Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Obiectiv: ieşirea din grupe

Dan Chiriac
20 oct 2015 631 vizualizări
Preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, ieri, că obiectivul echipei naţionale la Campionatul European de anul viitor este calificarea în optimile de finală ale competiţiei găzduite de Franţa

“Obiectivul este ieşirea din grupe. Domnul Iordănescu şi tot staful răman la echipă, aceasta este dorinţa federaţiei", a adăugat şeful FRF. Prima reprezentativă a Romaniei îşi va afla adversarele de la Campionatul European din 2016, primul său turneu final după o pauză de opt ani, la 12 decembrie, la Paris, unde va avea loc tragerea la sorţi a grupelor competiţiei găzduite de Franţa.

Mesajul Simonei pentru suporteri

Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA şi principală favorită la Turneul Campioanelor, din Singapore, s-a declarat încantată să participe din nou la această competiţie şi a menţionat că îi apteaptă pe fanii săi să o susţină. "Bună, sunt Simona Halep. Sunt încantată că mă aflu din nou aici pentru Turneul Campioanelor şi sper să fac cateva meciuri bune. Vă aştept să mă susţineţi. Mulţumesc", a spus Halep într-un filmuleţ postat pe Twitter. WTA notează că Halep este prima jucătoare care a ajuns în Singapore. Turneul Campioanelor se va desfăşura în perioada 25 octombrie - 1 noiembrie.

Pistorius a fost eliberat

Atletul paralimpic Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de închisoare pentru uciderea prietenei sale Reeva Steenkamp, a fost eliberat, luni seară, şi va avea un regim de arest la domiciliu, a anunţat presa sud-africană. Atletul va sta la locuinţa unchiului său Arnold Pistorius de la Pretoria, a afirmat Anneliese Burgess, purtătoarea de cuvant a familiei. Oscar Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp. Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc. Sportivul a decis să nu conteste sentinţa primită. însă procesul campionului paralimpic sud-american va fi rejudecat în apel, în luna noiembrie, la cererea Parchetului.

Goga, observator în Europa League

Observatorul Octavian Goga va fi delegat UEFA la partida Girondins Bordeaux - FC Sion din Liga Europa. Partida va fi conducă de o brigadă din Macedonia, alcătuită din centralul Aleksandar Stavrev, asistenţii Marjan Kirovski şi Dejan Kostadinov, arbitrii adiţionali Dimitar Meckarovski şi Dejan Jakimovks şi rezerva Goce Petreski. Partida contează pentru grupa B a Ligii Europa şi este programată joi, de la ora 22:05, ora Romaniei, pe "Nouveau Stade de Bordeaux".
 
Platini nu va fi examinat

Candidatura lui Michel Platini la preşedinţia FIFA nu va fi examinată de Comisia electorală a forului fotbalistic mondial pe timpul suspendării de 90 de zile a francezului, pronunţată la 8 octombrie. Dacă această suspendare este ridicată sau expiră înainte de data alegerilor, adică 26 februarie, Comisia electorală ad-hoc va lua deciazia în acel moment, a anunţat preşedintele acesteia, Domenico Scala.  Suspendarea lui Platini ar urma să expire la începutul lunii ianuarie. Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, vicepreşedintele Michel Platini, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al UEFA, şi secretarul general Jerôme Valcke au fost suspendaţi, în 8 octombrie, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de corupţie, de Comisia de Etică a forului fotbalistic internaţional. Perioada de suspendare a celor trei se referă la orice activitate naţională şi internaţională legată de fotbal şi poate fi extinsă cu 45 de zile. Platini a făcut apel la suspendarea de 90 de zile.

Cissé se retrage

Atacantul Djibril Cissé  şi-a anunţat retragerea din activitate, în cadrul emisiunii J^1 de la Canal Plus, el afirmand că nu mai poate practica fotbalul la nivel înalt. În varstă de 34 de ani, Cissé  a explicat că în luna ianuarie a fost nevoit să-şi pună o proteză la un şold. "Trebuie să ştii să-şi asculţi corpul din cand în cand. S-a terminat. Nu mai pot juca la nivel înalt, trebuie să întorc foaia", a declarat jucătorul. Djibril Cissé  a marcat nouă goluri în 41 de selecţii pentru naţionala Franţei. El a jucat de-a lungul carierei la Auxerre, Liverpool, Olympique Marseille sau Lazio Roma.


I-am zdrobit pe yankei la fotbal

chipa de fotbal a Ministerului Apărării Naţionale a caştigat, marţi, la Buftea, turneul "împreună pentru Romania", organizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei Romane, competiţie la care a participat şi o formaţie americană, care a încasat 39 de goluri în 3 meciuri şi s-a clasat pe ultimul loc. Echipa MAN a caştigat cu 14-2 formaţia americană, cu 5-0 echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi cu 6-4 echipa Jandarmeriei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.