Sport

Cruntă i-a fost răzbunarea!

Ziarul de Vrancea
25 oct 2015 767 vizualizări
Simona Halep a învins-o fără drept de apel pe italianca Flavia Pennetta la Turneul Campioanelor de la Singapore * maine, ea va juca împotriva Mariei Şarapova, care a trecut greu de Agnieszka Radwanska

Simona Halep a început perfect Turneul Campioanelor de la Singapore, luandu-şi o revanşă clară asupra italiencei Flavia Pennetta, după înfrangerea dură suferită în semifinalele US Open (1-6, 3-6 în 59 de minute). De data aceasta, Simona a fost mai blandă cu adversara ei, aflată probabil la ultimul turneu al carierei (şi primul de acest gen!), caştigand în 71 de minute cu 6-0, 6-3.  Ieri, pe terenul de la Singapore Indoor Stadium au intrat două jucătoare cu atitudini diferite. Simona Halep a arătat concentare şi determinare, în timp ce adversara ei a fost mai degrabă relaxată şi deconectată de la importanţa turneului la care participă în premieră la simplu. Simona Halep şi-a fixat ca ţintă a "bombardamentului" liniile laterale ale terenului, peste 85 la sută din loviturile ei vizand acele zone, în primul set. Pennetta a fost nevoită să alerge dintr-o parte în alte a liniei de fund şi să lovescă din poziţii incomode, din exteriorul terenului. În setul întai, care a durat 25 de minute, doar ultimul game a fost echilibrat, cel de 6-0, cand Halep a întors un prim avantaj de 40-15 al adversarei, pe serviciul acesteia. În setul al doilea, Pennetta a avut şi primele ei mingi de break, două, la 15-40, dar romanca le-a anulat şi a caştigat al şaptelea game consecutiv. Italianca a reuşit apoi să ridice un pic nivelul jocului ei, să lovească mai puternic, pe fondul unei scăderi în precizia loviturilor executate de Simona. Sportiva din Constanţa a greşit mai mult şi i-a permis rivalei să ţină pasul cu serviciul, pană la 4-3 pentru jucătoarea romană. La acel scor, Halep a simţit că este momentul să rupă jocul cu un break, primul din setul secund şi a reuşit la patra minge avută. A urmat firesc finalul, cu 6-3, după 71 de minute de joc, şi Simona Halep a reuşit revanşa mult aşteptată după eşecul de la US Open. "Am început bine, am jucat agresiv, am jucat inteligent, rapid, mai ales că am amintiri frumoase de anul trecut. Ştiam că meciurile cu Flavia sunt grele, ne-am întalnit şi în semifinale la US Open. Nouă, jucătoarelor, ne place foarte mult la acest turneu, iar eu am venit cu încredere. Vreau să mă bucur de tenis şi vă mulţumesc că veniţi să ne încurajaţi", a declarat  Simona Halep, la finalul partidei.
În cel de-al doilea meci al Grupei Roşii, rusoaica Maria Şarapova, revenită pe teren după o lungă absenţă, a învins-o după două ore şi 47 de minute pe poloneza Agnieszka Radwanska, scor 4-6, 6-3, 6-4. Şarapova a intrat mai geu în ritm, dar şi-a arătat valoarea în seturile II şi III. În decisiv, rusoaica a avut două break-uri în faţă, din care poloneza a reuşit să anihileze unul. . Maria a obţinut prima victorie după turneul de la Wimbledon, din luna iulie. De la turneul londonez, Şarapova a mai jucat doar o partidă, abandonată în setul decisiv, în turul al doilea la Wuhan. Accidentările au împiedicat-o pe rusoaică să evolueze în ultima parte a acestui an, ea ratand inclusiv US Open. Maria şarapova nu a acuzat probleme fizice duminică şi a reuşit să depăşească apărarea tenace a polonezei. Sportiva din Rusia a avut o evoluţie oscilantă, alternand momentele foare bune cu numeroase greşeli neforţate. În urma acestor rezultate, Halep conduce în clasamentul Grupei Roşii, după runda I. Conform graficului tradiţional, Simona Halep va juca, marţi, contra Şarapovei, în timp ce Radwanska se va confrunta cu Flavia Pennetta. Astăzi, de la ora 12:00, sunt programate meciuri din Grupa Albă: Garbiñe Muguruza – Lucie Safarova şi Angelique Kerber – Petra Kvitova.
* Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul unu, a ratat, vineri, calificarea în semifinaele probei de dublu din cadrul turneului de la Viena, dotat cu premii în valoare totală de 2.324.045 de euro. Tecău şi Rojer au fost învinşi în sferturi de perechea Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia), scor  6-7, 4-6, după  86 de minute de joc.Cuplul polono-brazilian a caştigat şi finala cu Jamie Murray / John Peers (Marea Britanie / Australia), scor 6-4, 6-7, 10-6. Proba de simplu a fost caştigată de spaniolul David Ferrer, 4-6, 6-4, 7-5 cu americanul Steve Johnson.
* Perechea Alexandra Cadanţu/Cristina Dinu a caştigat finala de dublu a turneului ITF de la Joue-Les-Tours (Franţa), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari. Cadanţu şi Dinu au învins în ultimul act perechea Viktorija Golubic/Alice Matteucci (Elveţia/Italia), favorită numărul 3, scor 7-5, 6-3.
* Perechea Mihaela Buzărnescu/Justyna Jegiolka (Romania/Polonia) a caştigat proba de dublu a turneului ITF de la Saguenay (Canada), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari. Buzărnescu şi Jegiolka au învins în finală perechea Sharon Fichman/Maria Sanchez (Canada/SUA), cap de serie numărul 1, scor 7-6, 4-6, 10-7.
Alte finale ale săptămanii:
Moscova (WTA): Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-2, 6-1.
Moscova (ATP): Marin Cilic (Croaţia) – Roberto Bautista (Spania) 6-4, 6-4.
Stockholm (ATP): Tomas Berdych (Cehia) – Jack Sock (SUA) 7-6, 6-2;
Luxemburg (WTA): Misaki Doi (Japonia) – Mona Barthel (Germania) 6-4, 6-7, 6-0.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.