Sport

Focşănenii joacă cu CSMS Iaşi la Sala Polivalentă

Dan Chiriac
3 nov 2015 391 vizualizări
Galactic Focşani - CSMS Iaşi, miercuri, de la ora 17.00, în liga întâi de futsal u intrarea la meci este liberă u un control privind modul cum s-au cheltuit banii la echipă are loc în această perioadă

Confruntată cu mari dificultăţi financiare, echipa de futsal s-a mai trezit cu o mare problemă, după ce inspectorii Curţii de Conturi verifică modul cum au fost cheltuiţi banii publici alocaţi futsalului în ultimii ani. Există suspiciuni cu privire la modul cum au fost folosiţi banii oferiţi echipei pe timpul când aceasta se numea Progresul Focşani. Jucătorii echipei din perioada respectivă au fost audiaţi în cursul zilei de luni, dar şi marţi, urmând ca în perioada următoare să fie trase concluziile. Actele contabile urmează a fi verificate, acţiunea derulându-se în baza unei sesizări făcute de o persoană din anturajul echipei. În sezonul 2013/2014, clubul Progresul Focşani a accesat un proiect de finanţare de la Primăria Municipiului Focşani în valoare de 300.000 de lei. Conducerea echipei a trecut în proiect ca obiectiv al echipei o clasare între primele opt formaţii. Cum obiectivul  echipei nu a fost îndeplinit, echipa de futsal a rămas fără finanţare, după desfăşurarea primei părţi a campionatului. În conturile echipei a intrat doar puţin mai mult de o treime din suma promisă atunci de autorităţile locale, în jur de 120.000 de lei. Există suspiciuni că banii încasaţi nu au fost cheltuiţi corespunzător.

Fără bani ar putea urma retragerea din campionat

Cu toate aceste dificultăţi, echipa Galactic Focşani a reuşit să găsească o soluţie pentru a încerca să continue în acest campionat. Preşedintele Elvis Ilaş şi antrenorii Petrache Gurguiatu şi Adrian Toma au continuat activitatea în ciuda problemelor existente. Finanţarea echipei a întârziat să vină, astfel încât, în ultimele zile, s-a vorbit despre retragerea echipei din campionat. Proiectul de finanţare depus la Primăria Focşani în toamna acestui an a fost respins pentru că la licitaţie nu s-a înscris decât un singur club sportiv. Procedura se  va repeta în 30 de zile, dar până atunci, formaţia focşăneană va fi nevoită să găsească bani din alte surse. Echipa de futsal trebuia să primească 80.000 de lei tot în baza unui proiect de finanţare, dar banii nu au venit. De precizat că Galactic Focşani nu a primit de la începutul acestui campionat niciun leu de la autorităţile locale. Focşănenii vor încerca miercuri să obţină o nouă victorie în campionat. De la ora 17.00, la Sala Polivalentă, focşănenii vor întâlni pe CSMS Iaşi. În clasament, Galactic Focşani are trei puncte, fiind la egalitate cu CSMS Iaşi, în timp ce Concordia Chiajna a rămas cu zero puncte. Conducerea echipei cere înţelegere din partea jucătorilor pentru a trece peste acest moment dificil. Galactic a obţinut etapa trecută prima victorie în campionat, 5-4, în deplasare cu Concordia Chiajna. Focşănenii se află pe locul zece în clasamentul naţional al Ligii I. Intrarea la meci este liberă.

Două partide în 48 de ore

După meciul de miercuri seara, jucătorii focşăneni se vor pregăti pentru două deplasări foarte lungi şi dificile. Sâmbătă, de la ora 12.00, focşănenii vor juca pe terenul uneia dintre candidatele la titlul naţional, Informatica Timişoara. Gazdele au maximum de puncte şi par a nu avea probleme în acest joc. Focşănenii au găsit înţelegere din partea celor de la Muncitorul Reşiţa, astfel încât deplasarea din Banat va avea loc o singură dată. Astfel, partida de la Reşiţa va avea loc luni de la ora 17.00. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.