Sport

Romancele se înghesuie la Moscova

Ziarul de Vrancea
18 oct 2015 516 vizualizări
Cu excepţia Simonei Halep, toate jucătoarele noastre fruntaşe vor partcipa la marele turneu din capitala Rusiei

Jucătoarea romană de tenis Ana Bogdan (149 WTA)  a învins-o pe compatrioata sa Patricia Ţig cu 6-4, 6-1, sambătă, în runda inaugurală a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 702.900 dolari. Ea a reuşit să treacă şi de turul II al calificărilor, depăşind-o cu 7-5, 6-4 pe rusoaica Anna Blinkova (1253 WTA). În turul decisiv pentru calificarea pe tabloul principal, Ana o va întalni pe Aliaksandra Sasnovici (Belarus, 101), care a dispus cu 6-7, 6-1, 6-4 de Nighina Abduraimova (Uzbekistan, 216).,
Pe tabloul principal la Moscova se află trei romance, Irina Begu (25), Monica Niculescu şi  Alexandra Dulgheru.  Irina Begu este a şaptea favorită şi va juca în primul tur cu bulgăroaica Ţvetana Pironkova (48). Pironkova are 2-1 în meciurile directe, dar Irina s-a impus în ultima confruntare, anul trecut, în sferturi, chiar la Moscova, disputand apoi finala. Monica Niculescu (45 WTA) va avea o adversară dificilă, rusoaica Anastasia Pavliucenkova (29 WTA), campioana en titre. Pavliucenkova a caştigat ambele meciuri cu Monica. Sorţii nu i-au fost favorabili nici Alexandrei Dulgheru ( 56 WTA), care o va înfrunta pe a şasea favorită, Karolina Pliskova (Cehia). Alexandra va juca în premieră împotriva cehoaicei de 23 de ani, care ocupă locul 15 în lume.
* Petru Luncanu l-a învins pe rusul Evgheni Karlovski în trei seturi, cu 6-4, 4-6, 6-4, în manşa inaugurală a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului ATP de la Moscova, dotat cu premii totale de 698.325 dolari. El, însă, a fost elimiat în turul II, de rusul Konstantin Kraviciuk, scor 2-6, 2-6.
* Poloneza Agnieszka Radwanska (6 WTA), a caştigat, ieri, turneul de la Tianjin, al 16-lea său titlu WTA, şi a devenit a cincea jucătoare calificată la Turneul Campioanelor. Radwanska, favorită  nr. 2, s-a impus în finala turneului dotat cu premii de 500.000 de dolari în faţa sportivei Danka Kovinic din Muntenegru, locul 75 WTA, scor 6-1, 6-2. Agnieszka va participa pentru a cincea oară consecutiv la Turneul Campioanelor. La ediţia din acest an s-au mai calificat pană acum Simona Halep, Maria Şarapova, Garbiñe Muguruza şi Petra Kvitova. Pentru ultimele trei locuri disponibile la Turneul Campioanelor se luptă jucătoarele Angelique Kerber (Germania), Lucie Safarova (Cehia), Flavia Pennetta (Italia), Timea Bacsinszky (Elveţia), Carla Suarez (Spania), Venus Williams (SUA), Karolina Pliskova (Cehia) şi Belinda Bencic (Elveţia).
Alte turnee ale săptămănii
Shanghai (ATP): Novak Djokovic (Serbia) – Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) 6-2, 6-4;
Hong Kong (WTA): Jelena Jankovic (Serbia) – Angelique Kerber (Germani9a) 3-6, 7-6, 6-1. În cazul în care s-ar fi impus în faţa lui Jankovici, Angelique Kerber s-ar fi calificat la Turneul Campioanelor.
Linz (WTA): Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Anna-Lena Friedsam (Germania) 6-4, 6-3.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.