Sport

O repriză bună, alta catastrofală!

Dan Chiriac
13 oct 2015 651 vizualizări
Galactic Focşani - KTE Tg. Secuiesc 1-5 (1-0), în liga naţională de futsal u arbitrul bucureştean Ionel Buharu s-a făcut de râs prin deciziile sale, fiind la un pas să fie lovit cu o umbrelă în repriza a doua

Echipa de futsal Galactic Focşani a disputat luni partida din cadrul etapei a cincea din cadrul ligii întâi. Focşănenii au întâlnit la Sala Polivalentă pe KTE Tg. Secuiesc. La capătul unui meci cu două reprize diametral opuse, oaspeţii s-au impus cu scorul de 5-1. Fără Emilian Chivu în lot, focşănenii au încercat să obţină prima victorie din acest sezon. Şi după cum a decurs prima repriză, totul părea realizabil. Lupu a trimis de două ori balonul în bara porţii adverse, portarul oaspeţilor având mult noroc la aceste faze. După doar nouă minute din prima repriză, oaspeţii au acumulat cinci greşeli de echipă. În cele 11 minute rămase, focşănenii au dat impresia că-i interesează mai mult obţinerea unui nou fault, decât marcarea unui gol. Iar golul a venit dintr-o lovitură liberă indirectă, acordată după ce portarul advers a atins mingea de două ori înainte ca aceasta să depăşească centrul terenului. După o schemă a echipei focşănene, Valentin Ion a deschis scorul. Mulţi spectatori au crezut că vor asista la primul succes al echipei favorite. Numai că, aspectul jocului s-a schimbat radical în repriza a doua. Borş a fost cel mai bun jucător al gazdelor deşi a primit cinci goluri. Acestea au fost reuşite de Igor Torres – 2, Rafael Derlanga, Robert Sala şi Nistor – autogol. Borş a avut alte intervenţii salvatoare. Arbitrii partidei au greşit mult în repriza a doua, în defavoarea gazdelor.

Cum s-a făcut de râs un arbitru bucureştean?

Cei doi arbitri au refuzat două lovituri de la 9 metri echipei focşănene, după un fault comis asupra lui Borş şi după un henţ în suprafaţa de pedeapsă. Cu toate acestea, trebuie spus că rezultatul final nu a fost influenţat decisiv, oaspeţii obţinând o victorie meritată după aspectul celei de-a doua reprize. Numai că arbitrul Ion Boharu din Bucureşti a reuşit să enerveze o sală întreagă prin deciziile sale, fiind la un pas să fie lovit cu o umbrelă în cap în repriza a doua de spectatorii ajunşi la culmea răbdării. Bucureşteanul nu a acordat două lovituri libere, pentru henţ, faze produse sub ochii săi, apoi nu a fluierat fault la o altă fază, Gabriel Gherman, colegul său, fiind nevoit să intervină după partea opusă. Impresia generală a fost că bucureşteanul este un arbitru fără personalitate, care a cedat presiunii puse de publicul spectator în prima repriză.
Totuşi, trei greşeli în defavoarea gazdelor par puţin cam mult. Mai mult, la golul doi al oaspeţilor, bucureşteanul a arătat eronat "aut" în favoarea gazdelor, decizia fiindu-i schimbată de Gabriel Gherman. Spectatorii au recunoscut cu fair-play că decizia a fost corectă, chiar dacă din faza respectivă a ieşit golul doi al oaspeţilor. Galactic a jucat cu următorii jucători: Borş,S. Sava, Stanciu, Dumitriu, Mănăilă, Oancea, R. Sava, Munteanu, Nistor, Chivu, Covaci, V. Ion şi Lupu. KSE Tîrgu Secuiesc: Borza, Iacob, Gall, Isac, Căsineanu, Bunduc, Ioszef Gazda, Pulucan, Roman, Javier Gorromo, Igor Torres, Robert Sala, Rafael Derlanga, Tamas Gazda. Focşănenii vor juca etapa viitoare, în deplasare, cu Concordia Chiajna, echipă aflată în subsolul clasamentului. Meciul va avea loc lunea viitoare, cu începere de la orele 18.00. Ambele echipe nu au niciun punct în clasament, fiind codaşele ierarhiei. (D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.