Sport

Gică Popescu a ieşit din pentitenciar

Ziarul de Vrancea
4 nov 2015 569 vizualizări
Din cei opt inculpaţi în dosarul transferurilor, au rămas doar cinci în detenţie

Tribunalul Ilfov a decis ieri definitiv, ca fostul internaţional Gheorghe Popescu să fie eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi opt luni din pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători. Instanţa Tribunalului Ilfov a respins ca nefondată contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie după ce, în 5 octombrie, Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a stabilit că Gheorghe Popescu îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat. Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă, Gheorghe Popescu urmand să fie pus în libertate.
Judecătoria Sectorului 4 a decis, în 5 octombrie, că Gheorghe Popescu îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat, admiţand astfel propunerea formulată de Comisia de la Penitenciarul Jilava, care a concluzionat că fostul internaţional îndeplineşte fracţia de pedeapsă care trebuie executată, a avut un comportament bun în penitenciar şi a desfăşurat mai multe activităţi. Instanţa arăta în motivare că Gheorghe Popescu a scris patru lucrări în penitenciar, a avut un comportament bun şi  a efectuat activități pentru care a fost recompensat. Judecătorul a apreciat că "există premisele că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta, prin participarea activă la programele desfăşurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială, scopul preventiv şi educativ al pedepsei fiind atins, iar funcţiile de exemplaritate şi eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite, astfel încat în viitor să se încadreze într-o viaţă normală, părăsind campul infracţional".
Fostul internaţional Gheorghe Popescu  este al treilea inculpat în dosarul transferurilor, dintre cei opt, după George Copos şi Jean Pădureanu, care a fost eliberat.  Ioan Becali, încarcerat din martie 2014 în Penitenciarul Poarta Albă, judeţul Constanta, ar putea fi şi el pus în libertate. Judecătoria Medgidia a decis, în 29 octombrie, că Ioan Becali poate fi eliberat condiţionat, însă hotărarea nu este definitivă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.