Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cristina Neagu, patru goluri pentru Buducnost

Ziarul de Vrancea
19 oct 2015 433 vizualizări
Jucătoarea romană Cristina Neagu a marcat patru goluri pentru formaţia muntenegreană Buducnost Podgorica, deţinătoarea trofeului, care a surclasat echipa suedeză IK Savehöf cu scorul de 33-20 (17-8), duminică seara, pe teren propriu, în Grupa D a Ligii Campionilor la handbal feminin. Vineri, în primul meci al grupei, CSM Bucureşti a dispus de MKS Selgros Lublin (Polonia) cu 33-21.

Următoarele partide vor avea loc pe 23 octombrie: Selgros Lublin - Buducnost şi IK Savehof - CSM Bucureşti.  În Grupa A, Rostov pe Don a învins neaşteptat în deplasare pe vicecampioana Larvik, cu 27-21. Ilina, cu 9 goluri, a fost cea mai bună marcatoare a învingătoarelor.  Vineri, HCM baia Mare a învins în deplasare pe RK Krim Mercator Ljubljana, cu 33-27.  Următoarea etapă va programa meciurile HCM Baia Mare - Larvik (23 octombrie) şi Rostov - RK Krim Mercator (24 octombrie).  Romanca Eliza Buceschi a fost cea mai bună marcatoare, cu cinci goluri, a echipei germane Thüringer HC, care a remizat acasă, 27-27, cu Fleury Loiret Handball (Franţa). Crina Pintea a marcat de două ori pentru gazde.

Platini nu abandonează lupta

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, ieri, că se gandeşte în continuare să candideze la şefia FIFA, subliniind că este ruşinos să fie tarat în "acelaşi noroi cu alţii", în scandalul care vizează forul fotbalistic mondial, informează Le Figaro. "Încă îmi doresc să candidez. Am fost suspendat trei luni, dar ce mă enervează cel mai mult este că am fost pus în aceeaşi oală cu alţii. Este ruşinos să fiu băgat în acelaşi noroi. Avocaţii mei urmează procedurile FIFA şi se vor adresa Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv dacă este nevoie. Sper că totul va merge repede. Nu aş vrea să fiu la fel ca Mohamed Bin Hammam, care în 2011 s-a trezit suspendat înainte de alegerile FIFA, iar apoi exonerat... prea tarziu, după ce Blatter a fost reales", a afirmat Platini pentru Le Monde. Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, vicepreşedintele Michel Platini, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al UEFA, şi secretarul general Jerome Valcke au fost suspendaţi, în urmă cu două săptămani, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de corupţie, de Comisia de Etică a forului fotbalistic internaţional.

Poll îl apără pe Panti

Fostul arbitru Graham Poll este de părere că portarul Costel Pantilimon a fost faultat de două ori la faza golului marcat de Berahino în meciul West Bromwich Albion - Sunderland, scor 1-0, din etapa a IX-a a Premier League. "Arbitrul Martin Atkinson a scăpat două faulturi clare comise de Saido Berahino asupra lui Costel Pantilimon. Cand un portar se află în careul mic, iar picioarele lui nu ating solul, nu este permis niciun contact fizic. Berahino sare clar în Pantilimon, ceea ce este fault. Apoi portarul a recuperat şi a avut ambele maini pe minge, în timp ce atacantul i-a lovit balonul din maini pentru a înscrie", a explicat fostul arbitru internaţional, în rubrica sa săptămanală din Daily Mail. În meciul de sambătă, Berahino a înscris golul în minutul 54, după ce Pantilimon nu a reuşit să reţină o minge centrată de pe partea stangă a terenului.

Ciolacu a terminat aventura poloneză

Fostul atacant al echipei Rapid Bucureşti Andrei Ciolacu, şi-a reziliat de comun acord contractul cu formaţia Slask Wroclaw, a anunţat, luni, site-ul oficial al clubului polonez. Conform sursei citate, cele două părţi au fost aproape de încetarea colaborării încă din vară, dar atunci nu s-a ajuns la un acord. Andrei Ciolacu, în varstă de 23 de ani, a fost legitimat de Slask Wroclaw la începutul anului, dar el nu a jucat niciun meci la prima echipă. La formaţia a doua a clubului Slask Wroclaw, atacantul roman a marcat 12 goluri în 20 de meciuri jucate.

Berdych şi Nadal, calificaţi la Londra

Jucătorii de tenis Tomas Berdych şi Rafael Nadal şi-au asigurat calificarea la Turneul Campionilor  de la Londra, turneu care va avea loc în perioada 15-22 noiembrie, a anunţat. Cehul şi spaniolul se alătură lui Novak Djokovic, Andy Murray, Roger Federer şi Stan Wawrinka deja calificaţi pentru Mastersul de la Londra.


Franţa, campioană europeană la volei

Reprezentativa masculină a Franţei a caştigat Campionatul European de volei, după ce a învins, duminică, la Sofia, cu scorul de 3-0 (19, 27, 27) selecţionata similară a Sloveniei.  Locul trei a fost ocupat de Italia, care a învins în finala mică Bulgaria, scor 3-1 (25-20, 25-14, 23-25, 25-20).

Cel mai rapid gol  MLS

Atacantul american Mike Grella a marcat cel mai rapid gol din istoria ligii profesioniste nord-americane (MLS), după ce a deschis scorul în secunda şapte a meciului cu Philadelphia Union, scor 4-1. Anteriorul record îi aparţinea lui Tim Cahill, care a înscris în 2013, tot pentru New York Red Bulls, după opt secunde de joc. Grella a marcat şi pentru a doua oară în meciul de duminică, în minutul 17, celelalte reuşite ale echipei din New York fiind semnate de Wright-Phillips şi Lawrence. Pentru Philadelphia Union a înscris Le Troux.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.