Sport

Svitolina, surpriza de la Zhuhai

Ziarul de Vrancea
6 nov 2015 981 vizualizări
Ucraineanca s-a calificat în semifinalele WTA Elite Trophy * Mergea şi Bopanna nu merg la Turneul Campionilor * Andreea Mitu, în semifinale, la Nantes

 Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina este ultima calificată în semifinalele Mini-turneului Campioanelor (WTA Elite Trophy)  de la Zhuhai (China), turneu dotat cu premii în valoare totală de 2.150.000 de dolari.  Svitolina a trecut, ieri,  în grupa B, de Carla Suarez (Spania), scor 6-7, 6-1, 6-3, şi a încheiat pe primul loc în grupă. În semifinale, Svitolina o va întalni pe americanca Venus Williams, iar Karolina Pliskova (Cehia) se va confrunta cu italianca Roberta Vinci. Alte partide fără miză disputate ieri au fost: Madison Keys (SUA) – Zheng Saisai (China) 6-3, 6-2; Anna Schmiedlova (Slovacia) – Roberta Vinci (Italia) 6-1, 6-0. Schmiedlova a înlocuit-o pe Caroline Wozniacki (Danemarca), care a abandonat în runda anterioară. În turneul de dublu, grupa A: Liang Chen / Wang Yafan (China) – Ludmila Kicenok / Nadia Kicenok (Ucraina) 6-7, 6-4, 10-6.
* Britanicul Andy Murray, numărul 3 mondial, este primul tenisman calificat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Paris-Bercy, după victoria în două seturi, 6-1, 6-0, înregistrată în faţa belgianului David Goffin. 
Murray, al doilea favorit al competiţiei din capitala Franţei, dotată cu premii în valoare totală de 3.288.530 euro, a avut nevoie de doar 53 de minute pentru a trece de Goffin, cap de serie numărul 16. ctoria cu 4-6, 7-6, 6-2 înregistrată joi în faţa sud-africanului Kevin Anderson.  Ieri, Murray s-a calificat în semifinale, după ce a dispus cu 7-6, 3-6, 6-3 de francezul Richard Gasquet.
Spaniolul Rafael Nadal a fost nevoit să salveze o minge de meci, în tie-break-ul celui de-al doilea set, pentru a se califica în sferturile de finală, după victoria cu 4-6, 7-6, 6-2 în faţa sud-africanului Kevin Anderson. Principalul favorit al turneului din capitala Franţei, sarbul Novak Djokovic, s-a calificat la randul său în sferturi, după ce a dispus cu 6-3, 7-5 de francezul Gilles Simon, însă surpriza zilei de joi a reprezentat-o eliminarea elveţianului Roger Federer, numărul 3 pe lista capilor de serie, care s-a înclinat în trei seturi, 6-7, 6-3, 5-7 în faţa americanului John Isner (nr.13).
La dublu, Florin Mergea şi partenerul indian, Rohan Bopanna, au ratat şansa de a se califica pentru Turneul Campionilor de la Londra, după ce au fost învinşi, cu scorul de 5-7, 7-6, 10-12 de perechea Ivan Dodig / Marcelo Melo (Croaţia / Brazilia)
* Andreea Mitu, cap de serie numărul 3, s-a calificat, ieri, în semifinalele turneului ITF de la Nantes, dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, Andreea Mitu a învins-o în sferturile de finală, cu scorul de 6-2, 7-6, într-o oră şi 34 de minute, pe sportiva austriacă Tamira Paszek. În runda următoare, romanca o va întalni pe Louisa Chirico (SUA), care a învins-o cu 2-6, 6-3, 6-2 pe principala favorită, germana Anna-Lena Friedsam. Într-o altă partidă, jucătoarea cehă Katerina Siniakova a învins-o cu 7-6, 6-4 pe elveţianca Xenia Knoll.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.