Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Steaua - victorie importantă la baschet

Ziarul de Vrancea
12 nov 2015 551 vizualizări
Echipa de baschet masculin Steaua CSM Eximbank Bucureşti a învins pe teren propriu, formaţia muntenegreană Buducnost Podgorica, cu scorul de 81-75 (43-29), în cea de-a cincea partidă din grupa D a Eurocup, a doua competiţie valorică a continentului.

Marcatorii echipei steliste au fost Marinovic 18 puncte, Amis 15, Barac 11, Rasic 10, Nicoară 8, Lee 6, Drăguşin 5, Ikovlev 3, Szijarto 3, Cooper 2.  În primele patru meciuri din grupa D, Steaua a obţinut următoarele rezultate: 68-94 (27-54) cu Unics Kazan (Rusia), 76-71 (43-39) cu Trabzonspor (Turcia), 64-78 (27-41) cu Banvit (Turcia) şi 66-70 (25-42) cu Aris Salonic. Rezultate din etapa a V-a: Unics Kazan – Trabzonspor 78-64; Banvit – Aris Salonic 96-84. Clasament: 1. Unics – 8 p; 2. Aris – 8 p; 3. Trabzon – 8 p; 4. Banvit – 7 p; 5. Buducnost – 7 p; 6. Steaua – 7 p. În grupa D, Steaua va juca următoarea partidă tot pe teren propriu, în 18 noiembrie, cu Unics Kazan.

Bune şi rele la volei

CS Volei Alba Blaj a fost învinsă cu scorul de 0-3 (-24, -18, -23), pe teren propriu, de către echipa italiană Nordmeccanica Piacenza, în Grupa F a Ligii Campionilor la volei feminin, miercuri, la Sibiu.  La sfarşitul lui octombrie, CS Volei Alba Blaj a debutat cu dreptul în Liga Campionilor, printr-o victorie cu scorul de 3-1 în deplasare cu echipa franceză Rocheville Le Cannet. Rezultate obţinute de echipele feminine romaneşti în 16-imile Cupelor Europene : Apollon Limassol 1-3 (-20, 22, -13, -14) - în tur, 0-3 (CEV); Bimat Brcko – CSM Bucureşti 1-3 (19, -23, -12, 1-2) – prima manşă, Cupa Challenge.

Şanse minime pentru semifinale

Campioana Romaniei la polo, CSM Digi Oradea, a fost învinsă miercuri, în deplasare, de echipa croată Mornar Split, cu scorul de 9-14, în manşa tur din sferturile de finală ale Eurocup. Tot miercuri, în aceeaşi fază: Kinef Kirishi - AN Brescia  5-11; Szeged - Waspo Hanovra 9-3; CN Marseille – Sintez Kazan 8-9. Manşa retur va avea loc în 16 decembrie. CSM Digi Oradea joacă în sferturile Eurocup, după ce a fost eliminată în turul 3 al Ligii Campionilor de formaţia ungară OSC Budapesta.  Caştigătoarele se vor califica în semifinalele Eurocup, programate în 3 şi 10 februarie 2016, pentru ca finalele pentru medalii să aibă loc în 16 şi 30 aprilie.

S-a lansat mingea “Beau Jeu”

Balonul oficial pentru faza grupelor Campionatului European din 2016, care se va desfăşura în Franţa, a fost prezentat, joi, de Zinédine Zidane, pe contul său de Instagram. Designul balonului este strans legat de ţara-gazdă a competiţiei, avand culorile drapelului francez (albastru, alb, roşu).  De asemenea, mingea are imprimate literele E-U-R-O şi cifrele 2-0-1-6, conform uefa.com. Designul a fost realizat de compania ADIDAS, iar la el s-a lucrat 18 luni, acesta incluzand elemente din Brazuca, mingea Cupei Mondiale din Brazilia, dar avand îmbunătăţiri în ceea ce priveşte aderenţa şi vizibilitatea traiectoriei. Balonul "Beau Jeu" va fi înmanat tuturor echipelor calificate la Euro-2016 pană la finalul acestei luni, pentru ca jucătorii să aibă la dispoziţie şase luni pentru a-l testa.  La Campionatul European din 2016 este calificată şi reprezentativa Romaniei.

Expertiză suplimentară

Gruparea FC Voluntari a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX că este posibil ca inaugurarea stadionului "Anghel Iordănescu" să fie amanată din cauza unei expertize tehnice suplimentare care durează aproximativ 30 de zile.  "Deşi, din punct de vedere tehnic şi organizatoric arena va fi gata de start la data prevăzută, FC Voluntari a cerut o expertiză suplimentară în vederea evitării unor drame precum cea care a lovit Romania cu puţin timp în urmă. Unul dintre puţinii experţi autorizaţi din ţară, deja controlează şi analizează fiecare colţişor din stadion pentru a oferi o siguranţă maximă spectatorilor prezenţi la meciuri, sau la alte evenimente sportive. O astfel de expertiză durează, în general, în jurul a 30 de zile", se arată în comunicatul semnat de directorul de imagine al grupării ilfovene, Lucian Ionescu. Formaţia pregătită de Gheorghe Mulţescu urmează să dispute sambătă, de la ora 12.00, o partidă amicală în compania echipei Concordia Chiajna.

Hamilton a avut un accident auto

Pilotul echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a fost implicat într-un accident rutier la Monaco, unde locuieşte, astfel că a fost nevoit să plece în Brazilia, pentru Marele Premiu de Formula 1 de la Sao Paulo, cu o zi întarziere faţă de programul prevăzut.  Într-un mesaj postat pe contul său de Instagram, pilotul a precizat că nimeni nu a fost rănit în accident. Echipa Mercedes anunţase că Hamilton va ajunge mai tarziu în Brazilia, deoarece are febră.  "Nu m-am simţit prea bine în ultimele zile, dar am fost implicat şi într-un accident rutier, luni seară, la Monaco. Chiar dacă nu este treaba nimănui, sigur vor fi persoane care vor încerca să profite de situaţia mea şi să facă rost de bani. Nimeni nu a fost rănit, asta contează, dar maşina mea a fost lovită după un mic acroşaj cu un vehicul staţionat. Mă simt mai bine şi plec în Brazilia. Dar vă informez că-mi asum întreaga responsabilitate pentru ceea ce s-a întamplat. Toţi facem greşeli, important este să învăţăm din ele", a afirmat Hamilton. Marele Premiu al Braziliei, penultimul al sezonului, are loc în acest weekend.

Se mărită Eva

Fosta medic al echipei Chelsea, Eva Carneiro, în varstă de 42 de ani, s-a căsătorit, miecuri, la Londra, cu Jason De Carteret, în varstă de 49 de ani, un explorator polar şi om de afaceri. Ceremonia a avut loc la biserica St. Patrick din cartierul Soho, la aceasta fiind prezenţi mai mulţi foşti jucători ai echipei Chelsea, între care şi fostul portar Mark Schwarzer. Însă, niciunul dintre actualii jucători ai echipei de pe Stamford Bridge şi nici tehnicianul José Mourinho nu au fost prezenţi la ceremonie. Eva Carneiro a plecat de la Chelsea după ce a fost criticată de antrenorul Mourinho. Ea lucra de şase ani la echipa londoneză şi a anunţat că-l va da în judecată pe tehnicianul portughez. Carneiro nu a mai fost la baza clubului Chelsea de la mijlocul lunii august. în schimb, fizioterapeutul Jon Fearn a continuat să lucreze cu prima echipă.

Olteni selecţionaţi în naţionala Capului Verde

Jucătorii echipei CS Universitatea Craiova Nuno Rocha şi Kay au fost convocaţi la naţionala Insulelor Capului Verde pentru meciurile cu reprezentativa statului Kenya, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Primul meci al Insulelor Capului Verde cu naţionala kenyană se va disputa, ieri, de la ora 15, la Nairobi.  Returul este programat la Praia pe 17 noiembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.