Sport

Se ştiu efectivele la Singapore

Ziarul de Vrancea
22 oct 2015 635 vizualizări
Lucie Safarova este ultima jucătoare de tenis calificată la Turneul Campioanelor * în absenţa Serenei Williams, Simona Halep este prima favorită * Irina Begu şi Monica Niculescu s-au calificat în finala de dublu de la Moscova

Jucătoarea cehă de tenis Lucie Safarova (9 WTA), a obţinut calificarea la Turneul Campioanelor, după ce sportiva spaniolă Carla Suarez, locul 14 WTA, a fost învinsă, în sferturile de finală ale Kremlin Cup. Suarez era singura jucătoare care ar fi putut să o întreacă pe Safarova în clasamentul pe 2015, cu condiţia să ajungă în finala turneului de la Moscova. Însă spaniola a pierdut, joi, cu scorul de 1-6, 2-6, partida cu rusoaica Daria Kasatkina (104), venită din calificări. La Turneul Campioanelor, care va începe duminică, participă cele mai bune opt jucătoare în anul în curs. Americanca Serena Williams, locul 1 WTA, a declarat forfait pentru ediţia din 2015. Şapte jucătoare obţinuseră pană joi calificarea la Singapore: Simona Halep, Garbiñe Muguruza, Maria Şarapova, Petra Kvitova, Agnieska Radwanska, Angelique Kerber şi Flavia Pennetta. "Nu sunt dezamăgită că Serena Williams nu este aici, dar îmi pare rău pentru ea dacă este accidentată. Nu este uşor să lupţi împotriva Serenei tot timpul. Am făcut-o de cateva ori anul acesta, anul trecut, aşa că este în regulă. Mă simt bine şi vreau să iau fiecare meci ca o mare provocare, pentru că toată lumea joacă bine. Cred că fiecare are aici o şansă să caştige titlul. Serena nu evoluează la acest turneu, astfel că este deschis, în opinia mea. Muguruza joacă bine, Radwanska a început din nou să joace bine, aşa că o să vedem. Va fi un turneu greu, cu meciuri grele, dar asta este frumos în tenis, să ai mari provocări", a declarat Simona Halep, finalistă la ediţia trecută a acestei competiţii.
* Perechea Irina Begu/Monica Niculescu, cap de serie numărul 2, s-a calificat, ierii, în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Moscova, dotat cu premii în valoare totală de 768.000 de dolari. Irina şi Monica au învins, în semifinale, cu scorul de 6-4, 6-0, după o oră şi două minute, cuplul Andreja Klepac/Katerina Siniakova (Slovenia/Cehia). În finală, cele două romance vor întalni perechea rusă, Daria Kasatkina / Elena Vesnina, care a învins cu 6-3, 6-4 cuplul Darija Jurak/Nicole Melichar (Croaţia/SUA). Irina Begu a caştigat în carieră patru tiluri la dublu, unul dintre ele cu Monica Niculescu, în 2012, la Hobart, şi a mai jucat patru finale, dintre care două anul acesta, una cu Monica Niculescu, la Wuhan, şi alta cu Maria Irigoyen, la Rio de Janeiro. Monica Niculescu a caştigat patru turnee la dublu şi a disputat 11 finale, dintre care două în acest an. în afara celei de la Wuhan, Niculescu a disputat ultimul act la Hobart, în echipă cu Vitalia Diatcenko.
* Perechea formată din tenismanul roman Florin Mergea şi Rohan Bopanna a fost învinsă cu  6-7, 7-4, 4-10  de cuplul Julian Knowle /Daniel Nestor (Austria / Canada) în runda inaugurală a probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Viena, dotat cu premii totale de 1.745.040 euro.  Mergea şi Bopanna, favoriţii numărul patru ai probei, aflaţi în cursă pentru calificarea la Turneul Campionilor, au cedat după o oră şi 40 de minute de joc în faţa unor ''veterani'', Knowle avand 41 de ani, iar Nestor 43 de ani.  Perechea romano-indiană a reuşit 11 aşi în acest meci, dar a şi comis 8 duble greşeli. Mergea a revenit cu acest prilej după mai bine de o lună de absenţă, precedentul său meci fiind în sferturi la US Open. În urma acestui rezultat, Mergea şi-a epuizat şansele de a se califica pentru “Master Tournament” la dublu.  În sferturile de finală ale probei, cuplul principal favorit, Horia Tecău / Jean-Julien Rojer (Romania / Olanda), întălneşte astăzi perechea Lukasz Kubot / Marcelo Melo (Polonia / Brazilia).Rezultate din optimi la simplu: Ivo Karlovic (Croaţia) – Serghei Stahovski (Ucraina) 6-4, 7-5; Ernests Gulbis (Letonia) – John Isner (SUA) 6-4, 4-6, 6-4; Fabio Fognini (Italia) – Radek Stepanek (Cehia) 6-1, 6-4; Steve Johnson (SUA) – Jerzy Janowicz (Polonia) 6-4, 6-7, 6-4; David Ferrer (Spania) – Guillermo Garcia (Spania) 6-1, 6-1;

* Adrian Ungur, locul 173 ATP, a ratat  calificarea în sferturile de finală ale turneului challenger de la Brest (Franţa). El a fost învins, în turul doi, cu scorul de 1-6, 5-7, după o oră şi 19 minute, de italianul Andrea Arnaboldi (154).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.