Sport

A închinat şi Irina steagul la Kremlin

Ziarul de Vrancea
21 oct 2015 1635 vizualizări
Finalista de anul trecut de la Moscova a fost învinsă de o rusoaică venită din calificări * în schimb, Irina Begu s-a calificat în semifinale la dublu, alături de Monica Niculescu

Romania a rămas fără reprezentante în proba de simplu a turneului de tenis de la Moscova, dotat cu “Kremlin Cup”. Marţi seara, Alexandra Dulgheru (58 WTA), a pierdut după o luptă dramatică partida cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova (15), scor 4-6, 7-5, 6-7. După două seturi echilibrate, în care balanţa a înclinat de ambele părţi,  în setul decisiv, Pliskova a condus cu 4-1, dar Alexandra  a avut o revenire formidabilă, cu patru ghemuri la rand, pană la  5-4. Cele două jucătoare au ajuns în tiebreak, unde romanca a condus cu 4-1, a fost egalată, apoi a avut 6-4, dar a ratat ambele mingi de meci şi în cele din urmă Pliskova a caştigat cu 9-7, spre surpriza Alexandrei, care a contestat o minge acordată cehoaicei de arbitrul de scaun, peste arbitrul de linie. Alexandra a cedat după două ore şi 39 de minute, în care a comis nouă duble greşeli în meciul cu numărul 15 mondial.
Romanca va primi pentru participare un cec de 6.846 dolari şi un punct WTA. Pliskova a fost eliminată, ieri, surprinzător, scor 3-6, 6-7 de letona Anastasija Sevastova.  Ieri, a fost eliminată şi Irina Begu, cap de serie numărul 7, finalista ediţiei trecute, fiinde învinsă de o jucătoare venită din calificări, rusoaica Daria Kasatkina (104), scor 3-6, 6-3, 3-6. Meciul a durat o oră şi 50 de minute. Kasatkina o va întalni în sferturi pe spaniola Carla Suarez, care a trecut, cu scorul de 6-4, 7-5, de Dominika Cibulkova (Slovacia).  Alte rezultate din optimi: Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Lucie Safarova (Cehia) 6-1, 6-7, 6-3; Lesia Ţurenko (Ucraina) – Anna Schmiedlova (Slovacia) 7-6, 4-6, 6-3; Margarita Gasparian (Rusia) – Kristina Mladenovic (Franţa) 6-2, 6-3; Flavia Pennetta (Italia) – Daria Gavrilova (Rusia) 6-2, 6-4;
În proba de dublu, de o partidă interesantă a avut parte Raluca Olaru şi partenera ei canadiancă, Gabriela Dabrowski, în faţa lor aflandu-se o fostă glorie, retrasă de opt ani din circuit, dornică să reediteze experienţa Martinei Hingis. Este vorba de croata Iva Majoli, rivala Ruxandrei Dragomir de altădată. În cuplu cu necunoscuta rusoaică Anastasia Buhanko, Iva n-a rezistat cuplului romano-canadian, care s-a impus cu 6-1, 6-4. Raluca şi Gabriela s-a oprit în sferturi, fiind învinse de perechea Darija Jurak/Nicole Melichar (Croaţia/SUA), scor 6-7, 3-6 după  97 de minute. Perechea romanească Irina Begu / Monica Niculescu (favorită nr. 2) a obţinut o victorie frumoasă, scor 6-3, 7-6 în faţa perechii Alizé Cornet / Daria Gavrilova (Franţa / Rusia) şi s-a calificat, aseară în semifinale, după ce a dispus cu 6-0, 6-2 de cuplul Vera Duşevina / Anastasia Rodionova (Rusia / Australia). Echipa romană se va confrunta, în penultima fază a turneului cu perechea Andreja Klepac / Katerina Siniakova (Slovenia / Cehia) care a învins cu 7-5, 6-4 cuplul Aleksandra Krunic / Petra Martic (Serbia / Croaţia). În cealaltă semifinală, perechea Jurak / Melichar va întalni cuplul rus Daria Kasatkina / Elena Vesnina, care a dispus cu 6-4, 6-4 de echipa Jelena Ostapenko /Evghenia Rodina (Letonia / Rusia).
*În turneul ATP de la Viena, principalii favoriţi la dublu, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, au ajuns în sferturi, după ce au învins cu 6-4, 6-4, după o oră şi cinci minute, cuplul Treat Huey/Henri Kontinen (Filipine/Finlanda). Horia şi Juuls vor întalni perechea Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia), care a dispus cu 6-0, 6-3 de cuplul columbian Juan Sebastian Cabal/Robert Farah.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.