Sport

Spre o semifinală Tecău - Mergea

Ziarul de Vrancea
5 nov 2015 423 vizualizări
Cei doi romani se pot întalni în turneul de dublu de la Paris-Bercy * Florin luptă pentru un loc pe tabloul Turneului Campionilor * Andreea Mitu avansează la Nantes *

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul 3, s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Paris-Bercy, din seria Masters, dotat cu premii în valoare totală de 3.830.295 de euro. Tecău şi Rojer au învins, în optimile de finală, cu scorul de 6-4, 6-2, după o oră de joc, cuplul Daniel Nestor/Edouard Roger-Vasselin (Canada/Franţa). În sferturile de finală, Horia Tecău şi Jean-Julien-Rojer vor întalni perechea cehă Tomas Berdych/Radek Stepanek, care a trecut, cu scorul de 7-6, 6-4, de cuplul francez Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (nr. 5).În lupta pentru un rămas vacant pentru Turneul Campionilor de la Londra perechea Florin Mergea / Rohan Bopanna se va lupta cu cuplul Ivan Dodig / Marcelo Melo (Croaţia / Brazilia), car a dispus cu 6-4, 3-6, 10-6 de perechea Alexandro Peya / Bruno Soares (Austria / Brazilia). Pentru acelaşi loc a rămas în cursă şi perechea Vasek Pospisil / Jack Sock (Canada / SUA), învingătoare cu 7-6, 7-6 în faţa echipei Marcin Matkowski / Nenad Zimonjic (Polonia / Serbia). Însă perechea nord-americană are un meci foarte greu în sferturi, contra cuplului favorit nr. 1, Bob şi Mike Bryan. La limită, perechea Mergea / Bopana  poate depinde de cuplul Tecău / Rojer, cu care se poate întalni în semifinale.
Rezultate înregistrate în proba de simplu: Andy Murray (Marea Britanie) – David Goffin (Belgia) 6-1, 6-0; Richard Gasquet (Franţa) – Kei Nishikori (Japonia) 7-6, 4-1 ab; Novak Djokovic (Serbia) – Gilles Simon (Franţa) 6-3, 7-5.
* Andreea Mitu (99 WTA) s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Nantes (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari. Andreea Mitu a învins-o, în optimile de finală, cu scorul de 6-3, 6-4, după o oră şi 23 de minute, pe Ana Vrljic (Croaţia, 235). În sferturi, Andreea va juca împotriva jucătoarei austriece Tamira Paszek (179), care a învins-o cu 6-4, 6-3 pe franţuzoaica Myrtille Georges (237). La dublu, Andreea Mitu şi Xenia Knoll (Elveţia), favoritele numărul trei ale probei, au fost întrecute în primul tur de perechea Anna-Lena Friedsam / Polina Leikina (Germania/ Rusia), cu 7-6, 4-6, 4-10.
* Tenismanul Marius Copil a ratat, ieri, calificarea în sferturile de finală ale turneului challenger de la Eckental (Germania), dotat cu premii totale de 35.000 de euro. Copil a fost învins în turul doi, cu scorul de 6-7, 3-6,  într-o oră şi 12 minute, de belgianul Ruben Bemelans, favorit 2.
*  Rezultate înregistrate în Mini-turneul campioanelor de la Zhuha (China), turneu dotat cu premii în valoare totală de 2.150.000 de dolari.
Grupa A: Venus Williams (SUA) – Zheng Saisai (China) 4-6, 6-1, 6-1.
Gupa C: Karolina Pliskova (Cehia) – Sara Errani (Italia) 6-0, 6-3.
Grupa D: Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Caroline Wozniacki (Danemarca) 7-5, 2-2 ab.
Din cauza retragerii Carolinei Wozniacki, italianca Roberta Vinci, învingătoare în faţa Kuzneţovei, s-a calificat în semifinale, unde o va întalni pe Karolina Pliskova. În cealaltă semifinală, americanca Venus Williams va juca împotriva caştigătoarei grupei B, care se va decide astăzi între Carla Suarez (Spania) şi Elina Svitolina (Rusia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.