Sport

A venit şi prima victorie în campionat pentru echipa de futsal

Dan Chiriac
20 oct 2015 851 vizualizări
Concordia Chiajna-Galactic Focşani 4-5 (2-0), în liga întâi de futsal u Ştefan Lupu şi Valentin Ion au fost convocaţi la naţionala sub 21 de ani a României

Două veşti foarte bune pentru fanii echipei de futsal au venit luni seara. Prima este victoria obţinută în deplasare, la Chiajna, de echipa Galactic Focşani, la capătul unui meci cu două reprize diamentral opuse. Prima, dominată clar de gazde, şi a doua ce a însemnat revenirea spectaculoasă a formaţiei pregătite de Petrache Gurguiatu şi Adi Toma. A doua veste importantă a venit pe adresa clubului focşănean. Doi componenţi ai echipei, Valentin Ion şi Ştefan Lupu, au fost convocaţi la lotul de tineret sub 21 de ani, care va juca săptămâna viitoare două partide de pregătire cu naţionala Moldovei.

Cum a decurs meciul?

Echipa de futsal Galactic Focşani a disputat luni partida din cadrul etapei a cincea din cadrul ligii întâi. Focşănenii au întâlnit la Sala Polivalentă din Chiajna o formaţie care avea, la fel ca şi echipa focşăneană, zero puncte înaintea acestui joc. Era un derby al subsolului de clasament, în care fiecare formaţie îşi dorea să acumuleze primele puncte în campionat. Gazdele, pregătite de antrenorul Jan Cosac, au început în forţă şi au dominat prima repriză. Au reuşit să marcheze de două ori, iar mulţi se gândeau deja că Galactic Focşani va rămâne în postura de lanternă roşie. Certaţi serios la pauză de cei doi tehnicieni, Gurguiatu şi Toma, focşănenii au făcut o repriza secundă spectaculoasă şi au întors soarta meciului. Dumitriu 2, Nistor, Lupu şi Duca au punctat pentru echipa focşăneană şi au dus scorul la 5-4 în favoarea focşănenilor. Cei doi tehnicieni ai formaţiei vrâncene nu au dorit să facă foarte multe comentarii despre acest joc, după ce au vorbit prea puţin la partidele pierdute în primele etape. “Este important că am obţinut această victorie, am arătat încă că putem face faţă ligii întâi”, ne-a spus tehnicianul Petrache Gurguiatu.
Galactic a jucat cu următorii jucători: Borş,S. Sava, Stanciu, Dumitriu, R. Sava, Munteanu, Nistor, Covaci, V. Ion, Duca şi Lupu. Focşănenii vor juca etapa viitoare, pe teren propriu, cu City’us Tg. Mureş, multipla campioană naţională. Partida se va desfăşura vineri, la Sala Polivalentă. În clasament, Galactic Focşani are trei puncte, fiind la egalitate cu CSMS Iaşi, în timp ce Concordia Chiajna a rămas cu zero puncte.

Doi jucători convocaţi la naţională

Luni, pe adresa clubului Galactic Focşani a sosit o adresă de convocare pentru doi jucători ai echipei de futsal. Valentin Ion şi Ştefan Lupu au fost convocaţi la echipa naţională a României sub 21 de ani. Jucătorii se vor prezenta pe 27 octombrie la Iaşi, urmând să dispute cele două partide de pregătire cu Republica Moldova în zilele de 28 şi 29 octombrie. Convocarea vine firesc după evoluţia celor doi jucători în primele şase etape ale campionatului. Chiar dacă focşănenii au pierdut primele partide jucate, evoluţia celor doi a fost apreciată aproape de fiecare dată. Pentru echipa de futsal convocările nu sunt o premieră. Anul trecut, la lotul naţional de juniori au ajuns portarul Crăciun, dar şi jucătorii de câmp Duca şi Statulat. Totuşi, în ciuda celor două veşti foarte bune, apele nu sunt foarte limpezi la echipa de futsal. Finanţarea echipei a întârziat să vină, astfel încât, în ultimele zile, s-a vorbit despre retragerea echipei din campionat. Rămâne de văzut ce se va întâmpla până la jocul de vineri cu multipla campioană naţională.  (D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.