Sport

Percheziţii la DFB

Ziarul de Vrancea
3 nov 2015 440 vizualizări
Parchetul din Frankfurt cercetează sediul Federaţiei Germane de Fotbal şi apartamentele a trei oameni importanţi din fotbalul german

Procuratura din Frankfurt a dispus percheziţii la sediul Federaţiei Germane de Fotbal (DFB) şi la apartamentele private a trei dintre conducătorii forului, a anunţat, ieri,  Gazzetta dello Sport. Percheziţiile sunt efectuate în afacerea în care DFB este suspectată de evaziune fiscală în organizarea Cupei Mondiale din 2006. "Au loc percheziţii la sediul DFB şi la trei suspecţi: preşedintele DFB, unul din foştii preşedinţi şi un fost secretar general", a indicat pentru AFP o purtătoare de cuvant a parchetului din Frankfurt, confirmand informaţiile oferite puţin mai devreme de ziarul Bild şi de agenţia DPA. Ea a refuzat să precizeze numele fostului preşedinte şi al fostului secretar general.
Persoanele vizate de anchetă sunt preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal, Wolfgang Niersbach, fostul şef al DFB, Theo Zwanziger şisecretarul general Horst Schmidt.
.Conform sursei citate, Federaţia Germană de Fotbal ar fi vărsat către FIFA 6,87 de milioane de euro pentru obţinerea organizării Cupei Mondiale din 2006.Publicaţia Der Spiegel a scris la 16 octombrie că Germania ar fi mituit patru membri din Asia ai Comitetului Executiv al FIFA pentru a obţine organizarea Cupei Mondiale din 2006, în afacere fiind implicaţi înalţi reprezentanţi ai fotbalului german, precum Franz Beckenbauer, fost vicepreşedinte al DFB. Federaţia germană a negat aceste dezvăluiri, recunoscand totuşi plata unei sume de 6,7 milioane de euro către FIFA, fără legătură însă cu această competiţie.
Niersbach  susţine că Joseph Blatter şi Franz Beckenbauer au avut în ianuarie 2002 o "discuţie între patru ochi", în cadrul căreia preşedintele FIFA a evocat o subvenţie de 170 de milioane de euro (250 de milioane de franci elveţieni) pentru a ajuta Germania să organizeze Mondialul 2006. Potrivit lui Niersbach, comisia de finanţe a UEFA a cerut 10 milioane de franci elveţieni (echivalentul atunci a 6,7 milioane de euro) pentru a debloca subvenţia, o sumă care a fost plătită de patronul Adidas, Robert Louis-Dreyfus, astăzi decedat. FIFA a respins aceste afirmaţii. Comitetul de candidatură, al cărui preşedinte era Franz Beckenbauer, în care Niersbach era membru, ar fi constitut un fond special în scopul de a mitui reprezentanţi ai Comitetului Executiv al FIFA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.