Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Daniel Niculae, aproape de Astra

Ziarul de Vrancea
28 oct 2015 598 vizualizări
Atacantul Daniel Niculae, care a evoluat în returul ediţiei trecute a Ligii I pentru echipa Rapid, a participat, ieri, la şedinţa de pregătire a formaţiei Astra Giurgiu.

 În varstă de 33 de ani, Daniel Niculae a intenţionat să se retragă din activitate în această vară, deşi antrenorul Marius Şumudică i-a făcut o ofertă de transfer în pauza competiţională.  Niculae a declarat, ieri, pentru postul Digi Sport, că a ajuns la un acord de principiu cu Astra, dar contractul îl va semna zilele următoare. Daniel Niculae a evoluat în cariera sa la formaţiile Rapid, Electroputere Craiova, AJ Auxerre, AS Monaco, AS Nancy şi Kuban Krasnodar.
 
Debut victorios al blăjencelor

CS Volei Alba Blaj a învins, în deplasare, formaţia franceză Rochevile Le Cannet cu scorul de 3-1 (20, 20, -16, 17) la debutul celor două formaţii în Ligii Campionilor la volei feminin.  Campioana Romaniei a obţinut victoria după o oră şi 42 de minute. Echipa ardeleană şi-a adjudecat primele două seturi, cu acelaşi scor, 25-20, dar apoi a scăzut nivelul jocului şi a permis vicecampioanei Franţei să se impună clar în setul al treilea. CS Volei Alba Blaj s-a concentrat mai bine în actul al patrulea, pe care şi l-a adjudecat cu 25-17. Argentinianca Leticia Boscacci a fost cea mai bună jucătoare a meciului, cu 19 puncte reuşite pentru CS Volei Alba Blaj. De la echipa ardeleană s-au mai remarcat Dubravka Djuric, cu 14 puncte, şi Adina Salaoru, 13 p. Celălalt meci al Grupei F le va opune, astăzi pe Nordmeccanica Piacenza şi pe Dinamo Moscova.  Următorul joc al campioanei Romaniei va avea loc pe 11 noiembrie, la Sibiu, cu echipa italiană Nordmeccanica Piacenza.

ASA şi CFR, în sferturi

Formaţia ASA Targu Mureş s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Romaniei, după ce a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), divizionara secundă SC Bacău, în optimile competiţiei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Gorobsov, în minutul 57, din penalty. Tot ieri, echipa CFR Cluj a învins în deplasare, scor 1-0 echipa Viitorul II. Golul a fost înscris de Negruţ în min. 55. Aseară s-a mai jucat partida Pandurii Targu Jiu - Dinamo, iar astăzi sunt programate meciurile FC Viitorul - FC Botoşani şi FCM Baia Mare - Steaua. Celelalte echipe calificate sunt Astra Giurgiu, CSMS Iaşi şi ACS Poli Timişoara.

Din nou, aur pentru gimnastele americane

Echipa feminină de gimnastică a SUA a caştigat, la fel ca în 2014, titlul mondial la competiţia de la Glasgow, fiind urmată pe podium de China şi Marea Britanie. Echipa SUA, în componenţa Simone Biles, Gabrielle Douglas, Madison Kocian, Margaret Nichols, Alexandra Raisman, şi-a păstrat titlul mondial în competiţia feminină pe echipe, cu un total de 181.338 puncte, fiind urmată pe podium de China (176.164) şi de Marea Britanie (172.380).  Speranţele Rusiei la medalii s-au spulberat la barnă, unde toate cele trei gimnaste (Maria Harenkova, Viktoria Komova, Seda Tuthalian) au căzut.  Cele opt finaliste la CM de la Glasgow, în ordinea încheierii concursului de marţi seară, adică SUA (181.338), China (176.164), Marea Britanie (172.380), Rusia (171.964), Japonia (169.887), Canada (167.697), Italia (167.597), Olanda (162.730), au obţinut şi calificarea directă la JO din 2016. Echipa Romaniei nu s-a calificat în finala CM, după ce a încheiat pe locul 13 în competiţia de calificări, astfel încat este obligată să evolueze la turneul preolimpic pentru unul din ultimele patru ”bilete” pentru JO de anul viitor.

Alibec stă trei etape

Atacantul formaţiei Astra Giurgiu, Denis Alibec, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a FRF cu trei etape de suspendare şi 3.500 de lei penalitate sportivă în urma eliminării din partida cu ASA Targu Mureş din cadrul etapei a XV-a a Ligii I. Fotbalistul a primit cartonaşul roşu pentru proteste şi limbaj injurios la adresa arbitrului Marcel Bîrsan.  De asemenea, antrenorul formaţiei Astra Giurgiu, Marius şumudică, a fost sancţionat cu avertisment pentru comportament jignitor sau ameninţare la adresa centralului Marcel Bîrsan.

Goluri romaneşti în Cipru

Mijlocaşul Sebastian Cojocnean a marcat două goluri în partida pe care echipa sa, Ethnikos Achnas, a caştigat-o, miercuri, în deplasare, cu scorul de 3-0 (1-0), în faţa formaţiei AE Zakakiou, din liga a doua, în primul tur al Cupei Ciprului. Cojocnean a marcat în minutele 29 şi 47. La Ethnikos Achnas mai sunt legitimaţi romanii Alexandru Coman şi Alexandru Iacob. Cel de-al treilea gol al învingătorilor a fost înscris de Chatzivasilis, în minutul 74. Echipa Aris Limassol, antrenată de Eugen Neagoe, s-a calificat în turul doi al Cupei Ciprului, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 2-0 (2-0), formaţia ENAD Polis Chrysochous, din liga a doua, în runda inaugurală a competiţiei.

Rada l-a învins pe Puşcaş

Fundaşul Ionuţ Rada a marcat golul victoriei echipei Bari în meciul din deplasare cu formaţia Pro Vercelli, scor 1-0, din etapa a zecea a ligii secunde italiene. Rada, care a fost integralist, a marcat în minutul 53. Atacantul George Puşcaş a evoluat la Bari din minutul 64, cand a intrat în locul lui Maniero. În urma acestui rezultat, Bari ocupă locul 4 în clasament, cu 18 puncte.

Arsenal şi Chelsea, out din Cupa Ligii

Formaţia Sheffield Wednesday, cu atacantul Sergiu Buş pe banca de rezerve, a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa Arsenal Londra, în optimile de finală ale Cupei Ligii. Wallace ('27), Lucas Joao ('40) şi Hutchinson ('51) au înscris golurile echipei din liga a doua, romanul nefiind folosit în această partidă. Chelsea a fost învinsă la loviturile de departajare, în deplasare, de Stoke City. Walters ('52), pentru Stoke şi Loic Rémy ('90^1), pentru londonezi au stabilit scorul primelor 90 de minute. În prelungiri nu s-a mai marcat, deşi gazdele au evoluat cu un jucător mai puţin după eliminarea lui Bardsley ( '90^3), apoi Hazard a fost singurul fotbalist care a ratat la lovituri de departajare, astfel că Stoke City merge mai departe/ .

Petiţie online

Mai mulţi suporteri australieni au lansat o petiţie online prin care solicită schimbarea orei de disputare a Cupei Mondiale de rugby, dintre Australia şi Noua Zeelandă, programată, sambătă, la ora 16.00, ora Angliei, adică ora 03.00 dimineaţă la Sydney şi 05.00 la Auckland. "După două săptămani de somn puţin, cu meciuri în mijlocul nopţii, ni se pare corect din partea instanţelor rugbiului să decaleze lovitura de începere pentru suporterii celor două echipe. Emisfera Sudică a oferit publicului englez cele mai frumoase cadouri cu aceste două echipe. Trebuie să ne întoarcă favoarea şi să schimbe ora. Dacă aţi programa finala cu şapte ore mai devreme, atunci aţi face nişte oameni foarte fericiţi. Nu credem că fanii din Marea Britanie sunt interesaţi de acest meci, deoarece echipele lor au fost eliminate. Deci, alăturaţi-vă cauzei noastre", susţin fanii australieni, conform presei engleze. Pană miercuri dimineaţă, această petiţie fusese semnată de peste 450 de fani. Finala Cupei Mondiale dintre Noua Zeelandă şi Australia va avea loc, sambătă, pe arena Twickenham din Londra.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.