Sport

Confruntare decisivă pentru Halep

Ziarul de Vrancea
28 oct 2015 637 vizualizări
Simona joacă astăzi, de la ora 9:00, contra jucătoarei poloneze Agnieszka Radwanska în ultima rundă a Turneul Campioanelor de la Singapore * o victorie în două seturi îi asigură calificarea indiferent de rezultatul meciului Şarapova - Pennetta

Simona Halep, locul 2 WTA, va juca în al treilea meci din Grupa Roşie de la Turneul Campioanelor cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA, joi, în jurul orei 9:00. Simona Halep are un palmares direct echilibrat, 4-4, cu Agnieszka Radwanska (3.425 de puncte în 2015, locul 6). Totuşi, romanca a caştigat patru din ultimele cinci dispute. Ultima lor întalnire a avut loc în august, în sferturile de finală ale turneului de la Toronto, cand Halep a caştigat cu scorul de 0-6, 6-3, 6-1. Tot romanca a caştigat partida din semifinalele ediţiei trecute a Turneului Campioanelor, cu scorul de 6-2, 6-2. Halep s-a impus, în turul secund la Roma, în 2013, scor 6-7, 6-1, 6-2, şi în semifinalele turneului de la Doha, în 2014, scor 7-5, 6-2. La randul ei, Radwanska a caştigat în semifinalele turneului de la Indian Wells, ediţia 2014, scor 6-3, 6-4, în 2011, în turul III al Australian Open, cu 6-1, 6-2, în finala turneului de la Bruxelles, din 2012, cu 7-5, 6-0, şi în turul 2 la Auckland, în 2013, cu 6-3, 6-1. Marţi, Simona Halep a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova, scor 4-6, 4-6, italianca Flavia Pennetta a învins-o, cu scorul de 7-6, 6-4, pe poloneza Agnieszka Radwanska. Următoarea partidă a Grupei Roşii, se va disputa în jurul orei 13:30, între Şarapova şi Pennetta. În urma acestor rezultate, Maria Şarapova conduce Grupa Roşie, cu două victorii (4/1 setaveraj), urmată de Simona Halep, o victorie (2/2), Flavia Pennetta, tot o victorie (2/2) şi Agnieszka Radwanska, fără victorie (1/4). Primele două jucătoare clasate în fiecare grupă se califică în semifinalele turneului. Pentru a fi sigură de calificare, Simona Halep trebuie să o învingă în două seturi pe Radwanska. Pentru a caştiga grupa, este necesar, în plus ca Pennetta să o învingă pe rusoaică. La randul ei, Radwanska se poate califica doar dacă o învinge pe Simona în două seturi, iar Şarapova caştigă în două seturi în faţa italiencei.
Ieri, la Singapore s-au jucat partide din Grupa Albă. Într-un duel ceh, Petra Kvitova a trecut cu 7-5, 7-5 de Lucie Safarova, după un meci de o oră şi 50 de minute. Petra a obţinut ce-a de-a opta victorie în întalnirile sale cu Lucie, din opt partide disputate. Spaniola Garbiñe Muguruza, a caştigat în 100 de minute, întalnirea cu germana Angelique Kerber, scor 6-4, 6-4. Muguruza conduce în clasamentul Grupei Albe, cu două succese (4-0 setaveraj), urmată de Angelique Kerber, o victorie (2-2), Petra Kvitova, o victorie (2-2) şi Lucie Safarova, fără victorie (0-4). Aceste două victorii nu-i asigură însă tinerei jucătoare spaniole (22 ani) participarea în semifinale, ea urmand să o înfrunte în ultimul meci din grupă, vineri, pentru a-şi valida biletul, pe jucătoarea cehă Petra Kvitova, în meciul vedetă al zilei, în deschidere urmand a evolua Angelique Kerber şi Lucie Safarova.
În concursul de dublu feminin, Grupa Roşie, runda a doua, s-au înregistrat rezultatele: Timea Babos / Kristina Mladenovic (Ungaria / Franţa) – Raquel Jones / Abigail Spears 7-6, 6-2; Martina Hingis / Sania Mirza (Elveţia / India) – Andrea Hlavackova / Lucie Hradecka (Cehia) 6-3, 6-4. Clasament: 1. Hingis / Mirza 2 v ); 2. Hlavackova / Hradecka – 1 v (2-2); 3. Babos / Mladenovic – 1 v (2-2); 4. Jones / Spears – 0 v (0-4).
* Perechea alcătuită din tenismanul roman Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Basel (Elveţia), dotat cu premii totale de 1.575.295 euro, după ce a învins cu 7-6, 7-6 cuplul Leonardo Mayer /Andreas Seppi (Argentina / Italia). 
Tecău şi Rojer, capi de serie numărul doi, dar rămaşi principali favoriţi după retragerea cuplului Ivan Dodig (Croaţia)/Marcelo Melo (Brazilia), au obţinut victoria într-o oră şi 35 de minute. În sferturi, Tecău şi Rojer vor înfrunta cuplul spaniol Marc Lopez/Rafael Nadal, care a trecut cu 6-1, 4-6, 10-5 de perechea croato-sarbă Borna Coric/Viktor Troicki.


* Monica Niculescu,  în postura de principală favorită, s-a calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la Poitiers (Franţa), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, după ce a trecut cu 6-3, 6-2 de spaniola Maria-Teresa Torro (128 WTA). Monica şi-a luat revanşa după prima confruntare directă cu iberica, din 2013, în turneul de la Madrid.  Următoarea adversară a Monicăi va fi învingătoarea dintre franţuzoaica Océane Dodin şi Kristyna Pliskova (Cehia).
* Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la Toronto (Canada), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, după ce a dispus cu 6-0, 6-2 de jucătoarea canadiană de origine romană Bianca Andreescu. În optimi, Mihaela Buzărnescu o va înfrunta pe olandeza Michaella Krajicek (26 ani, 182 WTA), a şaptea favorită. Cele două s-au mai întalnit în 2004, ca junioare, în Luxemburg, iar olandeza s-a impus cu 6-2, 6-4, în semifinale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.