Sport

Lupta pentru prima sută

Ziarul de Vrancea
3 nov 2015 653 vizualizări
Andreea Mitu încearcă să rămană în Top 100 WTA avansand în turneul de la Nantes * a început Mini-turneul campioanelor de la Nantes

Odată cu încheierea Turneului Campioanelor, sezonul feminin de tenis pe anul 2015 s-a cam încheiat, puţinele turnee care au mai rămas nefiind în poziţia de a schimba ierarhiile în partea superioară a clasamentului WTA.
* Andreea Mitu, tanăra jucătoare care a realizat un progres remarcabil în acest an, ajungand între primele 100 de jucătoare de tenis ale lumii, participă la turneul ITF de la Nantes (50.000 $), în postura de cap de serie nr. 3, cu gandul de a rămane în această zonă, ea ocupand acum poziţia 99. Andreea a trecut primul “hop” învingand-o cu 6-3, 6-2 (73 de minute) pe jucătoarea franceză Océane Dodin (141 WTA). Andreea va avea, în faza secundă, o adversară mai puţin valoroasă, croata Ana Vrjic (235), care a trecut cu 6-4, 6-4 de franţuzoaica Irina Ramalison (288). Prima favorită a turneului este germana Anna-Lena Friedsam, iar a doua, jucătoarea cehă, Katerina Siniakova.
* Cel mai interesant turneu feminin al săptămanii este “MiniMaster” de la  Zhuhai, acolo unde organizatorii chinezi au pus la bătaie 2,15 milioane de dolari. Este, de fapt, turneul celor mai bune jucătoare din circuit, care n-au putut să se califice în Turneul Campioanelor, competiţie caştigată acum doi ani, la Sofia, de Simonma Halep. Mini-turneul campioanelor din această ediţie este structurat pe patru grupe a cate trei jucătoare, dintre care primele două vor juca sferturi. Pana în prezent s-au jucat următoarele partide: Venus Williams (SUA)  -Madison Keys (SUA) 3-6, 7-6, 6-1 (grupa A, mai face parte chinezoaica Zheng Saisai); Elina Svitolina (Ucraina) – Andrea Petkovic (Germania) 7-6, 6-2 (grupa B, spaniola Carla Suarez); Jelena Jankovic (Serbia) – Sara Errani (Italia) 6-4, 7-5 (grupa C, Karolina Pliskova). Din grupa D, ale cărei meciuri n-au început încă, fac parte Roberta Vinci (Italia), Caroline Wozniacki (Danemarca) şi Svetlana Kuzneţova (Rusia). În turneul de dublu (şase perechi, împărţite în două grupe) s-a jucat o singură partidă în grupa B: Anabel Medina / Arantxa Parra (Spania) – Xu Shilin / You Xiaodi (China) 1-6, 6-3, 10-3.
* Turneul cel mai important al circuitului masculin se dispută la Paris, turneu la care participă  cei mai buni jucători romani. Cuplul Jean-Julien Rojer / Horia Tecău (Olanda / Romania ) este favorit nr. 3 şi va juca direct în turul II cu echipa Daniel Nestor – Edouard Roger-Vasselin (Canada / Franţa), care a trecut de perechea spaniolă Guillermo Garcia / David Marrero cu scorul de 6-4, 6-2. Calificat direct în turul II este şi cuplul Rohan Bopanna / Florin Mergea (India / Romania) care mai păstrează ceva speranţe de a prinde Turneul Campionilor de la Roman. Florin şi Rohan vor juca contra perechii columbiene Juan-Sebastian Cabal / Robert Farah, învingătoare cu 5-7, 7-6, 13-11 în faţa cuplului Feliciano Lopez / Max Mirnîi (Spania / Belarus). Cei doi jucători romani ar putea fi adversari în sferturile de finală. În turneul de simplu sunt prezenţi superjucători ca Novak Djokovic, Andy Murray sau Roger Federer. Primele rezultate: David Ferrer (Spania) – Oleksandr Dolgopolov (Ucraina) 6-2,6-2; Edouard Roger-Vasselin (Franţa) – Ivo Karlovic (Croaţia) 4-6, 7-6, 7-6; Jérémy Chardy (Franţa) – Lucas Pouille (Franţa) 3-6, 6-3, 6-1; Viktor Troicki (Serbia) – Jack Sock (SUA) 6-2, 6-3; Stanislas Wawrinka (Elveţia) – Bernard Tomic (Australia) 6-3, 7-6; Roberto Bautista (Spania) – Pierre-Hugues Herbert (Franţa) 4-6, 6-3, 6-2.
*  Perechea Daiana Negreanu/Kyra Shroff (Romania/India), cap de serie numărul 2, a caştigat proba de dublu din cadrul turneului ITF de la El Kantaoui (Tunisia), dotat cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari. Negreanu şi Shroff au învins, în finală, cu scorul de 6-2, 6-4, după o oră şi şase minute, cuplul Mathilda Malm/Mirabelle Njoze (Suedia/Marea Britanie). Proba de simplu de la El Kantaoui a fost caştigată de Kathinka von Deichmann (Liechtenstein), cap de serie numărul 2, care a trecut, în ultimul act, cu scorul de 7-5, 5-7, 6-2, de Iana Sizikova (Rusia), a treia favorită a competiţiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.