Sport

Promisiunile Simonei Halep

Ziarul de Vrancea
10 nov 2015 474 vizualizări
A doua jucătoare de tenis a lumii crede că va fi mai puternică în 2016 * victorii pentru Patricia Ţig şi Marius Copil în turneele de tenis ale săptămanii

Jucătoarea de tenis Simona Halep spune că a avut un an 2015 mai bun decat precedentul, chiar dacă rezultatele înregistrate au fost oscilante, şi promite că va fi mai puternică anul viitor: "Am multe lucruri de îmbunătăţit în jocul meu. Acum, sunt destul de solidă şi de încrezătoare în jocul meu, dar vreau să mi-l îmbunătăţesc mai mult cand intru pe teren. Trebuie să-mi îmbunătăţesc jocul la fileu. Serviciul, de asemenea, dar am reuşit deja să-l îmbunătăţesc un pic  şi cand trec de la ofensivă la defensivă. Acum, vreau să îmi iau o vacanţă, bineînţeles, şi nu mă voi gand la tenis o perioadă, dar apoi voi reveni şi voi munci mult. Vreau să devin mai bună, vreau să joc mai bine anul viitor. Atunci voi fi mai puternică", a declarat Halep, potrivit site-ul oficial al WTA.  Ea a trecut în revistă anul 2015, în care a caştigat cel mai important titlu din carieră, la Indian Wells, şi a ajuns la concluzia că a fost un sezon bun, în care a progresat atat în sport, cat şi în viaţă. "Anul trecut a fost unul mare pentru mine, dar cred că anul acesta a fost mai bun. Pot să spun că datorită anului trecut în acest an am învăţat multe lucruri. Am învăţat cum să joc fără presiune cand am de apărat ceva, puncte sau titlu. şi am învăţat că, dacă sunt relaxată şi mă bucur de ceea ce fac, mă ajută să mă concentrez mai bine şi pot caştiga meciuri grele. Anul trecut am jucat bine, dar anul acesta am făcut multe îmbunătăţiri în jocul meu, dar şi în viaţa mea", a afirmat sportiva din Constanţa. Simona se consideră o jucătoare normală, care nu poate caştiga toate meciurile, aşa cum vor fanii ei din Romania, dar încearcă să se impună de fiecare dată cand intră pe teren. În 2015, Simona Halep a caştigat trei turnee, la Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, a jucat alte două finale, la Toronto şi Cincinnati, şi a atins faza semifinalelor la Miami, Stuttgart, Roma şi la US Open. în urma acestor performanţe, ea a încheiat sezonul pe locul 2 WTA, cea mai bună clasare la final de an din carieră.
* Patricia Ţig (115 WTA)  s-a calificat în turul doi al turneului de la Hua Hin (Thailanda), dotat cu premii în valoare totală de 125.000 de dolari. Patricia Ţig a beneficiat, în runda inaugurală, de abandonul chinezoaicei  Lin Zhu (173 WTA), după ce jucătoarea din Romania caştigase primul set cu scorul de 6-4. În turul doi, Patricia Ţig  o va întalni pe japoneza  Naomi Osaka (203), care a trecut, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-0, de Evghenia Rodina (Rusia, 84), cap de serie numărul 6. Tot în turneul de la Hua Hin,  perechea Elena Bogdan/Akgul Amanmuradova (Romania/Uzbekistan) a fost eliminată în optimile de finală, scor 1-6, 1-6, în 38 de minute de cuplul Carolin Daniels/Evghenia Rodina (Germania/Rusia).
* Tenismanul roman Marius Copil s-a calificat în optimile de finală ale turneului challenger de la Bratislava, dotat cu premii totale de 85.000 de euro, după ce a dispus de ucraineanul Danilo Kalenicenko (1071 ATP)  în două seturi, cu 6-3, 6-4.  Copil (25 ani, 176 ATP) s-a impus într-o oră şi 9 minute în faţa unui adversar de 21 de ani. Marius Copil îl va înfrunta în optimi pe germanul Jan-Lennard Struff, al treilea favorit.  Copil l-a învins pe Struff în 2013, în calificări de la Miami, cu 7-5, 6-4, iar Struff (25 ani, 102 ATP) şi-a luat revanşa în acelaşi an în semifinale la Geneva, cu 6-4, 6-1.  Victor Cornea s-a oprit în turul al doilea al calificărilor la Bratislava, învins de polonezul Marcin Gawron, cu  6-7, 3-6, după ce trecuse de turcul Alp Sentay, cu 6-4, 6-2.

* În primul tur al turneului challenger de la Limoges, Andreea Mitu (94 WTA) a fost eliminată în primul tur, scor 4-6, 3-6 în 74 de minute, de către sportiva austriacă Tamira Paszek (171 WTA). Paszek şi-a luat revanşa în faţa Andreei, care a caştigat partida jucată săptămana viitoare în sferturile turneului de la Nantes cuu 6-2, 7-6.
* În turneul ITF de la Dubai, Alexandra Dulgheru (57 WTA)  s-a calificat în turul II. Alexandra (cap de serie nr. 1) a trecut în primul tur cu 6-7, 6-3, 6-2 în două ore şi nouă minue de către italianca Martina Caregaro (278). O altă jucătoare romană, Nicoleta Dascălu (401) a trecut cu 6-4, 6-4 de rusoaica Maria Marfutina (433), în timp ce Cristina Dinu (233) a fost eliminată, scor 5-7, 6-7 de către ucraineanca Valentîna Ivahnenko (205). Dulgheru şi Ivahnenko se vor întalni în faza a doua a turneului, iar Nicoleta Dascălu se va confrunta cu cea de-a treia favorită, Anastasia Panova (Rusia, 132), care a trecut cu 6-1, 6-2 de ucraineanca Nadia Kicenok (266).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.