Sport

Comunele Gugeşti şi Dumbrăveni în febra derby-ului de sâmbătă

Dan Chiriac
21 oct 2015 1078 vizualizări
Cele două echipe şi-au propus în acest an să participe la barajul pentru promovare în liga a treia

La finalul acestei săptămâni, echipele de seniori din judeţ vor disputa etapa a şasea din cadrul Ligii Vrancei Altdorf Tehnik. Comunele Gugeşti şi Dumbrăveni au intrat deja în febra derby-ului local ce se va disputa sâmbătă, de la orele 16.00. Ambele echipe şi-au propus în acest sezon să câştige campionatul şi să participe la barajul de promovare în liga a treia. Ambiţii pentru acest joc sunt foarte mari, chiar dacă, rezultatul nu va conta în economia finală a campionatului. Orgoliile dintre cele două formaţii sunt foarte mari. Finala Cupei României de anul trecut, disputată între cele două formaţii la Focşani, a deschis şi mai mult rivalitatea dintre ele. Gugeştenii îşi doresc foarte mult revanşa în jocul de sâmbătă, după ce au pierdut la penalty-uri finala. Câteva sute de suporteri din ambele părţi şi-au anunţat prezenţa la meci. Rivalitatea sportivă dintre cele două localităţi a început în urmă cu trei ani, după reînfiinţarea echipei din Dumbrăveni. Fără teren în primul an, formaţia din Dumbrăveni şi-a disputat partidele de acasă pe stadionul din Gugeşti. Formaţia pregătită de Daniel Bănică a ajuns până în semifinalele Cupei României, după ce a învins în sferturi chiar pe Victoria Gugeşti. Dumbrăveniul s-a oprit în penultimul act după înfrângerea cu 0-1 suferită în faţa celor de la Unirea Ţifeşti. Echipa din Dumbrăveni a jucat finala fazei judeţene şi în sezonul 2013-2014, când a cedat în partida cu FC Panciu. Ascensiunea echipei din Dumbrăveni, care a terminat pe locurile 2 şi 3 în Superliga Altdorf Tehnik, în ultimii doi ani, i-a ambiţionat foarte mult pe cei din conducerea echipei din Gugeşti. Victoria Gugeşti s-a revitalizat la începutul acestui an, chiar după ce a transferat doi dintre cei mai buni jucători ai echipei din Dumbrăveni, Eugen Ştefan şi Cătălin Costin, originari de altfel din Gugeşti, dar şi pe Bîra, Nistor, Rodinel Stan sau portarul Lazăr, jucători cu apariţii în ligile superioare ale fotbalului românesc. Fotbalul din Gugeşti a revenit în prim-planul Cupei României, după 25 de ani. În 1990 Foresta Gugeşti a reuşit să ajungă în 16-zecimile competiţiei, unde a întâlnit Farul Constanţa. Constănţenii s-au impus atunci cu 2-1, după prelungiri, golul victoriei fiind marcat în minutul 110. (Dan CHIRIAC)
Programul etapei a şasea:
Seria1:
Sâmbătă - ora 16.00
Şoimii Mirceşti – Podgoria Coteşti
Voinţa Răstoaca – Voinţa Odobeşti
Duminică ora 11.00
Viitorul Bilieşti - Voinţa Cîrligele
Victoria Vînători - va sta
Seria a II-a:
Sâmbătă orele 16.00
Victoria Gugeşti – Euromania Dumbrăveni
Duminică ora 11.00
Unirea Milcovul - Tractorul Năneşti
AS Suraia – Voinţa Slobozia Ciorăşti
Dinamo Tătăranu va sta
Seria a III-a:
Duminică ora 11.00:
Unirea Ţifeşti – FCM Adjud
Victoria Pufeşti – Gloria Răcoasa
Trotuşul Rugineşti – Viitorul Homocea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.