Sport

Maria şi-a arătat clasa

Ziarul de Vrancea
27 oct 2015 824 vizualizări
După un prim set echilibrat şi un al doilea în care a revenit tardiv, Simona Halep a fost învinsă de Şarapova în runda a doua a Turneului Campioanelor de la Singapore

Simona Halep, locul 2 WTA, a pierdut, ieri, scor 4-6, 4-6, al doilea meci disputat în Grupa Roşie a Turneului Campioanelor de la Singapore, cu rusoaica Maria şarapova, locul 4 WTA. Partida a durat o oră şi 54 de minute şi la capătul ei romanca a înregistrat a şasea înfrangere din tot atatea meciuri disputate cu Şarapova. Simona Halep şi Maria Şarapova nu se mai înalniseră din august 2014, din sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati, cand rusoaica se impusese în trei seturi. După o aşteptare atat de lungă, fanii nu au avut parte, ierik,  la Singapore, de o partidă spectaculoasă, sportivele greşind destul de mult. Diferenţa pe tabelă a fost făcută în cele din urmă de momentele sclipitoare din evoluţia Mariei. Simona a început crispată meciul, cu lovituri lungi, trimise ori în aut ori pe centrul terenului. În aceste condiţii, rusoiaca nu a avut probleme să se distanţeze la 2-0, după un break în game-ul al doilea. Cu mai mult curaj şi cu presiune pe reverul adversarei, Halep a recuperat imediat break-ul şi apoi a egalat la 2. A urmat un joc echilibrat, în care Şarapova lăsa totuşi impresia că ţine pasul cu greutate, prin greşelile comise, iar jucătoarea romană că ezită să profite de aceste slăbiciuni. Ele şi-au fructificat serviciul pană la 5-4 pentru rusoaică, moment în care Halep a apelat la sfaturile antrenorului Darren Cahill. Acesta i-a transmis romancei să fie mai agresivă, să o împingă pe Şarapova cat mai în spatele terenului şi să contine presiunea pe reverul ei. Efectul intervenţiei lui Cahill asupra Simonei Halep a fost unul neaşteptat. Jucătoarea din Constanţa a intrat într-un blocaj şi nu a mai caştigat decat un game din următoarele şapte. Setul I s-a încheiat cu un break reuşit de Şarapova după primele două duble greşeli comise de Halep: 6-4 în 54 de minute.
Evoluţia rusoaicei s-a îmbunătăţit constant în setul al doilea, în timp ce Halep şi-a înmulţit greşelile neforţate. Şarapova a caştigat pe serviciul rivalei în jocul al doilea, a condus cu 3-0 şi 4-1, apoi a reuşit un nou break, ridicand scorul de la 5-1. Sigură de victorie,, Maria  şi-a pierdut concentrarea şi i-a permis Simonei să recupereze ambele break-uri şi să se apropie la 5-4. La acest scor, Sven Groeneveld, antrenorul Mariei Şarapova, a intervenit şi a pus capăt degringoladei din jocul elevei lui. El i-a cerut acesteia să nu mai rispească punctele, să continue să fie disciplinată în joc şi să repete evoluţia de pană la 5-1. Caştigătoarea ediţiei din 2004 a Turneului Campioanelor a revenit pe teren hotărată să închidă meciul şi a reuşit acest lucru imediat, după un nou break: 6-4, 6-4.
Şarapova a avut o explozie de bucurie la final, putandu-se considera cu un picior în semifinalele competiţiei de la Singapore. Ea i-a promis o recompensă financiară antrenorului, pentru sfaturile pe care i le-a dat. "A fost un meci foarte greu. Halep a revenit de la 1-5 în setul doi, dar asta se întamplă cand nu ai mai jucat de mult timp. Nici un meci nu e uşor aici. Antrenorul o să aibă parte de mai mulţi bani pentru sfaturile pe care mi le-a dat", a declarat învingătoarea, după partidă.
Tot ieri, italianca Flavia Pennetta, locul 8 WTA, a învins-o, cu scorul de 7-6, 6-4, pe poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA. În urma acestor rezultate, Maria şarapova conduce Grupa Ruşie, cu două victorii (4/1 setaveraj), urmată de Simona Halep, o victorie (2/2), Flavia Pennetta, tot o victorie (2/2) şi Agnieszka Radwanska, fără victorie (1/4). Ultimele meciuri din această grupă vor avea loc maine: Simona Halep - Agnieszka Radwanska şi Maria Şarapova - Flavia Pennetta. Primele două jucătoare clasate în fiecare grupă se califică în semifinalele turneului. Astăzi,  sunt programate partide din etapa a doua a Grupei Albe: Lucie Safarova - Petra Kvitova şi Garbine Muguruza - Angelique Kerber.
Rezultate din turneul de dublu (Grupa Albă): Chan Yun Jan / Chan Hao Ching (Taiwan) – Bethanie Sands / Lucie Safarova (SUA /Cehia) 6-2, 6-2; Garbiñe Muguruza / Carla Suarez (Spania) – Caroline Garcia / Katarina Srebotnik (Franţa / Slovenia) 7-5, 6-2. Clasament: 1. Chan/Chan – 2 v (4-0); 2. Sands / Safarova – 1 v (2-2); 3. Muguruza / Suarez – 1 v (2-2); 4. Garcia / Srebotnik (Franţa / Slovenia) – 0 v (0-4).

Simona: “Maria a meritat să caştige”
"Nu vreau să fac calcule. Mai am încă un meci. Dacă voi fi în semifinale, este foarte bine. Dacă nu, este la fel de bine. Aştept vacanţa, aşa că nu contează. Dar evident că mi-aş dori să ajung în semifinale. Dar mai întai trebuie să mă gandesc la meciul cu Radwanska, va fi foarte greu. Astăzi, Maria Şarapova s-a mişcat foarte bine şi a dat nişte lovituri incredibile. Nu a ratat. Cred că a avut o zi foarte bună şi a dat totul. A meritat să caştige şi o felicit", a declarat Simona Halep. Simona a spus că vrea să ia doar lucrurile pozitive din meciul cu Şarapova, pentru a face mai bine la următorul meci cu sportiva rusă: "Am încercat să vin mai aproape de fileu şi să fiu mai agresivă, dar ea a jucat foarte bine. Pot spune că nu m-a lăsat să-mi fac jocul. Am făcut unele greşeli. Am comis două în primul set, la 5-4. Dar nu trebuie să găsesc scuze. Vreau să iau lucrurile pozitive din acest meci, să lucrez la ele şi să fiu mai bună data viitoare cand voi juca împotriva ei", a afirmat Halep.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.