată de fotbal, de Comisia de Etică a FIFA, după ce justiţia elveţiană a deschis o anchetă cu privire la o sumă de bani pe care el a primit-o de la preşedintele forului mondial, Joseph Blatter. Acesta din urmă este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini. Banii au fost achitaţi în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002. Platini a făcut apel la acestă suspendare.
FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi pană în prezent, totalizand peste 150 de milioane de dolari. În urma acestui scandal, elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii iulie, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a caştigat, în 29 mai, la Zürich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă. Alegerile pentru şefia FIFA vor avea loc la 26 februarie 2016.

Champagne: “CM 2022 poate fi reatribuită”

Francezul Jerome Champagne, candidat la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Fotbal, nu exclude un nou vot pentru ţara gazdă a Cupei Mondiale din 2022 dacă fraudele pentru atribuirea competiţiei Qatarului se vor dovedi, a explicat el pentru postul iTele. "În funcţie de rezultatele anchetei, este posibil să se ajungă la asta", a declarat candidatul, răspunzand unei întrebări pe marginea acestui subiect, în cazul în care ar fi ales la conducerea FIFA.  "Desigur există şi alte soluţii decat propunerea unui vot. Există jurisprudenţa CIO, care conferă medalia de aur medaliatului cu argint în caz de fraudă a primului", a adăugat Jerome Champagne, precizand că "rezultatele anchetei nu sunt cunoscute".  El a pledat pentru publicarea raportului Garcia, privind condiţiile de atribuire a Cupelor Mondiale din 2018 Rusiei şi din 2022 Qatarului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.