Sport

Ne aflăm adversarii în decembrie

Ziarul de Vrancea
12 oct 2015 669 vizualizări
Tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Euro 2016 va avea loc la Nyon * aproape sigur, Romania se va afla în cea de-a treia urnă valorică

Echipa naţională a Romaniei îşi va afla adversarele de la Campionatul European din 2016, primul său turneu final după o pauză de opt ani, la 12 decembrie, la Paris, unde va avea loc tragerea la sorţi a grupelor competiţiei găzduite de Franţa. Prima reprezentativă s-a calificat, duminică seara, la Euro-2016 în urma victoriei cu scorul de 3-0, obţinută în deplasare cu selecţionata Insulelor Feroe. Romania este una dintre cele 16 echipe calificate deja la turneul final. În aceste zile se stabilesc ultimele formaţii calificate direct la turneul final din Franţa, iar ocupantele altor patru locuri vor fi stabilite prin meciurile de baraj programate în zilele de 12/14, respectiv, 15/17 noiembrie. Tragerea la sorţi a partidelor de baraj va avea loc în 18 octombrie, la Nyon.
La tragerea la sorţi din 12 decembrie, se va stabili componenţa celor şase grupe ale Campionatului European din Franţa. Capii de serie şi urnele valorice vor fi stabilite pe baza clasamentului UEFA pe naţiuni, care se bazează pe rezultatele obţinute în preliminariile Euro 2012 şi 2016, precum şi a preliminariilor europene ale Cupei Mondiale 2014, exceptand meciurile de baraj. În acest moment, echipa Romaniei se află pe locul 16 în acest top, ceea ce ar însemna prezenţa în cea de-a treia urnă valorică. Înaintea Romaniei se mai află patru echipe cu calificarea incertă, Olanda, Croaţia, Ucraina şi Bosnia-Herţegovina, deci există un caz limită în care tricolorii ar putea avansa în urna a doua.
La turneul final, primele două echipe din fiecare grupă, plus cele mai bune patru reprezentative dintre ocupantele locurilor trei vor accede apoi în faza optimilor de finală ale Euro-2016. Turneul final de anul viitor va fi primul care va reuni la start 24 de echipe. Coincidenţa a făcut ca tot Franţa să fi fost prima ţară care a organizat Cupa Mondială cu 32 de echipe în 1998. Numit în primele două ediţii “Cupa Europei pe naţiuni”, Campionatul European a reunit în turneul final patru echipe între 1960 şi 1976, opt echipe între 1980 şi 1992 şi 16 echipe din 1996. Germania şi Spania au caştigat cate trei ediţii,  urmate de Franţa, cu două. URSS, Italia, Cehoslovacia, Olanda, Danemarca şi Grecia şi-au înscris odată numele pe trofeul numit iniţial şi “Cupa Henri Delaunay”. Romania se află pentru a cincea oară într-un turneu final european, după 1984, 1996, 2000 şi 2008, cea mai bună performanţă fiind înregistrată în 2000 (ediţie organizată de Belgia şi Olanda), cand a ajuns în sferturile de finală.
Turneul final al Campionatului European se va disputa între 10 iunie şi 10 iulie 2016, în zece oraşe din Franţa: Paris, Saint-Denis (în fapt, o suburbie a capitalei Franţei), Lens, Lille, Bordeaux, Saint-Etienne, Lyon, Toulouse, Marseille, Nice.

Iordănescu: “Lăsaţi-mă să mă liniştesc”

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, ieri, la revenirea primei reprezentative în ţară după calificarea la Euro-2016, că prezenţa sa alături de echipa naţională la turneul final din Franţa trebuie hotărată de preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal, Răzvan Burleanu. Întrebat dacă va continua ca selecţioner al echipei naţionale şi la Campionatul European de anul viitor, Iordănescu a răspuns: "Personal nu am avut ca obiectiv să revin ca antrenor la echipa naţională. Am acceptat doar pentru a ajuta fotbalul romanesc. Acum ar fi bine să mă lăsaţi să mă liniştesc şi această întrebare să i-o puneţi domnului Burleanu".Selecţionerul a subliniat că are nevoie de linişte după obţinerea calificării. "E o bucurie foarte mare, dar eu consider că trebuie să învăţăm din nou să ne bucurăm. Nu mai ştim să preţuim o calificare şi nici să ne bucurăm. Asta pentru că au trecut opt ani de la ultima participare la un turneu final, iar în ultimii 15 ani avem doar o singură calificare. Dacă nu ştim să ne bucurăm avem nevoie măcar de linişte. Eu personal am nevoie de linişte". Anghel Iordănescu a declarat că pană la turneul final din Franţa trebuie să mai apară caţiva jucători tineri. "Ne vom uita la jucătorii de la naţionala de tineret, la grădiniţa lui Hagi, dar şi la celelalte echipe din Liga I. Eu nu mă uit după un număr zece, mă uit după jucători de perspectivă", a explicat selecţionerul.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.