Sport

Mesaj pentru handbaliştii de la CSM Focşani: "Hai că se poate!"

Ziarul de Vrancea
19 oct 2015 1259 vizualizări
"Contează enorm de mult pentru noi faptul ca veniţi la sală", le-a spus suporterilor Robert Andrei Năstăsie, extremă în cadrul echipei de handbal, mesaj care nu a rămas fără ecou în rândul iubitorilor de spectacol sportiv din Focşani u duminică seara, CSM Focşani a pierdut la mare luptă, 25-29, în faţa celor de la HC Vaslui

Meciul de duminică seara al handbaliştilor de la CSM Focşani a arătat că se poate. Putem, cu o echipă mică, să ne ridicăm la nivelul marilor jucători de Liga Naţională. Deşi băieţii de la CSM au pierdut în final, au arătat pe parcursul primei reprize că pot reveni, că pot face un joc frumos, spectaculos. Ceva s-a întâmplat în repriza a doua, însă, cu toate că jocul băieţilor nu a mai fost cel pe care l-au arătat în a doua parte a primei reprize, poate şi pe fondul numeroaselor eliminări, publicul a fost fantastic. La niciun meci al băieţilor nu a fost atâta gălăgie în Sala Polivalentă, plină ochi, suporterii susţinând echipa până în ultima secundă. Impresionat de atmosferă, Robert Andrei Năstăsie, extrema dreapta a CSM, a postat pe pagina sa de facebook un text emoţionant pa care îl redăm integral:

“Este rândul meu să vă ofer o porţie interminabilă de aplauze”


 Handbalistul Robert Andrei Năstăsie

 “În România sunt puţini susţinători sinceri ai sportului în general, al handbalului în special. Astfel de oameni merită întreaga noastră apreciere.
Sportul înseamnă educaţie, sănătate şi nu numai! Pentru multi dintre noi, sau cel putin pentru mine, Focşani a devenit un al doilea cămin, căruia cu drag îi spunem “ACASĂ”. Din respect faţă de de suporteri care ne-au oferit încrederea, dragostea şi susţinerea lor necondiţionată, nu pot să spun decât "vă mulţumesc". Vă mulţumesc eu cât şi colegii mei pentru emoţiile oferite, pentru momentele de neuitat în care ne-aţi susţinut, ne-aţi aplaudat, ne-aţi ajutat să trecem peste momentele mai puţin faste, să devenim mai buni, contează enorm de mult pentru noi faptul ca veniţi la sală. Din respect faţă de omul care a venit şi vine la sală este rândul meu să vă ofer o porţie interminabilă de aplauze. Mai rar oameni ca la Focşani, rar aşa suporteri fanatici ca ai Focşaniului. La fiecare meci sunt impresionat de atmosfera pe care o fac şi de faptul că sunt mereu alături de noi. Poate că au fost momente când v-am dezamăgit sau alte momente în care v-am făcut fericiţi, însă mereu am încercat să facem tot ce putem, să dăm tot ce este mai bun din noi. Nu cedăm, ne vom lupta!!”, a scris Robert Andrei Năstăsie.
 

 

 

Suporterii răspund
 

Suporterii au distribuit postarea handbalistului şi au încurajat jucătorii care, de la meci la meci, dau dovadă, în multe minute ale jocului lor, că devin tot mai buni şi ar merita un loc în Liga Naţională şi în ediţiile viitoare. Unul dintre suporteri, Cătălin Vlădescu, îi inoculează fiului său de numai 6 ani plăcerea jocului de echipă. Într-o postare intitulată “Hai că se poate!” acesta precizează că jocurile CSM sunt printre puţinele bucurii ale focşănenilor. Iată textul acestuia:
“Robert-Andrei Năstăsie, eşti tizul piciului meu de 6 ani şi jumătate pe care meci de meci, alături de soţie, l-am luat cu noi la sală, chiar dacă deocamdată nu înţelege foarte bine ceea ce se întâmplă pe suprafaţa de joc, chiar dacă nu tot timpul priveşte spre ceea ce se întâmplă în timpul jocului... Dar niciodată nu mi-a spus că nu vrea să meargă! Suflă şi el, după priceperea şi puterile lui într-o vuvuzela cam mică, mult prea mică pentru cât am vrea noi de tare să vă încurajăm, să strigăm! Când oboseşte, o preiau eu. După meciul de aseară, cu Vasluiul, am răguşit, la fel ca la toate meciurile noastre de acasă dealtfel...i-am avut în mâna şi i-am scăpat! A fost poate primul meci în care am simţit, cu toţii sunt convins, că victoria trebuia să fie a noastră. Dar nu-i nimic! Data viitoare vom fi tot acolo, în primele rânduri, la poarta dinspre tabela care deocamdată se încăpăţânează să nu ne fie un bun aliat. Deocamdată, sunt convins! Hai că se poate! Meciurile de handbal ale CSM-ului, sunt şi sperăm să rămână şi la anul, printre puţinele lucruri importante care se întâmplă în oraşul ăsta mic, singurele bucurii ale oamenilor care găsesc parcă tot mai puţine motive de satisfacţie. În aceste prime meciuri de Liga Naţională am învăţat să ne bucurăm şi să oftăm împreună, am tras în piept, puternic, aerul tare al înălţimilor. Ştim foarte bine că în Liga Naţională nu este greu, ci foarte greu, dar tot atât de bine ştim că împreună putem merge mai departe! Am văzut pe chipurile voastre că vă pasă, că vreţi să luptaţi, o atitudine pe care publicul focşănean, avid de spectacol sportiv şi fin cunoscător al jocului pe semicerc, nu a întârziat să o răsplătească. Sunt absolut convins că dacă am fi avut o Polivalentă cu o capacitate mai mare, toate scaunele ar fi fost ocupate. Este modul suporterului de a mulţumi unei echipe căreia-i pasă, care luptă, cu gândul şi la cel care vine, meci de meci, la sală. Scriam şi cu alte ocazii că jocul echipei este în creştere şi că dacă se va menţine pe acelaşi trend, ascendent, rezultatele pot şi trebuie să vină. După jocul arătat până acum, îndrăznesc să afirm că locul ocupat în clasament trebuia să fie altul, cu două, trei poziţii mai sus. În viitor, cu ceva mai multă atenţie la finalizare şi puţin pragmatism în joc, evident alături de celelalte elemente absolut obligatorii marii performanţe, cred că la Focşani se poate naşte o echipa bună de Liga Naţională. Hai că se poate!”, scrie suporterul Cătălin Vlădescu. Duminică seara, CSM Focşani a pierdut la mare luptă, 25-29, în faţa celor de la HC Vaslui. Duminică, focşănenii vor juca în deplasare cu Danubius Galaţi, următorul meci fiind programat acasă, pe 15 noiembrie, cu Dunărea Călăraşi. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Dadu, acum 3103 zile, 22 ore, 23 minute, 1 secunda
Stim ca vor veni si alte victorii voi doar pregatiti-va profesionist de acum incolo
suporter, acum 3104 zile, 1 ora, 23 minute, 4 secunde
Ne trebuie o Polivalenta mai mare!!!!! Avem echipa ce merita o sala si mai mare, pentru toti oamenii care vor sa sustina aceasta echipa! Alooooo!!!! Oprisane, se aude???!?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.