Sport

Arsenal a reuşit să învingă colosul Bayern

Ziarul de Vrancea
21 oct 2015 840 vizualizări
Apărările s-au făcut de ras în meciul Bayer Leverkusen - AS Roma din etapa a III-a a Ligii Campionilor * Ce poate fi mai frumos în fotbal decat un meci de Liga Campionilor în care se înscriu opt goluri şi se încheie cu un 4-4, după 0-2 şi 4-2? părările s-au făcut de ras în meciul Bayer Leverkusen - AS Roma din etapa a III-a a Ligii Campionilor * Ce poate fi mai frumos în fotbal decat un meci de Liga Campionilor în care se înscriu opt goluri şi se încheie cu un 4-4, după 0-2 şi 4-2?

Numai că partida dintre Bayer Leverkusen şi AS Roma a reuşit să-i încante mai degrabă pe fanii amatori de suspans decat pe cei pasionaţi de fotbal, fiindcă majoritatea golurilor au fost înscrise mai degrabă pe greşeli copilăreşti de apărare decat pe realizări excepţionale, “romanul” Pjanic şi “farmacistul” Kampl (cunoscut nouă din meciurile Astrei cu Salzburg) făcand excepţii prin reuşitele sale din faze fixe. În rest, vorba unui hatru, n-a fost 4-4 ca la teatru ci, ca la circ. Nici Rudi Garcia, antrenorul francez al Romei, nu poate fi mulţumit pe deplin: ". Suntem cu toţii dezamăgiţi, dar am caştigat un punct după ce am revenit de la 0-2. Am marcat patru goluri şi am caştigat un punct. Nu ştiu cate trebuia să marcăm pentru a caştiga. La 4-2 pentru noi am coborat prea mult liniile şi asta ne-a costat", a spus Garcia.
Fotbal de luptă, fotbal “icnit” a fost la Londra, în aceeaşi grupă E, unde Arsenal a reuşit să învingă monumentul Bayern tocmai într-o perioadă în care suporterii dădeau semnale că s-au săturat pană în gat de alsacianul de Wenger. Cu zero puncte în două partide, învinsă chiar în buricul Londrei de Olympiakos Pireu, echipa londoneză a scraşnit din dinţi şi a caştigat un meci greu, în care veriga slabă a bavarezilor a fost chiar mult-lăudatul Lewandowski, autor al unor ratări de toată antologia. "Ne-am dorit să caştigăm şi am reuşit acest lucru datorită disciplinii. A fost o partidă de nivel înalt între două echipe bune. Bayern a avut o posesie mai bună, dar noi am rămas compacţi în defensivă şi am lovit pe contraatac. în repriza a doua am urcat mai mult, am jucat în terenul advers, iar Bayern a scăzut ritmul. Am învins o echipă extrem de puternică pentru că am rămas concentraţi din primul pană în ultimul minut şi am evitat să primim gol. Nu poţi şti niciodată cand caştigi meciul, de aceea trebuie să rămai tot timpul concentrat", a spus Wenger, în timp ce Guardiola n-a uitat să precizeze cele două intervenţii magistrale ale portarului Manuel Neuer, care a limitat proporţiile scorului. De altfel, Neuer a plonjat foarte bine şi la golul din minutele adiţionale înscris de Mesüt Özil, însă mingea depăşise de puţin linia porţii, lucru văzut bine de arbitrii de poartă.
Demnă de remarcat este şi comportarea curajoasă a jucătorilor de la BATE Borîsau în faţa Barcelonei, dar atunci cand nu e Messi, îşi mai ia şi Rakitic sarcina golului.
Grupa E: BATE Borîsau – FC Barcelona 0-2. Rakitic (’48, ’65); Bayer Leverkusen – AS Roma 4-4. Hernandez (‘48, ’65), Kampl (’84), Mehmedi (’86) / de Rossi (’29, ’38), Pjanic (’54), Falque (’73). Clasament: 1. Barcelona – 7 p; 2. Leverkusen – 4 p; 3. BATE – 3 p; 4. Roma – 2 p.
Grupa F: Arsenal Londra –Bayern München 2-0. Giroud (’77), Özil (‘90^4); , Dinamo Zagreb – Olympiakos Pireu 0-1. Ideye (79). Măţel a fost integralist la gazde. Clasament: 1. Bayern – 6 p; 2. Pireu – 6 p; 3. Arsenal – 3 p; 4. Zagreb – 3 p. 
Grupa G: Dinamo Kiev – Chelsea 0-0; FC Porto – Maccabi Tel Aviv. 2-0. Aboubakar (’37), Brahimi (’41).  Clasament: 1. Porto – 7 p; 2. Kiev – 5 p; 3. Chelsea – 4 p; 4. Maccabi – 0 p.
Grupa H: FC Valencia – Gent 2-1; Feghouli (’15), Mitrovic (’72 – autogol) / Foket (’40);  Zenit Sankt Petersburg – Olympique Lyon 3-1. Dziuba (‘3), Hulk (‘5), Danny (’83) / Lacazette (’49). Clasament. 1. Zenit – 9 p; 2. Valencia – 6 p; 3. Gent – 1 p; 4. Lyon – 1 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.