Sport

Karateka, zece medalii la Campionatul Mondial

Dan Chiriac
15 oct 2015 672 vizualizări
Sportivii de la CSM Focşani 2007, pregătiţi de Daniel Fusaru, au obţinut nouă medalii la mondiale şi cinci medalii, la Cupa Mondială u la mondialele de la Subotica, sensei Daniel Fusaru a cucerit două medalii de aur, două de argint şi un bronz u Robert Giugea a adus aurul pentru CS Unirea Focşani

Campionatele Mondiale de karate SKDUN şi Cupa Mondială pentru nohai, s-au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Subotica, în Serbia. La întreceri au participat 1.200 de sportivi din 34 de ţări. Karateka pregătiţi de sensei Daniel Fusaru la CSM Focşani 2007 au adus nouă medalii la Campionatul Mondial şi cinci medalii la Cupa Mondială. Conform site-ului clubului focşănean, rezultatele obţinute sunt: la Campionatul Mondial: Sensei Daniel Fusaru – de două ori aur, de două ori, argint şi o dată bronz, Andreea Arginteanu aur, argint şi bronz, Bogdan Alpreotesei, argint. La Cupa Mondială: Laurenţiu Nemuţ – aur, Sebastian Condruz – aur, George Popa – argint şi bronz, Adelina Popa, bronz. Ca şi la alte competiţii de acest nivel, cele mai bune performanţe aparţin lui sensei Daniel Fusaru care a devenit dublu campion mondial – la kata echipe masculin seniori, împreună cu Bogdan Lipianu şi Adrian Achiţei, şi la kata echipe mixt seniori, cu Georgiana Tinca şi Adrian Achiţei. Sensei Daniel Fusaru a mai câştigat două locuri doi – la kata individual seniori şi la kumite echipe mixt, unde a fost rezervă, şi un loc trei, la kumite echipe seniori. Sportivul Robert Giurgea, de la CS Unirea Focşani a devenit la rândul său campion mondial.

Cine a mai urcat pe podium?

Andreea Arginteanu a primit medalia de aur la kata echipe tineret, argint la kumite echipe mixt, unde a fost rezervă şi medalia de bronz la kata individual seniori, iar Bogdan Alpreotesei s-a clasat al doilea şi a primit medalia de argint la kumite tineret, 68 kg. Un rezultat foarte bun a avut şi Dragoş Pantazică – locul patru la kata individual juniori, din 34 de concurenţi. La Cupa Mondială, Laurenţiu Nemuţ a câştigat medalia de aur la kumite juniori – 65 kg.. O performanţă similară a realizat şi Sebastian Condruz, la kumite cadeţi. George Popa a încheiat concursul pe locul al doilea, cu medalie de bronz, la kata individual cadeţi şi a primit medalia de bronz pentru locul al treilea, la kumite cadeţi, iar Adelina Popa a câştigat medalia de bronz la kata junioare. Ştefan Gotu s-a clasat pe locul cinci la kata cadeţi şi kumite cadeţi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.