Sport

"Afară cu ruşii din sport!"

Ziarul de Vrancea
9 nov 2015 407 vizualizări
Agenţia Mondială Antidoping cere măsuri drastice împotriva Federaţiei Ruse de Atletism, acuzată de grave acte de dopaj

O comisie mandatată de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a solicitat suspendarea Rusiei din toate competiţiile sportive şi a cerut retragerea acreditării laboratorului antidoping de la Moscova, care a distrus 1.417 de eşantioane. În raportul de la Geneva, dat publicităţii după mai multe cazuri de corupţie în cadrul IAAF (Federaţia Internaţională de Atletism), Comisia WADA a recomandat şi înlocuirea directorului laboratorului de la Moscova şi a acuzat autorităţile ruse de "intimidare directă" asupra acestui laborator.  De asemenea, Comisia solicită suspendarea pe viaţă a cinci antrenori şi cinci sportivi ruşi, între care campioana olimpică la 800 metri Maria Savinova. Raportul notează că Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 au fost alterate prin prezenţa mai multor atleţi dopaţi.
Deşi raportul se concentrează doar pe Rusia şi atletism, Comisia WADA susţine că "dopajul organizat" vizează şi alte ţări şi discipline sportive.
Răspunzand acuzaţiilor  comisiei WADA, preşedintele IAAF (Federaţia Internaţională de Atletism), Sebastian Coe, a solicitat acordul membrilor Consiliului pentru a lua o atitudine împotriva Federaţiei Ruse de Atletism.  Sancţiunile IAAF la adresa Rusiei pot fi suspendări proviziorii sau definitive şi anularea evenimentelor atletice prevăzute a avea loc în Rusia. “Informaţiile  comisiei independente  WADA sunt alarmante. Va dura ceva timp pană cand vom putea judeca în amănunţime lucrurile descrise în raport. Sportivii, partenerii şi suporterii noştri îşi dau bine seama că nu e uşor să iei o decizie într-un asemenea caz, dar îi pot asigura că orice defecţiune în organizarea noastră, mai ales în programele antidoping, va fi aspru sancţionată. Vom face tot ceea ce este necesar să menţinem curăţenia în sportul nostru şi să reclădim încerederea în sportive. Organele de ordine şi cele antidoping vor avea întreaga noastră cooperare în acest caz”, a spus Sebastian Coe.
Cea mai cunoscută sportivă rusă dintre cei aflaţi în cercetare, este Maria Savinova, campioană olimpică în 2012 în proba de 800 m, în care a caştigat titlul mondial în 2011 şi titlul european în 2010. Ceilalţi atleţi bănuiţi de dopaj nu au fost nominalizaţi de comisia aflată sub egida WADA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.