Sport

Simona Halep s-a prăbuşit

Ziarul de Vrancea
29 oct 2015 546 vizualizări
După ce a condus cu 5-1 în tie-break la setul I, romanca a pierdut şase mingi consecutive şi a fost învinsă de Agnieszka Radwanska cu 6-7, 1-6 * ea a ratat, astfel, calificarea în semifinala Turneului Campioanelor de la Singapore

Simona Halep, locul 2 WTA, a fost învinsă, ieri, cu scorul de  6-7, 1-6 de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA, şi a fost eliminată din Turneul Campioanelor de la Singapore, competiţie la care a fost finalistă în 2014. Principala favorită a turneului a pierdut după un meci care a durat o oră şi 44 de minute şi după ce a condus cu 5-1 în tie-break-ul setului I, Halep a obţinut la această ediţie a competiţiei de la Singapore o victorie, cu Flavia Pennetta (6-0, 6-3), şi două înfrangeri, cu Maria Şarapova (4-6, 4-6) şi cu Radwanska.
Cap de serie numărul 1 în urma forfait-ului liderului WTA, Serena Williams, Simona Halep a început "en fanfare" Turneul Campioanelor, dar l-a terminat în genunchi. După victoria cu Pennetta şi înfrangerea cu Şarapova, romanca avea nevoie de un succes în două seturi pentru a se califica în semifinale, fără să aştepte ultima partidă din grupă, iar o victorie în trei seturi nu o îndepărta prea mult de penultimul act. Rezultatele din ultima perioadă îi erau favorabile romancei, care se impusese în patru din ultimele cinci meciuri disputate cu Radwanska.     nsă poloneza a fost, joi, un zid mobil, acoperind tot terenul şi reuşind de multe ori lovituri din poziţii şi unghiuri imposibile. Halep şi Radwanska au printre atuuri mobilitatea şi defensiva, mai puţin forţa loviturilor. A rezultat un meci cu schimburi lungi de mingi în prima parte a jocului, cu destule greşeli, dar şi cu reuşite de excepţie, mai ales în dreptul polonezei. Radwanska a început timid, iar Halep a profitat şi a realizat un break în primul game. Sportiva din Constanţa a condus cu 2-0 şi 3-1, apoi a avut două mingi de 4-1. Radwanska le-a anulat şi a caştigat trei jocuri la rand, printre care un break la 3-2, întorcand scorul în favoarea ei, 4-3. Cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul pană la 6-6, nu înainte ca Simona să salveze două mingi de set, la 5-4. Simona Halep a jucat bine prima parte a tie-break-ului şi s-a desprins la 5-1, dar Radwasnka nu a cedat şi a caştigat şase mingi la rand, ultima într-un mod spectaculos, astfel că poloneza şi-a trecut pe tabelă setul, cu 7-6, după aproape 75 de minute de joc.
În pauza ce a urmat, antrenorul Darren Cahill a intrat pe teren pentru a o sfătui şi încuraja pe Simona Halep, fără succes însă. Modul în care a pierdut setul i-a turnat plumb în picioare jucătoarei romane şi i-a dat aripi adversarei. Deşi a caştigat primul game din setul al doilea, destul de greu, Halep a intrat într-o stare de nervozitate şi blocaj psihic şi nu i-a mai reuşit nimic pană la final. Radwanska a simţit momentul greu al rivalei şi a zburdat pe teren. Ea a caştigat şase game-uri la rand şi a pus capăt meciului cu 7-6, 6-1. Acesta a fost ultimul meci oficial din 2015 al romancei. Pentru Simona Halep urmează o perioadă de vacanţă, înaintea sezonului 2016. În acest an, ea a caştigat trei turnee, la Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, a jucat alte două finale, la Toronto şi Cincinnati, şi a atins faza semifinalelor la Miami, Stuttgart, Roma şi la US Open.
În meciul care a încheiat Grupa Roşie, rusoaica Maria Şarapova a învins-o cu 7-5, 6-1, după 87 de minute de italianca Flavia Pennetta. Jucătoarele calificate în semifinale sunt Şarapova (locul I, 3 victorii) şi Radwanska (1 victorie, setaveraj 3-4). Pennetta şi Halep au înregistrat şi ele cate o victorie, dar au setaverajul mai slab, 2-4. Şarapova va juca în penultimul act al competiţiei de la Singapore cu ocupanta locului 2 în Grupa Albă, iar Pennetta o va întalni pe caştigătoarea grupei. Garbiñe Muguruza conduce în clasamentul Grupei Albe, cu două succese (4-0 setaveraj), urmată de Angelique Kerber şi Petra Kvitova, cate o victorie (2-2), şi Lucie Safarova, fără victorie. Astăzi, vor avea loc ultimele meciuri din această grupă: Muguruza - Kvitova şi Kerber - Safarova.
Ultimele rezultate din Grupa Roşie la dublu: Garbiñe Muguruza / Carla Suarez (Spania) – Chan Hao Ching  / Chan Yung Jan (Taiwan) 7-5, 6-4; Caroline Garcia / Katarina Srebotnik (Franţa / Slovenia) – Betanie Sands / Lucie Safarova (SUA / Cehia) 6-2, 3-0 ab. Clasament final: 1. Muguruza / Suarez – 2 v (4-2); 2. Chan / Chan – 2 v (4-2); 3. Garcia / Srebotnik – 1 v (1-4); 4. Sands / Safarova – 1 v (2-3).
* Perechea Monica Niculescu/Andreea Mitu, cap de serie numărul 2, s-a calificat în semifinalele turneului ITF de la Poitiers (Franţa), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari. Cele două romance au  trecut în sferturi de perechea Nighina Abduraimova/Marine Partaud (Uzbekistan/Franţa), scor 6-1, 6-3. În semifinale, Niculescu şi Mitu vor întalni cuplul Valeria Solovieva/Marina Zanevska (Rusia/Ucraina). Tot ieri, în optimi Monica Niculescu a învins-o cu 6-2, 7-5 pe jucătoarea franceză Océane Dodin. Adversara Monicăi în semifinale este olandeza Kiki Bertens, favorită nr. 8, cae a dispus cu 6-4, 6-4 de ucraineanca Anhelina Kalinina.

Halep: “Am fost terminată!”
Agnieszka Radwanska: "Cheia meciului a fost primul set. Am fost în faţă, am greşit, am revenit apoi. Am jucat fiecare minge şi am adunat puncte bune.Îmi pare bine că am caştigat din nou premiul pentru lovitura anului, mă bucur că tenisul meu e iubit de fani"
Simona Halep: "Am fost terminată. Am simţit la un moment dat că am pierdut şansa de a caştiga primul set şi de a caştiga meciul. După primul set, am stat şi mi-am spus că s-a terminat. Da, antrenorul mi-a spus multe lucruri, dar nu le-am putut auzi, pentru că eram terminată şi foarte nervoasă. Acum vreau doar vacanţă. Nu vreau să mă mai gandesc la tenis. Apoi voi fi mai puternică",










În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.