Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cainii au muşcat în final

Ziarul de Vrancea
29 oct 2015 467 vizualizări
Echipa Dinamo Bucureşti s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Romaniei, după ce a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 3-2 (1-2), formaţia Pandurii Targu Jiu, în optimile competiţiei.

Fundaşul dinamovist Nedelcearu a deschis scorul în min.8, dar gorjenii au intrat în avantaj la pauză după reuşitele lui Hora (’13) şi ... aceluiaşi Nedelcearu (’31 – autogol). Rotariu a egalat în min. 52, iar în final, Vojnovic a dat lovitura de graţie gazdelor (’90).  În sferturile de finală ale Cupei Romaniei s-au mai calificat, pană ieri, echipele Astra Giurgiu, CSMS Iaşi, ACS Poli Timişoara, ASA Targu Mureş şi CFR Cluj. În primul meci disputat aseară la Ovidiu, FC Viitorul a învins cu 1-0 echipa FC Botoşani printr-un gol excepţional marcat de fudaşul Cristi Ganea, de la 25 de metri, în min. 51.

Japonezii, cei mai buni gimnaşti

Echipa masculină de gimnastică a Japoniei a cucerit, miercuri seară, titlul mondial, fiind urmată pe podium de Marea Britanie şi de China, în finala CM de la Glasgow, echipa Romaniei nefiind prezentă, după locul 14 în calificări. Cele trei medaliate, plus echipele de pe locurile 4-8, Rusia, SUA, Elveţia, Coreea de Sud şi Brazilia au obţinut şi calificarea directă la Jocurile Olimpice din 2016. Echipa Romaniei nu s-a calificat în finala CM de la Glasgow, după ce a încheiat calificările pe locul 14, astfel încat este obligată să evolueze la turneul preolimpic pentru unul dintre ultimele patru "bilete" pentru JO de anul viitor. Singurii gimnaşti tricolori calificaţi în finale individuale sunt Marian Drăgulescu la sărituri (va concura duminică) şi Cristian Băţagă la individual-compus (vineri). La CM din 2014, echipa masculină a Romaniei s-a clasat pe locul 12, ratand de asemenea calificarea în finală.

Se amană Cupa

Partidele din sferturile de finală ale Cupei Romaniei, programate iniţial la 1, 2 şi 3 decembrie, se vor disputa în 15, 16 şi 17 decembrie, modificarea fiind aprobată, ieri, de Comitetul Executiv al Federaţiei Romane de Fotbal. "Comitetul Executiv aprobă cu unanimitate de voturi modificarea programului competiţional al Cupei Romaniei în sensul modificării datei de desfăşurare a jocurilor contand pentru faza sferturilor Cupei Romaniei programate iniţial în datele de 1, 2 şi 3 decembrie 2015, jocurile respective urmand a se desfăşura în datele de 15,16 şi 17 decembrie 2015, urmand ca programul competiţional al Ligii I să fie modificat în sensul solicitat de Liga Profesionistă de Fotbal", informează site-ul oficial al FRF. Tot ieri, Comitetul Executiv al FRF a aprobat numirea tehnicianului Robert Lupu în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de fotbal în sală.

Stoichiţă preia Petrolul

FC Petrolul Ploieşti a ajuns la un acord cu tehnicianul Mihai Stoichiţă, care preia conducerea tehnică a echipei prahovene după demisia lui Eusebiu Tudor. Angajamentul lui Stoichiţă este valabil pană la finalul actualei ediţii a campionatului. În varstă de 61 de ani, noul antrenor al "galben-albaştrilor" are o carieră bogată atat la nivelul echipelor de club, cat şi la cel al primelor reprezentative, pregătind, de-a lungul timpului, naţionalele statului Panama, Armeniei şi Kuweitului. La nivel de club, Mihai Stoichiţă a antrenat grupările Steaua Bucureşti, FC Naţional, Litex Loveci, Şerif Tiraspol, Ankaragücü, Piunik Erevan, Farul Constanţa, Oţelul Galaţi, Aris Limassol, Al Salamiya, AEL Limassol, CS Mioveni şi Apollon Limassol. Din staful tehnic al Petrolului face parte, începand de joi, şi Răzvan Rotaru, cel care va avea funcţia de antrenor secund, alături de Mihai Oancea. De pregătirea portarilor se va ocupa, ca şi pană acum, Cătălin Grigore, iar preparator fizic va fi, în continuare, spaniolul Jorge Alvarez.

Skibbe, în dorul lui Rehhagel

Antrenorul german Michael Skibbe a preluat,ieri, conducerea tehnică a selecţionatei Greciei, fosta adversară a Romaniei în preliminariile Campionatului European din 2016. Skibbe a semnat un contract valabil pană în 2018. Michael Skibbe a antrenat ultima dată echipa Eskişehirspor, din Turcia. La naţionala Greciei, Skibbe îi succede lui Sergio Markarian. Cel mai mare succes al fotbalului elen, caştigarea Euro 2004 a fost realizat cu un alt antrenor german, Otto Rehhagel. Reprezentativa greacă a terminat preliminariile Euro-2016 pe ultimul loc în grupa F, din care Romania a obţinut calificarea la turneul final din Franţa.

Maxim, gol din penalty

Mijlocaşul Alexandru Maxim a marcat un gol în partida pe care echipa sa, VfB Stuttgart, a caştigat-o, miercuri, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), în faţa formaţiei Carl Zeiss Jena, din liga a patra, în 16-imile de finală ale Cupei Germaniei. Maxim, care a jucat tot meciul, a transformat un penalti în minutul 90^2. Primul gol al învingătorilor a fost marcat de Harnik, în minutul 22.

Înfrangere a Stelei, la baschet

Echipa de baschet masculin Steaua CSM Eximbank Bucureşti a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, de formaţia turcă Banvit Bandirma, cu scorul de 64-78 (27-41), în cea de-a treia partidă din grupa D a Eurocup, a doua competiţie valorică a continentului. Marcatorii echipei Steaua au fost Nicoară 17 puncte, Amis 13, Marinovic 12, Cooper 7, Rasic 6, Ikovlev 4, Drăguşin 4, Szijarto 1. În celelalte partide din Grupa D, Trabzonspor a dispus de Buducnost Podgorica cu 75-71, iar Unics Kazan a fost învinsă acasă de Aris Salonic, cu 73-74. 
În clasament, pe primul loc se află Unics Kazan este pe primul loc, cu 5 puncte, urmată de Aris Salonic, 5 p, Trabzonspor, 5 p, Banvit Bandirma, 4 p, Buducnost, 4 p şi Steaua, 4 p. Următorul meci al steliştilor va avea loc pe 4 noiembrie, în deplasare, cu Aris Salonic.


Trei nemţeni la Steaua

Clubul Steaua Bucureşti i-a achiziţionat pe jucătorii Doru Popadiuc, Cătălin Ştefănescu şi Sebastian Chitoşcă de la formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ, din Liga a II-a, a anunţat, miercuri, site-ul oficial al campioanei Romaniei. Popadiuc (20 de ani), Ştefănescu (20 de ani) şi Chitoşcă (23 de ani) şi-au dat acordul pentru a juca la Steaua în următorii cinci ani, iar vineri vor efectua vizita medicală şi vor semna contractele. Cei trei jucători ai Ceahlăului vor veni la Steaua începand cu ianuarie 2016

Încă o ratare fotbalistică

Reprezentativa under 17 a Romaniei a remizat, ieri, scor 1-1, cu echipa Slovaciei, în ultimul meci al grupei de calificare la Turul de Elită. Romania a deschis scorul prin Craiu, în minutul 10, dar a fost egalată în prelunigirile meciului, minutul 80^3, prin reuşita lui Almasi.  În precedentele două jocuri, "tricolorii" antrenaţi de Adrian Boingiu au învins Ungaria, gazda turneului de calificare, scor 2-1 şi au pierdut întalnirea cu Georgia, scor 0-3. Astfel, remiza cu Slovacia a fost insuficientă pentru ca "tricolorii" să avanseze în următoarea rundă. Clasamentul grupei este următorul: 1. Slovacia - 5 puncte, 2. Georgia - 4 puncte, 3. Romania - 4 puncte, 4. Ungaria - două puncte. Primele două clasate în grupă s-au calificat la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European din Azerbaijan (5-21 mai 2016).

Premii din pariuri

Federaţia australiană de rugby (ARU) a pariat suma de 300.000 de dolari australieni (aproximativ 193.000 euro) pe victoria Wallabies în finala Cupei Mondiale 2015, împotriva reprezentativei Noii Zeelande, programată sambătă pe tadionul Twickenham din Londra.  Potrivit canalului Fox Sports, care a difuzat această informaţie, Australia are o cotă de 10 la 1 în caz de victorie, astfel că ARU are şansa să caştige de 10 ori mai mult în cazul unui succes al "cangurilor", ceea ce i-ar asigura fondurile necesare pentru achitarea primelor promite jucătorilor în startului Mondialului englez, respectiv cate 100.000 de dolari australieni de jucător (64.500 euro), în cazul caştigării trofeului.  În total, ARU ar trebui să plătească 4,71 milioane dolari australieni (aproximativ 3 milioane euro) dacă australienii vor caştiga finala, iar în caz de înfrangere sumele vărsate jucătorilor se reduc la jumătate (29.000 euro). De menţionat că rugbyştii australieni vor fi recompensaţi şi pentru celelalte meciuri jucate pe durata Cupei Mondiale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.