Sport

Pană la urmă, i-a mers

Ziarul de Vrancea
8 nov 2015 531 vizualizări
Jocul rezultatelor l-a propulsat pe Florin Mergea la Turneul Campionilor de la Londra * Venus Williams a caştigat turneul Mini-master din China

Horia Tecău şi partenerul său olandez, Jean-Julien Rojer, n-au reuşit calificarea în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Paris, dotat cu premii în valoare totală de 3.830.295 de euro. Ei au fost învinşi de perechea cehă Tomas Berdych / Radek Stepanek. Şansa a suras echipei Florin Mergea / Rohan Bopanna (Romania / India) care a obţinut, în cele din urmă calificarea pentru Turneul Campionilor de la Londra, unde vor participa şi Tecău / Rojer. Singurul obstacol în faţa lui Florin şi Rohan a fost, pană la urmă, perechea Vasek Pospisil / Jack Sock (Canada / SUA). Nord americanii au învins cu 7-6, 6-3 cuplul format din gemenii Bob şi Mike Bryan din SUA, calificarea în semifinală mai fiind obţinută de perechea Dominic Inglot / Robert Lindstedt (Marea Britanie / Suedia) – 7-6, 6-3 cu Raven Klaasen / Rajeev Ram (Africa de Sud / SUA) -  ca şi de cuplul  Ivan Dodig / Marcelo Melo, care i-au învins pe Mergea şi Bopanna. În semifinale, Dodig şi Melo au trecut cu 4-6, 6-3, 10-5 de cehii Berdych şi Stepanek, asigurandu-şi calificarea pentru Londra. Mai rămanea un loc, în care favoriţi erau Pospisil şi Sock. Aceştia n-au avut probleme (7-6, 6-1) cu Inglot şi Lindstedt. Însă, din fericire, au pierdut finala cu Dodig şi Melo, care s-au impus cu 2-6, 6-3, 10-5. Astfel, pentru prima dată în istorie, doi romani vor participa la finala campionilor de la dublu, în echipe diferite: Horia Tecău cu Jean-Julien Rojer şi Florin Mergea cu Rohan Bopanna. Alături de ei, în turneul de la Londra vor mai fi prezente echipele Ivan Dodig/ Marcelo Melo (Croaţia / Brazilia), Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie / Australia) , Simone Bolelli/Fabio Fognini (Italia), Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Franţa),  Marcin Matkowski/Nenad Zimonjic (Polonia / Serbia), Mike şi Bob Bryan (SUA). Bopanna a mai jucat la Turneul Campionilor în 2011 cu Aisam Qureshi Pakistan) şi în 2012 cu compatriotul său. Mahesh Bhupathi. Mergea va juca în premieră la Turneul Campionilor.
 Tenismanul elveţian Stanislas Wawrinka, favoritul nr. 4, s-a calificat în semifinalele  turneului Masters 1000 de la Paris-Bercy, în urma victoriei obţinute vineri seară în două seturi încheiate la tiebreak, 7-6, 7-6, în faţa spaniolului Rafael Nadal.Tot în două tie-break-uri s-a impus şi principalul favorit, sarbul Novak Djokovic, în faţa cehului Tomas Berdych. În celelalte două sferturi, Andy Murray l-a învins cu 7-6, 3-6, 6-3 pe francezul Richard Gasquet, iar spaniolul David Ferrer a trecut cu 6-2, 6-7, 6-2 de americanul John Isner. În semifinale s-au înregistrat rezultatele: Djokovic – Wawrinka 6-3. 3-6, 6-0 şi Murray – Ferrer 6-4, 6-3. Novak Djokovic a caştigat finala cu 6-2, 6-4.
* Jucătoarea americană de tenis Venus Williams, a caştigat Mini-turneul campioanelor, de la Zhuhai. În semifinale, Venus a obţinut cea de-a 40-a victorie din 2015, caştigand cu 6-2, 6-2 în faţa italiencei Roberta Vinci, iar Karolina Pliskova (Cehia) a caştigat cu 6-3, 6-1 meciul cu Elina Svitolina (Ucraina). Venus a caştigat cea de-a 78 finală din cariera sa, impunandu-se după 124 de minute de joc în faţa Pliskovei. În finala de dublu, perechea chineză Liang Chen / Wang Yafan a caştigat cu 6-4, 6-3 contra cuplului spaniol Anabel Medina / Arantxa Parra.
* Andreea Mitu s-a calificat în finala turneului ITF de la Nantes, dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, după ce  a învins-o în semifinale, cu scorul de 2-6, 6-0, 6-4, într-o oră şi jumătate, pe Louisa Chirico (SUA). În cealaltă semifinală, franţuzoaica Mathilde Johansson a trecut cu 6-4, 4-6, 6-2 de Katerina Siniakova (Cehia). În finală, suedeza a învins-o pe Andreea Mitu cu scorul de 6-3,6-4. Proba de dublu de la Nantes a fost caştigată de perechea cehă Lenka Kuncikova/Karolina Stuchla, care a trecut, în finală, cu scorul de 6-4, 6-2, de compatrioatele lor Katerina Siniakova şi Renata Voracova, principalele favorite ale competiţiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.